بین المللی

در عراق چه خبر است؟

خبرمهم: زنگنه با اشاره به اینکه سه سناریو را برای این حمله می‌توان متصور بود، اضافه کرد: اول اینکه مردم عراق چه کرد، سنی و شیعه با یکدیگر درگیر شوند، دوم نیز نیرو‌های امنیتی و ارتش به مردم حمله کنند و سوم نیز اینکه شورای امنیت با توجه به کشمکش‌هایی که در عراق وجود دارد، مدیریت سیاسی این کشور را بر عهده بگیرد، البته آنچه که جای امیدواری دارد این است که دو طرف بر جابجایی قدرت از طریق مسالمت آمیز و با اتکا به رای مردم و به دور از هرگونه زور و تزویر تاکید دارند.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، سوء قصد به جان نخست وزیر عراق با واکنش‌های گسترده‌ای همراه بوده است. بسیاری از مقامات عراقی این حمله را محکوم کرده‌اند، اما برخی نیز می‌گویند این حمله مشکوک و نمایشی است. همزمان نیز درگیری‌های شدید نیرو‌های امنیتی با معترضان به نتایج انتخابات عراق در روز‌های گذشته ده‌ها زخمی برجای گذاشته است.

در عراق چه خبر است؟

صباح زنگنه کارشناس مسائل عراق با اشاره به اینکه برگزاری انتخابات در عراق مورد اعتراض احزاب شیعی که رای که رای کمتری آورده بودند، قرار گرفت، گفت: در کنار این موضوع که به نظر می‌رسد در انتخابات تقلب صورت گرفته، با توجه به احتمال شبه زد و بندی که بین دولت و جریان صدر صورت گرفته، چراکه دولت الکاظمی نیز قبل از انتخابات از یک گروه خاص طرفداری کرده بود، از سوی دیگر احزاب شیعی و گروه‌های حامی مقاومت و حشد‌الشعبی دولت را متهم کرده‌اند که با همدستی با برخی از دولت‌های عربی همچون امارات و همچنین آمریکا و انگلیس نتایج انتخابات را دستکاری کرده اند.
وی افزود: منکر این موضوع نیز نمی‌توان شد که بعضی از احزاب شیعه در شهر‌های مختلف همزمان چندین نامزد را معرفی کردند، بنابراین آرای آن‌ها شکسته شد و نتوانستند وارد پارلمان عراق شوند، این احزاب به نوعی صحنه را به خوبی مدیریت نکردند، با توجه به این مسائل، هواداران احزابی که رای کمتری آوردند، به خیابان‌ها آمدند و نزدیک منطقه سبز بغداد شدند که نیرو‌های امنیتی با تظاهرکنندگان درگیر شدند و چندین تن کشته و زخمی شدند.
زنگنه اضافه کرد: از سویی برخی نیز به دنبال همان سناریویی بودند که در چند وقت گذشته با اعتراضاتی که انجام شد و در زمان نخست وزیری عبدالمهدی چندین نفر کشته شدند و بعد از آن عبدالمهدی مجبور شد استعفا دهد، همین موضوع نیز در مورد الکاظمی رخ دهد و او مجبور به استعفا شود. اما نکته مهم این است که همچنان دو طرف دعوا بر حل و فصل مناقشه از راه قانون، یعنی دیوان عالی کشور و رئیس قوه قضاییه عراق تاکید دارند.
این تحلیلگر مسائل خاورمیانه اظهار داشت: از سوی دیگر نماینده سازمان ملل در عراق به عنوان یک ناظر خارجی بی‌طرف می‌توانست عمل کند، اما در اینباره با طرفداری از جناح صدر عملا بی طرفی را کنار گذاشت، زیرا، زیرا بعد از اعلام نتایج انتخابات، نماینده سازمان ملل در عراق در نامه‌ای به شورای امنیت انتخابات را بسیار موفقیت‌آمیز و سالم قلمداد کرد و بعد از آن نیز شورای امنیت نیز از برگزاری انتخابات در عراق و نتایج به دست آمده ابراز خشنودی کرد، طبیعتاً چنین موضع‌گیری، سازمان ملل را از بی‌طرفی خارج کرد.
این کارشناس مسائل عراق با اشاره به حمله نافرجام به اقامتگاه نخست وزیر عراق، تصریح کرد: با توجه به اینکه حمله در زمانی صورت گرفت که کسی در خانه نبوده و با توجه به نوع تجهیزاتی که به کار رفته، می‌خواهند این ظن را تقویت کنند که برخی از احزاب شیعی و حشدالشعبی که کمترین رای در انتخابات را آوردند، این ترور را انجام داده‌اند، بنابراین این سناریویی بود که می‌خواست عراق را وارد یک بحران سیاسی و امنیتی کند و درگیری‌های تازه‌ای را در این کشور دامن زد.
زنگنه با اشاره به اینکه سه سناریو را برای این حمله می‌توان متصور بود، اضافه کرد: اول اینکه مردم عراق چه کرد، سنی و شیعه با یکدیگر درگیر شوند، دوم نیز نیرو‌های امنیتی و ارتش به مردم حمله کنند و سوم نیز اینکه شورای امنیت با توجه به کشمکش‌هایی که در عراق وجود دارد، مدیریت سیاسی این کشور را بر عهده بگیرد، البته آنچه که جای امیدواری دارد این است که دو طرف بر جابجایی قدرت از طریق مسالمت آمیز و با اتکا به رای مردم و به دور از هرگونه زور و تزویر تاکید دارند.
وی ادامه داد: این یک نقطه مثبت است که در حال حاضر در عراق وجود دارد و باید گروه‌ها و احزاب عراقی برای تشکیل دولت دور یکدیگر جمع شده و یک دولت منسجم را تشکیل دهند در غیر این صورت ایجاد بلوا و آشوب در این کشور، دودش به چشم خود عراقی‌ها خواهد رفت، بنابراین مردم و احزاب و گروه‌های سیاسی عراق باید بسیار هوشیار باشند و اجازه هرگونه سوء استفاده را به هیچکس ندهند. /فرارو

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا