مرگ و میر بیشتر و فرزندآوری کمتر در کره جنوبی
خبرمهم: برای اولین بار در تاریخ کره جنوبی و همزمان با مواجهه این کشور با کمترین میزان نرخ تولد و در عین حال پیر شدن جمعیت، شمار موارد مرگ و میر از شمار موالید در این کشور بیشتر شده است.
به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، آمار سرشماری نشان میدهد که در سال ۲۰۲۰ حدود ۳۰۷ هزار و ۷۶۴ نفر در این کشور جان باختند و در مقابل ۲۷۵ هزار و ۸۰۰ نوزاد به دنیا آمدهاند.
جمعیت کره جنوبی در پایان دسامبر با ۲۰ هزار و ۸۳۸ نفر کمتر از سال ۲۰۱۹، ۵۱ میلیون و ۸۲۹ هزار و ۲۳ نفر برآورد شده است.
همزمان با مواجهه کره جنوبی با کاهش جمعیت، شمار سالخوردگان در حال افزایش است و افراد بالای ۶۰ سال اینک ۲۴ درصد کل جمعیت را تشکیل میدهند.
روند شکلگیری جمعیت موجب فشار به دولت در رسیدگی به چالشهای ناشی از کهولت سن جمعیت و سیاستگذاریهایی برای ترغیب مردم به داشتن خانوادههای بزرگتر شده است. این وضع به دلیل کاهش شمار جوانان موجود برای اشتغال در بخش کار، تاثیر مستقیمی نیز بر اقتصاد کشور، که بزرگترین اقتصاد آسیا است، دارد.
کاهش نرخ زاد و ولد به شماری از عوامل از جمله فشارهای اقتصادی مانند تحصیلات بالاتر، هزینههای بهداشت و هزینههای مسکن و همچنین محیطهای کاری دشوار برای زنان نسبت داده شده است.
دولت مون جای-این، رئیسجمهوری کره جنوبی اخیرا چندین سیاست را برای ترغیب مردم به داشتن فرزندان بیشتر از جمله ارائه کمکهزینه مالی به خانوادهها، معرفی کرده است.
این سیاست که قرار است از سال ۲۰۲۲ اجرایی شود برای هر کودک متولد شده دو میلیون وون (۱۳۵۰ پوند) تخصیص میدهد و به علاوه، تا وقتی که کودک یکساله شود به والدین ماهانه ۳۰۰ هزار وون برابر با ۲۰۲ پوند، کمک هزینه ارائه میکند.
تغییر ساختار جمعیت در نتیجه تغییر دیدگاه زنان جوان به ازدواج نیز هست.
طبق نظرسنجی سال ۲۰۱۸، تنها ۲۲ درصد از زنان مجرد، معتقد بودند که ازدواج بخش ضروری زندگی است.
بنا به آمار، ۲۵۷ هزار و ۶۰۰ نفر در سال ۲۰۱۹ ازدواج کردند در حالی که یک دهه قبل شمار افرادی که ازدواج کردند ۴۳۴ هزار و ۹۰۰ نفر بود.
به نوشته روزنامه ایندیپندنت، دولت این کشور پیشبینی میکند که اگر نرخ فعلی زاد و ولد به همین شکل ادامه یابد، جمعیت کره جنوبی تا سال ۲۰۶۷ به ۳۹ میلیون نفر کاهش مییابد و بیش از ۴۶ درصد از جمعیت، بالای ۶۰ سال خواهند بود. /ایسنا