۱۰ ریسک جهانی کسبوکارها
خبرهای فوری: با نظرسنجی از بیش از ۱۲هزار فعال اقتصادی، ۱۰ریسک اصلی را که در سطح جهان موجب نگرانی کسبوکارها هستند، معرفی کرده است.
به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرهای فوری، مجمع جهانی اقتصاد» تازهترین گزارش ریسکهای منطقهای کسبوکارها را برای ۲۰۱۹ منتشر کرد. به گزارش مجمع، با تشدید ریسکهای اقتصادی و روزافزون شدن مخاطرات غیرمتمرکز، فهم منطقهای ریسکها و همچنین فرصتها برای همکاری میان مناطق بسیار اهمیت مییابد. در این رابطه اصلیترین ریسکهایی که در سطح جهانی موجب نگرانی کسبوکارها هستند به ترتیب عبارتند از: بحرانهای مالی، حملات سایبری، بیکاری یا اشتغال کمتر از حد، شوک قیمت انرژی، شکست حکمرانی ملی، بیثباتیهای اجتماعی گسترده، دزدی یا سوءاستفاده از اطلاعات، منازعات سیاسی، شکست زیرساختهای حیاتی و حباب داراییها. این رتبهبندی در حالی است که در گزارش سال گذشته دو ریسک رده نخست یعنی «بحرانهای مالی» و «حملات سایبری» به ترتیب در ردههای چهارم و پنجم قرار داشتند. یکی دیگر از نکات گزارش ریسک منطقهای «مجمع جهانی اقتصاد»، ریسک کسبوکارها برای هر یک ازکشورها است. بر این اساس پنج ریسک بزرگی که کسبوکارها در ایران با آن مواجهند به ترتیب عبارتند از: تورم بالا، بحرانهای مالی، درگیری بین دولتی، بحرانهای آبی، حباب دارایی و بیکاری و اشتغال کمتر از حد به طور مشترک در رده پنجم. در گزارش سال گذشته مهمترین ریسک اقتصادی ایران «بحران آبی» اعلام شده بود.
به گزارش مجمع، جهان ۲۰۱۹ در همتنیده و پیچیدهتر از هر زمانی دیگری است. این وضعیت پیچیده بر فرآیندهای توسعه در هر دو سطح منطقهای و جهانی اثر میگذارند. در حال حاضر نشانههای رکود اقتصادی در کوتاهمدت برجسته شدهاند و شوکهایی که سیاستهای فعلی دولتها را تحتتأثیر قرار میدهند موجب نگرانی کسبوکارهای جهانی هستند. این شوکها همچنین نگرانیهایی را نیز متوجه ذینفعانی میسازد که فرصت همکاری میان آنها وجود ندارد. همانطور که در بحران مالی جهانی ۲۰۰۸ تجربه شد همکاری جهانی یکی از کارآمدترین ابزارها برای کاهش چالشهای نظاممند محسوب میشوند، ابزارهایی که هر چند تنها راهکار در دسترس نیستند و سازمانهای منطقهای نیز میتوانند نقشی برجسته در این زمینه ایفا کنند. بر این اساس اصلیترین ریسکهای هر یک از مناطق جهانی به قرار زیر است.
خاورمیانه و شمال آفریقا: به گزارش «مجمع جهانی اقتصاد» ۱۰ ریسک اصلی که کسبوکارهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با آنها مواجهند عبارتند از: «شوک قیمت انرژی»، «بحرانهای مالی»، «بیکاری یا استفاده کمتر از حد نیروی کار»، «تورم بالا»، «حباب دارایی»، «منازعات سیاسی»، «بحرانهای آب»، «حملات سایبری»، «بیثباتی اجتماعی گسترده» و «قاچاق (تجارت غیرقانونی)»
آمریکای شمالی: مهمترین ریسکهایی که کسبوکارهای منطقه آمریکای شمالی با آنها مواجهند به ترتیب عبارتند از: «حملات سایبری»، «دزدی و سوءاستفاده از اطلاعات»، «حملات تروریستی»، «شکست زیرساختهای اطلاعاتی حیاتی»، «بحرانهای مالی»، «شکست حاکمیت ملی»، «شکست اقدامات مربوط به تغییرات آبوهوایی»، «حوادث آبوهوایی سخت» و «بلایای طبیعی»
اروپا: مهمترین ریسکهایی که کسبوکارهای قاره اروپا با آنها مواجه هستند به ترتیب عبارتند از: «حملات سایبری»، «حباب دارایی»، «منازعات سیاسی»، «شوک قیمت انرژی»، «بحرانهای مالی»، «دزدی و سوءاستفاده اطلاعاتی»، «شکست حاکمیت ملی»، «بیکاری یا استفاده کمتر از حد نیرویکار»، «مهاجرت اجباری گسترده»، «بیثباتی اجتماعی گسترده»
جنوب آسیا: مهمترین ریسکهایی که برای کسبوکارهای منطقه جنوب آسیا شناسایی شده به ترتیب به این قرار است: «بحرانهای آب»، «حملات تروریستی»، «فجایع محیطزیستی ساخت دست بشر»، «شکست برنامهریزی شهری»، «شوک قیمت انرژی»، «تورم کاهشی»، «بیکاری یا استفاده کمتر از حد نیرویکار»، «شکست یا بحران دولت»، «بحرانهای مالی» و «حباب دارایی»
شرق آسیا و پاسیفیک: به گزارش «مجمع جهانی اقتصاد» ۱۰ ریسک اصلی که کسبوکارهای منطقه شرق آسیا و پاسیفیک با آنها مواجهند عبارتند از: «بلایای طبیعی»، «حملات سایبری»، «منازعات سیاسی»، «بحرانهای مالی»، «حوادث آبوهوایی سخت»، «حباب دارایی»، «دزدی و سوءاستفاده از اطلاعات»، «شوک قیمت انرژی»، «بیکاری یا استفاده کمتر از حد نیروی کار»، «شکست حاکمیت ملی»
اوراسیا: ۱۰ ریسک اصلی که کسبوکارهای منطقه اوراسیا با آنها مواجه هستند به ترتیب عبارتند از: «بیثباتی اجتماعی گسترده»، «منازعات سیاسی»، «شوک قیمت انرژی»، «بحرانهای مالی»، «تورم غیرقابل مدیریت»، «شکست مکانیزمها و نهادهای مالی»، «دزدی و سوءاستفاده اطلاعاتی»، «بیکاری یا استفاده کمتر از حد نیرویکار»، «شکست یا بحران دولت» و «قاچاق یا تجارت غیرقانونی»
آمریکای لاتین و کارائیب: ۱۰ ریسک اصلی که کسبوکارهای منطقه آمریکای لاتین و کارائیب را تهدید میکنند به این شرح اند: «شکست حاکمیت ملی»، «بیثباتی اجتماعی گسترده»، «بیکاری یا استفاده کمتر از حد نیرویکار»، «بحرانهای مالی»، «شکست زیرساختهای حیاتی»، «بحران یا فروپاشی دولت»، «قاچاق (تجارت غیرقانونی)»، «شوک قیمت انرژی»، «دزدی و سوءاستفاده اطلاعاتی»، «مهاجرت اجباری گسترده». /دنیای اقتصاد