سیاسی

مناظره تاج زاده و زاکانی/ زاکانی: به نظرم اصلاح طلبان دیکتاتورهایی هستند که تنها شعار آزادی می دهند

خبرهای فوری: مناظره مصطفی تاج زاده فعال سیاسی اصلاح طلب و علیرضا زاکانی عضو شورای مرکزی جمعیت رهپویان انقلاب امروز(سه شنبه) با موضوع حوادث سالهای ۷۸ ۸۸ برگزار شد.

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرهای فوری، علیرضا زاکانی نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: بنده معتقدم با گوهر اسلام و اهمیت رهبری در انقلاب، انقلاب اسلامی به پیروزی رسید و عزت برای ایران و عظمت برای اسلام به‌ارمغان آمد و با این کار پرونده استبداد در کشور بسته شد.ما هر کجا به اسلام عمل کردیم و عزت ایران را خواستیم و تبعیت از رهبری را پیشه کردیم موفق بوده‌ایم و هرگاه این موضوعات را رعایت نکردیم دچار چالش شدیم.

این فعال سیاسی تصریح کرد: ما برای راه طی‌شده ۴۰ ساله انقلاب افتخار می‌کنیم اما امروز نیمه راه هستیم و در این راه توفیقات حداکثری زیادی داشته‌ایم اگرچه نقص‌ها و معایبی نیز وجود داشته است.

زاکانی با بیان اینکه “دشمنان خارجی و موانع درونی نمی‌خواهند که به اهداف انقلاب اسلامی دست پیدا کنیم” اظهار داشت: دشمنان خارجی مشخص هستند، آنها آمریکا، رژیم صهیونیستی و نماد اسلام آمریکایی هستند.

وی افزود: موانع درونی نیز ضدانقلاب‌ها و همه افرادی هستند که از انقلاب ریزش داشتند. آنها افرادی بودند که یا با طمع همراه انقلاب شده بودند و یا به اهداف خود نرسیدند و از قطار انقلاب جا ماندند. البته اهمیت مانع داخلی از اهمیت دشمن خارجی امروز مهمتر است.

این فعال سیاسی با تأکید بر اینکه سه ضلع قدرت‌پرستی، ثروت‌اندوزی نامشروع و تبعیت از بیگانه مانع از رسیدن به اهداف انقلاب در درون شده‌ است، اضافه کرد: آنها با ضرب و زور و ایجاد بحران برای جامعه سعی دارند به اهداف خود برسند عقب‌افتادگی امروز ما در برخی مواقع ناشی از اقدامات این موانع داخلی است.

زاکانی تصریح کرد: اول انقلاب اسلامی ما می‌دانستیم که چه می‌خواهیم یا نمی‌خواهیم البته برای دست یافتن به اهداف شرایط نیز فراهم نبود. اما پس از ۴۰ سال از ما نمی‌پذیرند که آزمون و خطا کنیم چون ما هم تجربه داریم و هم امکانات مادی و هم جوانان دانشمند داریم  که می‌توانیم اداره امور را به دست آنها بسپاریم و کشور را از این مخمصه‌ نجات بدهیم. امروز باید خودباوری را احیا کنیم و امید را به جامعه برگردانیم.

وی گفت: ثروت‌اندوزان، قدرت‌طلبان و بیگانه‌پرستان امروز مافیای پنهان کشور هستند و پیوندهایی با سایر حوزه‌ها مانند اقتصادی، سیاسی، اجتماعی برقرار کردند و به نیازهای جامعه توجه ندارند و به‌دنبال اهداف خاص خود هستند.

این فعال سیاسی ادامه داد: این سه ضلع نه تعریفی از اصلاحات دارند و چالش‌هایی برای انقلاب ایجاد می‌کنند که در این راه تهمت می‌زنند، اموال مردم را غارت می‌کنند و در عرصه سیاسی اگر کم بیاورند دست در جیب دانشجو می‌کنند.

زاکانی با بیان اینکه بخشی از فقری که امروز گریبان جامعه را گرفته منشأ آن ثروت‌اندوزی از سوی برخی افراد در کشور است، اظهار داشت: پیوستگی قدرت و ثروت در کشور بیداد می‌کند و حادثه‌ای که در سال ۷۷ و ۸۸ رخ داد حلقه‌های مفقوده همین جریان است.

وی با تأکید بر اینکه حادثه کوی دانشگاه در سال ۷۸ را افرادی به‌وجود آوردند که در عرصه سیاست کم آورده بودند، افزود: روزنامه سلام تیتری زد و مابه‌ازای آن وزارت اطلاعات دولت خاتمی شکایتی کرد و پس از این ماجراهایی پیش آمد و آنها تهدیداتی انجام دادند و در زمان امتحانات دانشگاه آشوبگری را شروع کردند. پیش از اتفاقات کوی دانشگاه خطای قانون‌شکنی اتفاق افتاد که هیچ فردی از آن یاد نمی‌کند.

زاکانی افزود: پس از آغاز آشوبگری یک نفر گروگان گرفته شد و آزاد شد اما پس از آن سه نفر دیگر گروگان گرفته شدند که پس از آن وزیر کشور وقت دستور برخورد را صادر کرد و برخوردی صورت گرفت که این کار غلط در غلط بود.

وی اضافه کرد: کشته‌سازی نیز پس از این اتفاق صورت گرفت و اربعین‌گیری انجام شد و انواع و اقسام اتفاقات رخ داد. ما به‌عنوان نیروی انقلابی آشوب‌ها را محکوم کردیم.

این فعال سیاسی با اعلام اینکه ۷۰ نفر پلیس در حادثه کوی دانشگاه مجروح شدند و سه نفر پلیس شهید شدند عنوان کرد: در کوی دانشگاه سناریویی طراحی شد که حیثیت نظام را ببرند و آنها مسیری را پیش بردند که نظام و انقلاب دچار چالش شود. در آن ایام آن چیزی که واضح بود این بود که آقای تاجزاده و دوستانش نمی‌خواستند داستان جمع شود البته برخی از مسئولان آن زمان به‌مانند آقای معین با استعفا دادن آتش را شعله‌ورتر کردند.

زاکانی ادامه داد: از شب دوم حوادث کوی دانشگاه یک سری اراذل و اوباش آمدند و اقداماتی را انجام دادند که به دانشجویان و حیثیت نظام خدشه وارد کردند و زخم کهنه‌ای بر پیکره ۴۰ ساله انقلاب گذاشتند.

وی با خطاب قرار دادن تاجزاده گفت: فردی که دم از آزادی می‌زند خود اینجا نشسته و می‌داند که ما روز یک‌شنبه درخواست تجمع کردیم و درخواست خود را به وزارت کشور نیز ارائه دادیم و بعد از آن مدیرکل آقای تاجزاده طی تماسی با بنده گفت که “ایشان می‌خواهد شما را ببیند”، اما من گفتم “به‌دلیل اینکه پایم شکسته است نمی‌توانم به آنجا بیایم”. آن مدیرکل به بنده گفت که “آقای تاجزاده گفته است اگر می‌خواهید تجمع قانونی برگزار کنید باید با تحکیم وحدت همراه شوید و با آنها تجمع برگزار کنید”.

این فعال سیاسی ادامه داد: بنده نیز گفتم “آنها مسیرشان با ما جداست و آنها به‌فکر التهاب‌آفرینی هستند اما ما می‌خواهیم اوضاع را جمع‌وجور کنیم”. اما آنها گفتند “اگر می‌خواهید تجمع برگزار کنید فقط تنها می‌توانید با تحکیم وحدت برگزار کنید”.

زاکانی تصریح کرد: بنده به آقای تاجزاده گفتم “شما اگر مجوز به ما بدهید یا ندهید فرقی نمی‌کند چون ما تجمع را برگزار می‌کنیم تنها در این صورت تجمع را برگزار نمی‌کنیم که شما اعلام کنید که غیرقانونی است”.

وی خاطرنشان کرد: برخی از آنهایی که دم از آزادی می‌زنند دیکتاتور هستند و اسم آزادی را لقلقه زبانشان می‌کنند تا به اهدافشان برسند.

مصطفی تاجزاده در زمان ۱۵دقیقه‌ای اول مناظره طی سخنانی گفت: جامعه ما به شدت نیازمند گفتگو است و ای کاش پرچم این گفتگو توسط صداوسیما و رسانه‌های داخلی بالا می‌رفت تا جامعه احساس کند که مهمترین مسائل را در رسانه داخلی می‌بیند و براساس آن انتخاب می‌ کند.

وی افزود: متأسفانه صداوسیما از این جهت در دو دهه اخیر به ویژه از دوم خرداد ۷۶ به بعد به شکل یک سویه عمل کرده و همین موضوع موجب شده تا تبدیل به زیان‌بارترین سازمان عمومی کشور و ناکارآمدترین این سازمان‌ها شود.

فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به حوادث سال ۷۸ خاطرنشان کرد: ما باید برای کشف حقیقت و کسب تجربیات وقایع تاریخی را بدون تسامح بازگو کنیم ولی درباره آینده به حداکثر تسامح اعتقاد دارم چرا که مشکلات کشور آنقدر زیاد شده که اصلاح طلبان و اصولگرایان نمی‌توانند به تنهایی از پس حل این مشکلات برآیند.

تاجزاده ادامه داد: حادثه ۱۸ تیر که اتفاق افتاد، رئیس جمهور پیشنهاد تشکیل هیئتی در شورای عالی امنیت ملی داد که این هیئت متشکل از نمایندگان سپاه، قوه قضاییه، وزارت کشور، وزارت علوم و وزارت اطلاعات می‌شد. از آنجا که مصوبات شورا باید به تصویب رهبری می‌رسید دو نفر از قوه قضاییه و سپاه به عنوان نماینده رهبری به این هیئت ۵ نفره اضافه شدند.

وی گفت: این کمیته در شرایطی تشکیل شد که کمتر از ۱۰ روز از حادثه ۱۸ تیر گذشته بود و علت سرعت تشکیل این کمیته این بود که رهبری و رئیس جمهور با جدیت به دنبال روشن شدن حقایق این حادثه بودند.

معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات با تشریح جزئیاتی از حادثه قائله ۱۸ تیر خاطرنشان کرد: فرمانده و جانشین نیروی انتظامی کل کشور نیز در جلسات کمیته شرکت داشتند و بعد از تحقیقات مفصل میدانی و تحقیق از کسانی که بازداشت شده بودند نهایتا گزارش این کمیته زیرنظر آقای ربیعی و در رأس آن نیز آقای روحانی که آن زمان عضو جامعه روحانیت مبارز بود تدوین و آماده شد.

تاجزاده گفت: من در قسمت اول اظهاراتم فقط می‌خواهم به بخش هایی از این گزارش اشاره کنم که درباره علل شروع درگیری‌ها اشاره شده است. طبق این گزارش که به تأیید ۷ نهاد نامبرده شده و در نهایت رهبری و رئیس جمهور رسیده مورد اول یافته‌های دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی حاکی از آن است که ۱۴ راهپیمایی در کوی دانشگاه از سال ۷۶ یعنی دو سال قبل از حادثه کوی دانشگاه برگزار شده بود که دو مورد آن به داخل کوی کشیده شد. این راهپیمایی‌ها از دسته‌های ۱۰ الی ۱۵ نفره آغاز و به خیابان کارگر شمالی به سمت اتوبان جلال کشیده شده بود. جمعیت در این راهپیمایی‌ها به طور متوسط ۱۰۰ تا ۱۵۰ نفر بودند که کلانتری یوسف آباد به شکل مسالمت آمیز این راهپیمایی را مدیریت و به پایان می‌رساند.

وی افزود: براساس گزارش کمیته هفت نفره این راهپیمایی‌ها بارها و بارها در دو سال منتهی به حوادث سال ۷۸ انجام شده و چیز عجیب و غریبی نبوده است.

فعال سیاسی اصلاح طلبان خاطرنشان کرد: این گزارش در پاسخ به این سوال که آیا کسی غیر از دانشجویان پیش از شروع ناآرامی‌ها در داخل کوی وجود داشته تصریح می‌کند که براساس تحقیقات انجام شده هیچ شخصی که از خارج دانشگاه آمده باشد یا به عنوان مهمان در آن شب حضور داشته به آنها نرسیده است. همچنین در پاسخ به این سوال که آیا دانشجویان قبل از حادثه برنامه ریزی برای ناآرامی‌ها کرده بودند آمده است که در میان دانشجویان در شب حادثه هیچگونه برنامه ریزی و سازماندهی خاصی مشاهده نشده است. منتها به دلیل اینکه زمان برای بررسی این موضوع کم بوده است در این گزارش گفته است که وزارت اطلاعات مأمور بررسی‌های بیشتر در این رابطه شده است که گزارش وزارت اطلاعات درباره برنامه ریزی قبلی برای ایجاد ناارامی در کوی دانشگاه پس از سه ماه از سوی این وزارتخانه رد می‌شود و این وزارتخانه تصریح کرده که هیچ سرنخی از حضور گروهک‌های ضدنظام در کوی دانشگاه در شب حادثه پیدا نکرده و تا همین امروز هم نه سپاه و نه نیروی انتظامی سرنخی پیدا نکرده‌اند که براساس آن حرکت دانشجویان به شکل سازمان یافته تلقی شده باشد.

تاجزاده در ادامه گفت: در مورد ادامه کار آنقدر راهپیمایی طبیعی انجام شده بود که وقتی دانشجویان تظاهرات را تمام می‌کنند در اخر با هدایت نیروی انتظامی به کوی دانشگاه بازمی‌گردند و دانشجویان در حالی که درحال ورود به کوی بودند شعار نیروی انتظامی تشکر تشکر را سر می‌دادند. ولی ۱۵ نفر از دانشجویان بیرون کوی می‌مانند.

وی ادامه داد: طبق گزارش شورای عالی امنیت ملی مشکل از آنجایی آغاز می‌شود که در ساعت ۳۰ دقیقه بامداد ۱۵ نفر در مقابل درب اصلی کوی در حال بحث و مذاکره بودند و تمایلی به رفتن داخل کوی نداشتند. که در این شرایط جانشین منطقه مرکزی ناحیه بزرگ تهران با لباس شخصی به محل می‌رسد. (این فرد بعدا عزل و توبیخ می‌شود) عجیب این است که این آقا قبل از اینکه به محل برسد از کلانتری‌های مختلف تقاضای نیروی کمکی می‌کند که دلیل این درخواست او را هیچ کس نمی‌داند.

[irp posts=”8363″ name=”جزییات دادگاه وزیر کار احمدی نژادو مدیر عامل سابق بانک سرمایه”]

معاون سیاسی وزارت کشور دولت اصلاحات اضافه کرد: به محل ورود ایشان یگان هایی از نیروی انتظامی به کوی دانشگاه می رسد و در این فاصله آقای کوهی مدیرکل کوی دانشگاه تهران به محل می‌رسد و وارد گفتگو با این مسئول نیروی انتظامی می‌شود و پیشنهاد ایشان این است که ۵ دقیقه به او مهلت دهند تا این ۱۰ یا ۱۵ نفر دانشجو را به داخل کوی ببرد و از نیروی انتظامی درخواست می‌کند که از منطقه خارج شوند تا فضا آرام شود. این درخواست آقای کوهی توسط آن فرمانده رد شده و با آقای کوهی برخورد می‌کند که این موضوع موجب تحریک دانشجویان می‌شود. و از آن زمان درگیری بین دانشجویان و نیروی انتظامی آغاز می شود و دو طرف شروع به سنگ پراکنی به سمت یکدیگر می‌کنند که در جریان این سنگ پراکنی‌ها پایش به جدول برخورد کرده و توسط دانشجویان بازداشت و مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد.

تاج زاده ادامه داد: بعداز حضور جانشین فرمانده نیروی انتظامی  درگیری‌ها به طور پلکانی اوج می‌گیرد برخورد های نیروی انتظامی از یک سو  و دانشجویان از سوی دیگر به آشوب کشیده می‌شود. به اعتقاد اعضای جلسه در آن شرایط
جانشین منطقه بزرگ تهران فاقد تدبیر لازم بوده، بی‌تدبیری‌های نامبرده موجب ناآرامی‌ها می‌گردد.

زاکانی تصریح کرد: اینکه آقای تاجزاده گفتند ۱۴ تظاهرات دانشجویی بدون هیچگونه تنشی برگزار شد، به نظر بنده تا تظاهرات دوازدهم به این صورت بوده اما پس از راهپیمایی سیزدهم وقتی روزنامه طوس رابستند آقای خدایاری از مسئولان دانشگاه  بیانیه دادند و از اینجا  به بعد نطفه حرکت‌های جدید بسته شد.

 تاج زاده گفت:‌ساعت ۲:۴۵ سردار نظری سرپرست ناحیه انتظامی تهران در محل حاضر می‌شود که در همین لحظه معاون سیاسی استاندار نیز به محل می‌رسد اما سردار نظری از دستور معاون سیاسی مبنی بر عقب نشینی از محل تمرد می‌کند و در این جا افراد شخصی نیروهای ناجا را به برخورد با دانشجویان تحریک‌ می‌کنند.

وی ادامه داد: سردار نظری بدون داشتن دستور از رده بالاتر و با تمرد از دستور جانشین فرمانده کل قوا یعنی وزیرکشور واردکوی دانشگاه می‌شود که همراه او ۳۰ نفر نیروی شخصی هم وارد کوی می‌شوند و ضرب و شتم می‌کنند و بعد از ورود ناجا به کوی سه سرباز ناجا جامی‌مانند و دانشجو ها آنها را به زیر زمین می‌برند و به دروغ گفته می‌شود که گروگان گرفته می‌شوند.

تاجزاده تصریح کرد: موسوی لاری دستور می‌دهد کسی حق ورود به کوی را ندارد و سردار نظری تمرد می‌کند و به کوی ورود می‌کند. کسانی که تخریب انجام دادند نیروهای ناجا و لباس شخصی بودند و بخشی از دانشجویان هم برای در امان ماندن از گاز اشک آور و مقابله با ناجا برخی جاها را آتش می‌زنند.

وی عنوان کرد: بر اساس گزارش کمیته شورای عالی امنیت ملی بی تدبیر در عملکرد سردار نظری محرز شده و وی در ساعات بعدی هم بدون دستور وزیر کشور وارد کوی می‌شود،  بر اساس اعلام این کمیته ورود نیروها به کوی خلاف بوده و عوامل آن متخلف بوده ‌‌ و در این رابطه برخی فرماندهان ناجا با هماهنگی بازرسی ناجا به مراجع قضایی معرفی می‌شوند و بر اساس اعلام نظر کمیته هیچ دانشجویی تا اینجای کار مقصر نبوده است.

در ادامه زاکانی با بیان اینکه به نظر من این گزارش یک سویه است، گفت:  در همان زمان  آقای وحیدی و مرتضی رضایی به نمایندگی از سپاه هم به این گزارش اعتراض داشتند و بعدا هم قوه قضاییه در بررسی‌های خود متوجه شد سردار نظری مجرم نیست و بر اساس گزارشی هم که در مجلس هفتم خوانده شد قرار شد از آقای نظری عذر خواهی شود و آقای خاتمی به عنوان مجرم به قوه قضاییه معرفی شود.

زاکانی تصریح کرد: آقای تاجزاده جریان شما حق دانشجو را ضایع کرد و شما همیشه از دانشجو برای خود هزینه کردید، ولی این گزارش یکسویه است، در موج اول ناجا اشتباه کرد که وارد کوی شد اما هیچ قانونی وجود ندارد که ناجا وارد نشود نیروی انتظامی اگر جرم‌ مشهود بیند می‌تواند وارد می شود حتی این چند نفر را با جرم ارازل و‌اوباش محاکمه کردند این کزارش معیوب و یکسویه داست و در دادگاه خلاف این گزارش ثابت شده است و‌ فرماندهان سپاه هم در نامه به خاتمی این موضوع را گفتند.

زاکانی در ادامه گفت:‌ من مسئول بسیج دانشجویی بودم و در صحنه بودم اما تاجزاده همه چیز را نمی‌گوید شما فقط نیرو انتظامی را محکوم می‌کنید این ناجوانمردانه است. کسانی که سنگ زدند و آشوب آفرینی کردند هم محکوم کنید. من معتقدم شما روی سر دانشجو سوار می‌شوید و وقتی کم می‌آورید جنبش دانشجویی را ابزار می‌کنید رفتارهای شما عین آمریکاست. باید مشخص شود سلام چرا آن تیتر را از سعید امامی زد، همیشه برخورد نادرست داشتید و از آب گل آلود ماهی می‌گیرید، یک سیلی برای دانشجو نخوردید و  من از سال ۶۸ که دانشجو بودم فضا را باز گذاشتم و قائل به گفتگو بودم.

نماینده سابق مجلس ادامه داد: من دو طرف را محکوم کردم و خودم در صحنه بودم. من می گویم یا سازمان یافته عمل می  شود یا اینکه شما می آیید روی زخم سوار می شوید مانند آمریکایی‌ها. شما کار را توسعه دادید و از دانشگاه علم و صنعت غذا پخش می‌کردند و با استعفای معین فضا ملتهب تر شده بود من مثل شما در برج عاج ننشستم من در صحنه بودم و تا امروز از حق دانشجو کوتاه نیامدم.

وی تصریح کرد: شما از اتفاقی که افتاد کشته سازی کردید و چله سازی کردید روز ۲۵ اولین نفری که وارد کوی شد نادران و بنده بودیم و تا ۱۲ شب ۱۰۰ نفر دانشجو را آزاد کردیم ما از شما در خواست مجوز کردیم اما شما مجوز ندادید،  شما ظاهر آزادی منشی دارید و دیکتاتور به تمام معنا هستید سال ۸۸ امیر معتمدی پیش من آمد و گفت می خواهند مرا از دانشگاه اخراج کنند اما من از او دفاع کردم تا حرفش را بزند حالا شما مدافع ازادی هستید شما به ما مجوز ندادید و علیه ما بیانیه دادید.

[irp posts=”8158″ name=”جزئیات جدید از دیدار میرحسین موسوی با رهبر معظم انقلاب”]

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا