بین المللیحوادث

مشروح اخبار آشوب های بیروت

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم،  محافل سیاسی و نظامی در لبنان آشوب‌های امروز در مرکز بیروت و حمله جمع زیادی از عناصر خرابکار به ساختمان‌ وزارت خارجه این کشور را در راستای توطئه بیگانگان برای تجزیه لبنان و تهدید کیان این کشور دانستند.

آشوب‌های امروز بیروت که از نظر کارشناسان بخشی از سناریوی برنامه‌ریزی شده از خارج برای به هم ریختن مجدد اوضاع لبنان است، با موج محکومیت محافل سیاسی و مدنی در لبنان همراه شده است.

معترضان نزدیک به جریان ۱۴ مارس (غربگرا) امروز با حمله به ادارات دولتی و بانک‌ها، شهر بیروت را به آشوب کشاندند که طی این اغتشاشات، یک نیروی پلیس کشته و ۱۸۰ نفر نیز مجروح شدند.

«مصطفی حمدان» دبیر کمیته رهبری جنبش ناصری های مستقل لبنان یکی از سیاسیون لبنانی است که در گفت‌وگو با شبکه المیادین از برنامه طراحی شده برای کشاندن آشوب‌ها به سمت هجمه به نهادهای دولتی خبر داد و تاکید کرد کسانی که به ساختمان وزارت خارجه و …حمله کردند باید به سزای جرم خود برسند.

وی بر ضرورت مقابله نیروهای امنیتی با آشوبگران تاکید کرد و گفت: این  افراد کیان لبنان را تهدید می‌کنند و نظامیان بازنشسته هم از کسانی که امروز وارد ساختمان وزارت خارجه شدند باید برائت بجویند.

اشاره حمدان به «جورج نادر» سرتیپ بازنشسته ارتش لبنان است که به رهبر آشوبگران لبنانی تبدیل شده است.

دبیر کل کمیته رهبری جنبش ناصری‌های مستقل لبنان تاکید کردند: کسانی که به نهادهای دولتی حمله کردند به دنبال تجزیه لبنان هستند و بخشی از این سیرک جنایی فاسد هستند. این اتفاقات بسیار خطرناک است و دستگاه قضایی باید عکس العمل نشان دهد.

«شارل ابی نادر» سرهنگ بازنشسته ارتش لبنان هم تاکید کرد که بخش اعظم مهاجمان به ساختمان وزارت خارجه از عناصر خرابکار هستند.

او تاکید کرد: من اطمینان دارم کسانی که امروز به وزارت خارجه حمله کردند، ارتباط‌هایی با بیگانگان دارند.

ابی نادر افزود: آنهایی که دست به اقدامات خرابکارانه می‌زنند نمی‌خواهند که تحقیقات درباره انفجار بندر بیروت ادامه پیدا کنند.

شبکه المیادین هم به نقل از منابع موثق خود اعلام کرد که طرحی برا حمله به چندین وزارتخانه در کار بوده تا اسناد و پرونده‌های مربوط به فساد در این کشور از سال ۱۹۹۲ میلادی به بعد از بین برده شود.

 آشوب‌های امروز بیروت به اعتقاد خیلی‌ها جزیی از همان سناریوهایی است که پیش بینی می‌شد جریان غربگرای ضد مقاومت با سوء استفاده از انفجار بیروت اجرا کند. کسانی که می‌خواهند حزب الله را عامل مشکلات لبنان معرفی کنند و در صددند دولت فعلی را که بر خلاف نظر عربستان و آمریکا روز کار آمده ساقط کنند، اکنون انفجار بیروت را پیراهن عثمان کرده اند. در حالی که مسوول دپوی ۶ ساله مواد منفجره در بندر بیروت جریان ۱۴ مارس است که در سال‌های گذشته دولت و گمرگ را در اختیار داشته است.

حمایت سفارت آمریکا از آشوب‌های لبنان

سفارت آمریکا در لبنان در اوج آشوبگری‌های امروز در بیروت و حمله عناصر خرابکار به ساختمان‌های چندین وزارتخانه و به آتش کشیدن آنجا بیانیه‌ای در حمایت از آنها صادر کرد.

سفارت آمریکا در بیروت طبق پیش بینی‌ها از وجود سناریوی طراحی شده از سوی غربی‌ها برای به آشوب کشیدن اوضاع لبنان به دنبال انفجار بیروت در اوج اعتراضات خشونت بار امروز بیروت، بیانیه صادر کرد.

سفارت آمریکا در بیروت در بیانیه‌ای ادعا کرد: ما از حق ملت لبنان در اعتراضات مسالمت آمیز حمایت می‌کنیم و همه طرف‌های ذیربط را به اجتناب از خشونت تشویق می‌کنیم.

سفارت آمریکا در این بیانیه مدعی شده است: ملت لبنان رنج زیادی برده‌اند و لایق رهبرانی هستند که صدای شفافیت خواهی را می‌شنود».

بیانیه مداخله جویانه سفارت آمریکا در حالی صادر شده است که تجمع گسترده امروز در مرکز بیروت از همان ابتدا با حمله جمع کثیری از عناصر خرابکار با سنگ و کوکتل مولوتوف به ساختمان‌های پارلمان، وزارت خارجه، وزارت دارایی و وزارت محیط زیست و وقوع آتش‌سوزی در آنجا همراه شد.

منابع خبری هم از زخمی شدن تاکنون ۱۸۰ نفر و کشته شدن یک نیروی پلیس در خشونت‌های امروز بیروت خبر می‌دهند.

معترضان خشونت‌طلب، نیروی پلیس لبنان را در آسانسور کشتند

معترضان خشونت‌طلب در پایتخت لبنان ضمن غارت اسناد و پرونده‌های مرتبط با فساد، نیروی پلیس را در آسانسور هتلی به قتل رساندند.

حمله خشونت‌آمیز معترضان در میدان «الشهداء» بیروت، پایتخت لبنان منجر به کشته شدن یک نیروی پلیس و زخمی شدن ده‌ها نفر شد.

این معترضان که جریان سیاسی ۱۴ مارس آن‌ را رهبری می‌کند، با حمله به نیروی پلیس او را زخمی کرده و در نهایت او را در داخل آسانسور هتلی در نزدیکی میدان مذکور کشته‌اند.

منبعی در پلیس بیروت در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز تأکید کرد که در حمله معترضان به نیروهای امنیتی و پلیس یک تن «به شهادت» رسیده است.

حمله به ادارات جهت چپاول کردن اسناد و پرونده‌های فساد

منابعی در دولت لبنان به شبکه المیادین نیز گفتند که معترضان طی حملات تخریبی شنبه‌شب به ادارات و وزارت‌خانه‌ها به دنبال نابود کردن پرونده‌های فساد هستند.

به گفته این منابع، طرح حمله به ادارات و تخریب آن‌ها منحصر به یک اداره و وزارت‌خانه نیست و «افراد مخرب» در صدد هستند اسناد و پرونده‌های مربوط به فساد از سال ۱۹۹۲ را به دست آورده و آن‌ها را از بین ببرند.

در جریان تظاهرات بعداز ظهر امروز شماری از افراد با یورش به وزارت امور خارجه و وزارت اقتصاد و اتحادیه بانک‌های لبنان، اقدام به تخریب اموال این ادارات کرده و پرونده‌های موجود را به بیرون از ساختمان پرت کرده‌اند.

تظاهرات امشب در شهر بیروت در حالی به خشونت کشیده می‌شود که اخیرا «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه به لبنان سفر کرد و در اقدامی مداخله جویانه، دولت و جریان‌های سیاسی لبنان را تهدید کرد که چنانچه به اصلاحات تن ندهند، خود شخصا وارد میدان خواهد شد.

جریان ۱۴ مارس به رهبری سعد الحریری، نخست‌وزیر سابق لبنان و نزدیک به عربستان سعودی، تلاش دارد تظاهرات و اعتراضات اخیر در پی انفجار بندر بیروت را متوجه دولت فعلی و جریان هشت مارس (جریان ملی آزاد و حزب‌الله و جنبش امل و …) کرده و این جریان را عامل بحران فعلی معرفی کند.

سعد الحریری که جریان متبوعش در انتخابات پارلمانی گذشته با کاهش تعداد کرسی‌ها مواجه بوده و در نتیجه اعتراضات مردمی سال گذشته مجبور شد استعفا دهد، این بار با استفاده از شرایط پیش آمده به دنبال تلافی شکست خود است.

او رسما دولت را به کوتاهی متهم کرد و گفته است مسئولیت انفجار بندر بیروت با ۱۵۸ کشته و شش هزار زخمی دولت حسان دیاب است.

نخست‌وزیر لبنان در سخنرانی امشب خود با طرح این پرسش که چه کسانی از ماندن محموله نیترات آمونیوم در بندر بیروت نفع می‌برند، اظهار داشت که مواد اشتعال‌زای نیترات از شش سال پیش در بندر انبار شده بود./فارس

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا