اعتراف هوک به بازگشتپذیر بودن گامهای برجامی ایران
خبرمهم: «برایان هوک» مسوول گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا در یک مصاحبه تلویزیونی اذعان کرد که گامهای برجامی ایران خارج از این توافق نبوده و قابل بازگشت است
به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، «برایان هوک» در گفتوگو با تلویزیون فرانس۲۴در همین حال با این ادعا که ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی «بازی موش و گربه» میکند، گفت: آژانس دو گزارش دارد که در صورت انتشار نشان میدهد که ایران اجازه دسترسی به بازرسان را نداده و مواد هستهای اعلامنشده داشته است.
این در حالی است که کاظم غریب آبادی سفیر و نماینده ایران در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین، گفت مطابق با بند (ج) ماده ۴ پروتکل الحاقی، در صورت ارائه هر گونه درخواست برای دسترسی از سوی آژانس، “دلایل این دسترسی می بایست مشخص گردد”.
غریبآبادی گفت که آژانس برخلاف این موضوع، در درخواست خود برای توضیح و دسترسی به دو مکان، هیچگونه استدلال حقوقی معتبر و موثقی را ارائه نکرده بلکه کپیهایی از ادعاهای رژیم اسرائیل ارایه داده که نه معتبر بوده و نه حتی مربوط به منابع باز میباشند.
هوک در عین حال اعتراف کرد که گامهای هستهای ایران در کاهش تعهدات برجامی در واکنش به بیعملی اروپاییها و خروج آمریکا از این توافق قابل بازگشت است.
مقام وزارت خارجه آمریکا در استدلالی بیپایه با بیان اینکه بیش از نیمی از کشورهای دارای صنعت هستهای فعالیت غنیسازی ندارند، ادعا کرد که ایران نباید غنیسازی اورانیوم داشته باشد. این در حالی است که همه کشورهای عضو پیمان منع گسترش (انپیتی) میتوانند برای مقاصد صلحآمیز غنیسازی اورانیوم داشته باشند.
هوک درباره خروج آمریکا از برجام گفت: ما به این دلیل از توافق خارج شدیم که ۱۱ سال دیگر امکان تولید سلاح هستهای به ایران میداد. این توافقی است که تاریخ انقضا دارد و تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران را تا ۸ ماه دیگر منقضی میکند.
این ادعای هوک در حالی است که به گفته محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران، برجام به هیچ وجه تاریخ انقضا ندارد؛ فقط بندهایی از آن براساس این توافق بینالمللی تاریخ انقضا دارند، اما تعهد ایران به اینکه هرگز به دنبال تولید سلاح هستهای نیست، تاریخ انقضا ندارد.
بیپایه بودن ادعای این مقام آمریکایی زمانی آشکار شد که او در مواجهه با پرسش مجری درباره اینکه آیا شما اعتقاد دارید که ایران اکنون در پی ساخت سلاح هستهای است، از پاسخ دادن طفره رفت.
وی همچنین با اظهارنظر در مورد شیوع ویروس کرونا در حالی مدعی شد که ایران باید از برگزاری انتخابات مجلس در دوم اسفندماه به دلیل شیوع این بیماری جلوگیری میکرد که کمپینها و انتخابات درونحزبی برای ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ آمریکا به صورت گستردهای در این کشور در حال برگزاری است.
آمریکا بسیار پیشتر از ایران و تقریبا از یکی دو هفته پس از آغاز شیوع ویروس کرونا در چین با این بیماری درگیر شده است و انتقادات بسیاری درباره کوچکنمایی این مسئله از سوی دولت دونالد ترامپ رییس جمهوری ایالات متحده مطرح است.
مدتها پس از آغاز شیوع کرونا در آمریکا، کنگره این کشور روز پنجشنبه پس از روزها بحث میان سیاستمداران در این نهاد قانونگذاری بالاخره توانست بودجه مبارزه با کرونا را تصویب کند/ایرنا