حدود مرزی مساله اصلی اختلاف میان آذربایجان و ارمنستان است
خبرمهم: سفیر سابق کشورمان در جمهوری آذربایجان ، دیداری که بین مقامات ارمنستان و آذربایجان در بروکسل انجام خواهد شد را اقدام بسیار خوبی جهت حل و فصل موارد باقی مانده اختلافات عنوان کرد
سفیر سابق کشورمان در جمهوری آذربایجان ، دیداری که بین مقامات ارمنستان و آذربایجان در بروکسل انجام خواهد شد را اقدام بسیار خوبی جهت حل و فصل موارد باقی مانده اختلافات عنوان کرد و گفت: مساله اصلی اختلافات میان ارمنستان و آذربایجان حدود مرزی است که باید مشخص شود.
به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، محسن پاک آیین درباره تحولات منطقه قفقاز و اختلافات مرزی میان آذربایجان و ارمنستان گفت: بعد از توافق مسکو قابل پیش بینی بود که آذربایجان و ارمنستان برای تعیین حدود مرزهای جغرافیایی دچار اختلافاتی شوند و این اختلافات موجب نقض آتش بس و درگیری های پراکنده هم شود.
وی تصریح کرد: بنابراین مساله امروز پیشروی ارتش یک کشور به خاک کشور دیگر نیست، مساله این است که حدود ۲۰ سال مناطقی که آزاد شده اند در اشغال ارمنستان بوده اند و بعد از توافق مسکو و جنگ ۴۴ روزه آزاد شده اند و باید حدود مرزی رسمی این مناطق مشخص شود، در این مدت هم بر اثر بلایای طبیعی، خطوط مرزی دستخوش تغییر شده اند لذا طرفین باید در این موارد با یکدیگر گفت و گو کنند.
این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین بیان کرد : در اینگونه موارد یک کشور با استناد به اسنادی که در اختیار دارد تصور می کند که منطقه ای به خودش تعلق دارد و اعمال حاکمیت می کند در درگیری اخیر نیز همین طور بود آذربایجان دو ایستگاه بازرسی را تصاحب کرد. معتقد بود مرز باید همان جا باشد، به نظر می رسد این موارد باید با حضور کارشناسان و از طریق مذاکره حل شوند.
سفیر سابق کشورمان در باکو در ادامه اظهار داشت: عموما در میان کشورهای همسایه اختلافات ارضی وجود دارد اما راهش این است که از طریق گفت و گو و مذاکره حل کنند متاسفانه برخی موضوعات در اخبار بزرگ نمایی می شود.
پاک آیین درباره دیدار الهام علی اف و پاشینیان که در بروکسل انجام خواهد شد، گفت : دیدار سران کشورهای آذربایجان و ارمنستان در بروکسل اقدام بسیار خوبی است که یک ماه دیگر انجام می شود و دو مقام تصمیم گیرنده از هر دو کشور مذاکره می کنند امیدواریم بتوانند در این جلسه اختلافات باقی مانده را حل و فصل کنند و شاهد همکاری این دو کشور و پیوستن آن ها بر ترتیبات امنیتی و اقتصادی منطقه باشیم.
این دیپلمات پیشین کشورمان در پایان گفت: انتظار می رود کارشناسان دو کشور موارد مرزی را بررسی کنند و پیشنهاد توافق برای جلسه بروکسل قابل قبول و مبتنی بر احترام بر تمامیت ارضی باشد و به نتیجه برسد.
انتهای پیام