بین المللی

لحظه «بحرانی» برای نجات برجام

خبرمهم: روز گذشته فرانسه در نشست فرستادگان ایالات متحده و اروپا در پاریس خوستار توقف «فعالیت‌های تازه و بی‌سابقه هسته‌ای ایران» شد و این کشور را به بازگشت سریع به مذاکرات فراخواند.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، رایزنی‌های فشرده رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران درباره مسئله هسته‌ای ایران در اروپا ادامه دارد.مالی در پاریس با دیپلمات‌های ارشد فرانسه، آلمان و انگلیس در ادامه سفر او به منطقه و کشورهای امارات، قطر و عربستان سعودی دیدار و گفت وگو کرد.
وزارت خارجه آمریکا  می‌گوید او به زودی به آمریکا باز می گردد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا درباره جمع‌بندی سفرهای مالی تصریح کرد آمریکا، سه کشور اروپایی و اعضای «گروه ۱+۵» در این باور که دیپلماسی موثرترین روش در قبال ایران است متحد و هم‌نظرند.
او گفت: «ما در این باورها که مذاکرات وین باید در اسرع وقت آغاز شوند و باید دقیقاً از همان نقطه پایان در دور ششم شروع شوند، متحد و هم‌نظریم.»

در فرانسه چه گذشت؟ 

روز گذشته فرانسه در نشست فرستادگان ایالات متحده و اروپا در پاریس خوستار توقف «فعالیت‌های تازه و بی‌سابقه هسته‌ای ایران» شد و این کشور را به بازگشت سریع به مذاکرات فراخواند.
رابرت مالی، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور ایران هم در این نشست با مسئولان ارشد دستگاه دیپلماسی سه کشور اروپایی طرف برجام یعنی فرانسه، بریتانیا و آلمان بر سر چگونگی از سرگیری مذاکرات متوقف شده در وین برای احیای توافقنامه هسته‌ای سال ۲۰۱۵ بحث و تبادل نظر کرد.
ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه هم از «لحظه بحرانی» برای نجات توافقنامه هسته‌ای وین سخن گفت.
آن-کلر لوژاندر، سخنگوی وزارت خارجه فرانسه پس از این نشست در گفتگو با خبرنگاران تصریح کرد: «برای ایران توقف فعالیت‌های اخیر هسته‌ای که با شدتی بی‌سابقه و برخلاف مفاد توافقنامه در حال پیگیری است یک ضرورت محسوب می‌شود.»
او همچنین تاکید کرد که «ایران باید فورا همکاری در سطوح کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را از سر بگیرد.»

تلاش‌های گسترده آمریکا درباره ایران 

در روزهای اخیر ایالات متحده آمریکا تحرکات گسترده‌ای را درباره ایران آغاز کرده است. رابرت مالی و «دانیل بنیام»، مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور خلیج فارس از ۶ روز پیش تور منطقه‌ای خود را با سفر به ابوظبی آغاز کردند و با شماری از مقام‌های ارشد اماراتی دیدار کردند. دیدار با «فواد حسین»، وزیر امور خارجه عراق بخشی از برنامه‌های آنها در این سفر بود.
هیئت آمریکایی در ادامه به دوحه، پایتخت قطر سفر کرد و در آنجا با وزیر خارجه قطر که یک روز قبل‌تر با همتای ایرانی‌اش دیدار کرده بود رایزنی کردند.
آنها در ادامه به عربستان سعودی سفر کردند. در ریاض، مقام‌های آمریکایی درباره برنامه هسته‌ای ایران و فعالیت‌های منطقه‌ای این کشور رایزنی کردند. مالی سپس گفت‌وگویی تلفنی با وزیر خارجه بحرین داشت.
آنتونی بلینکن، روز سه‌شنبه در واشگتن با رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیدار و درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کرد.
ایالات متحده پس از به قدرت رسیدن دونالد ترامپ به صورت یکجانبه از این توافقنامه خارج شد و تحریم‌هایی را با شدت و وسعتی کم‌سابقه علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد.
ایران نیز در سالگرد خروج ایالات متحده از برجام، گام‌های پنجگانه‌ای را در جهت کاهش تعهدات هسته‌ای خود ذیل برجام برداشت و با استناد به مفاد این توافقنامه مدعی شد تا زمان عمل کردن کلیه طرف‌ها به تعهدات داده شده، به توسعه برنامه هسته‌ای خود ادامه خواهد داد.
گام‌های برداشته شده از سوی ایران که غنی‌سازی اورانیوم با خلوص بیست درصدی و تلاش برای غنی‌سازی شصت درصدی را نیز شامل می‌شود، از سوی طرف‌های باقی مانده در برجام غیر قابل قبول عنوان شده است و به اعتقاد این کشورها، کار را برای از سرگیری مذاکرات بر مبنای آنچه در سند سال ۲۰۱۵ مورد توافق قرار گرفته بود، دشوار می‌کند.
ایران و قدرت‌های جهانی برای احیای برجام چند ماه پیش مذاکرات وین را آغاز کردند اما با تغییر دولت در ایران این مذاکرات نیز متوقف شده است. در هفته‌های اخیر قدرت‌های غربی فشار فراوانی را برای بازگشت دولت جدید ایران به میز مذاکره وارد کرده اند ولی تاکنون تاریخ مشخصی برای آغاز مذاکرات اعلام نشده است.  /فرارو

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا