اقتصادی

علت دپو شدن شیرخشک رژیمی در گمرک چیست؟

خبرمهم: سخنگوی سازمان غذا و دارو، در ارتباط با محموله شیرخشک‌های رژیمی که گفته می شود در گمرک مانده است، توضیحاتی ارائه داد.

 سخنگوی سازمان غذا و دارو، در ارتباط با محموله شیرخشک‌های رژیمی که گفته می شود در گمرک مانده است، توضیحاتی ارائه داد.

به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرمهم،گفت: همکاری گمرک در واردات کالاهای سلامت محور، از جمله واکسن به ویژه در طول سال‌های گذشته بسیار خوب بوده و امیدواریم در تداوم این همکاری‌های مطلوب رویه به گونه ای پیش رود که دیگر شاهد تخلیه بار یک کالای بدون ثبت سفارش آن هم بدون اطلاع سازمان غذا و دارو نباشیم

وی با تأکید بر اینکه هیچ محموله‌ای تا زمانی که IRC و ثبت سفارش نداشته باشد، شرکت متقاضی حق حمل محموله و ترخیص کالا از گمرک را ندارد، افزود: اگر کالایی با ثبت سفارش وارد کشور شود، سریعاً ترخیص می‌شود اما واردات بدون ثبت سفارش، مشکلاتی به همراه دارد. حال اگر کالای ثبت سفارش نشده‌ای، مجوز تخلیه می‌گیرد و با اهرم رسانه به دنبال ترخیص است، متولی آن باید پاسخگو باشد.

سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت ادامه داد: سال ۹۷، سازمان غذا و دارو تفاهم نامه‌ای با گمرک امضا کرد که بر اساس آن، گمرک موظف شد ورود و خروج کالا را در سامانه تی تک ثبت کند تا این سازمان آمار موجودی کالاها در گمرک را داشته باشد، چرا که ممکن است شرکتی محموله خود را در گمرک نگه داشته، تا مثلاً ۶ ماه اظهار نکند. گرچه در موضوع اخیر کارشناسان سازمان غذا و دارو به صورت حضوری به گمرک مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام داده اند، اما طبیعی است وقتی سازمان غذا و دارو از انبار گمرک اطلاعی نداشته باشد، نمی‌تواند مجوز ترخیص صادر کند.

هاشمی تصریح کرد: از زمانی که به سازمان غذا و دارو اعلام شد، محموله‌های شیرخشک رژیمی در گمرک موجود است، دو تا سه روز بعد نامه‌های حداقل اسناد که خود شرکت‌ها، سررسید نامه‌های حداقل اسناد را می‌دانند؛ برای آنها صادر شد کما اینکه در صورت نیاز، سازمان غذا و دارو آمادگی دارد که در کمترین زمان ممکن و به طور آنی، نامه‌های تمدید را صادر کند.

سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: اگر کالایی با ثبت سفارش وارد کشور شود، سریعاً ترخیص می‌شود و این ترخیص بر مبنای تأیید سامانه‌های اطلاعاتی و بدون مداخله کارشناس و در تمام ساعات روز صورت می‌گیرد.

وی در پاسخ به این سوال که گفته شده محموله‌ها از بهمن سال گذشته یا از فروردین امسال در گمرک مانده اند، بیان داشت: به این دلیل که سازمان غذا و دارو اطلاعاتی از محموله‌ها در سامانه تی تک دریافت نکرده است عذری متوجه اش نیست اگر قصوری هم بوده متوجه شرکت مذکوراست که نسبت به اظهار کالای خود تعلل کرده است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو عنوان کرد: کارشناسان سازمان غذا و دارو، به صورت حضوری به گمرک رفته و کار ترخیص محموله‌ها را تسریع بخشیده و محموله‌های داخل گمرگ را بررسی کردند. همچنین برای محموله‌هایی که از گمرک بیرون آمده بود، همزمان کارشناسان معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به کارخانه مذکور مراجعه کردند تا بر برچسب گذاری کالاها و توزیع سریع آن نظارت کنند تا هر مقدار از قوطی‌های شیرخشک که برچسب خورده، حمل و به انبار مرکزی پخش جهت توزیع منتقل شود.

هاشمی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو برای ۱۴۰ هزار قوطی شیرخشک رژیمی که وارد کننده آن اظهار کرده بلافاصله مجوز ترخیص صادر کرده است، اظهار کرد: به نظر می‌رسد مشکل اصلی، عدم اظهار صحیح از سوی وارد کننده باشد که سازمان غذا و دارو حتماً پیگیری‌های لازم را در این خصوص انجام می‌دهد و با موارد تخلف، برخورد می‌کند.

وی در پایان با تاکید بر ضرورت گفتگوی مستقیم ارکان مختلف دولت به ویژه حوزه‌های مرتبط کاری با یکدیگر برای یافتن راهکارهای همکاری بهتر و پرهیز از ورود به جنجال‌های رسانه‌ای، خاطرنشان کرد: انتظار می‌رود گمرک در قالب تفاهم نامه‌هایی که با سازمان غذا و دارو دارد، به توسعه همکاری‌ها بیاندیشد تا شاهد بروز مشکل در زنجیره دارو، موارد غذایی، تجهیزات پزشکی و در مجموع کالاهای سلامت محور نباشیم./مهر

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا