بین المللی

«ایران ۲۰۲۰» | بررسی خبر سردار حاجی‌زاده؛ ایران از حمله عین‌الاسد تصویربرداری کرده؟

خبرهای فوری: سخنان مهم سردار حاجی‌زاده در ویژه برنامه شبکه المیادین درباره دسترسی ایران به کدهای پهپاد آمریکایی MQ-4، بررسی و مطرح شد که ایران در نبرد سایبری سختی با آمریکاست.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرهای فوری، شبکه خبری المیادین لبنان،‌ در ادامه پوشش ویژه خود از تحولات ایران به مناسبت سالروز انقلاب اسلامی و انتخابات آتی مجلس، جمعه شب به خبری پرداخت که سردار حاجی‌زاده داد و اعلام کرد، ایران موفق شده کدها و فرکانس‌های پهپاد MQ-4 را به دست بیاورد و این پهپاد عملا علیه ایران بی‌اثر شده است.

وفا سرایا مجری ویژه‌برنامه استودیو المیادین در تهران میزبان «حسن احمدیان» استاد «مطالعات خاورمیانه» دانشگاه تهران و «ملحم ریا» مدیر دفتر المیادین در تهران بود.

کنترل پهپادهای آمریکا از دور توسط ایران؟

احمدیان در پاسخ مجری که گفت آیا ایران با این اقدام درصدد ارسال پیام قدرت و توانمندی خود است، گفت، بله دقیقا ایران روی چیزی متمرکز شده که توانایی انجام آن را دارد. یکی از مهم‌ترین مواجهه‌هایی که ایران با آمریکا دارد،‌ در سطح فناوری‌های نوین بخصوص فناوری پهپادهاست. گلوبال هاوک هم نوک قله فناوری آمریکاست که یکی از چهار فروندی که آمریکا از آن دارد، سرنگون شد. سردار حاجی‌زاده با نمایش لاشه پهپاد و اعلام خبر دسترسی به کدها و رموز آن اعلام کرد که ایران به این قله صعود کرده و این پهپاد جاسوسی دیگر نمی‌تواند مقابل ایران کاری از پیش ببرد چرا که رمزهای آن همه شناسایی شده است. ایران دیگر می‌تواند هر پهپاد آمریکایی را که به سوی فضای ایران می‌آید شناسایی کند بلکه کنترل پهپادهای آمریکایی را از دور در اختیار بگیرد. این معانی زیادی در خود دارد.

«ملحم ریا» در خصوص زمان انتخاب شده از جانب ایران برای بیان این خبر که سردار حاجی زاده اعلام کرد، گفت: خبر این موفقیت، بعد از حمله موشکی به عین الاسد انجام شد که ایران توان موشکی خود را به آمریکا و عبور از رادارهای آمریکا را به نمایش گذاشت. پانزده دقیقه قبل از حمله موشکی ایران حمله سایبری شدیدی به تجهیزات و پهپادهای آمریکا در عین الاسد انجام دادند که ارتباط پهپادها با اتاق کنترل را قطع کردند که حاجی زاده جزئیات آن را اعلام کرد و گفت که آمریکایی‌ها سرگردان شده بودند. این اقدام قدرت سایبری ایران را نشان می‌دهد. سردار حاجی زاده با نشان دادن لاشه پهپاد پیشرفته آمریکایی اعلام کرد که همه کدهای این پهپاد را به دست آورده و می‌تواند از هزاران کیلومتر آنسوتر آن را رصد کند و این اشاره مهمی است که ایران الان مهندسی معکوس این پهپاد را آغاز کرده و این نکته خیلی مهم‌تر است. یادمان نرفته که ایران پهپاد «آر.کیو ۱۷۰» را بعد از ورود، نزدیک مرزهای افغانستان در شرق ایران، به سلامت تحت کنترل گرفت. حال، اگر ایران از طریق مهندسی معکوس بتواند آن را بسازد،‌دستاوردی بسیار مهم خواهد بود.

احمدیان در پاسخ به این سوال که ایران چند ماه بعد از ساقط کردن پهپاد این خبر را اعلام کرده است گفت: جنگ، جنگ روایت‌هاست. آمریکا می‌گوید حمله ایران آنقدر مهم نبوده اما ایران میگوید آنقدر جدی بود که شماری آمریکایی کشته و زخمی شده‌اند. یک خبری منتشر شد مبنی بر اینکه پهپادهای ایران حمله موشکی به عین الاسد را تصویربرداری کرده است. چه بسا این اتفاق افتاده است و بعدا تصاویرش منتشر شد. ایران هم در سطح روایت هم در سطح فناوری در حال رویارویی با آمریکاست و تلاش می‌کند ثابت کند که روایت آمریکا نادرست است.

احمدیان در خصوص حمله ایران به عین الاسد در پاسخ به اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن سردار سپهبد شهید قاسم سلیمانی گفت، تا الان هر چند ایران حضور آمریکا را در منطقه نامشروع می‌دانست اما به نوعی با آن همزیستی ایجاد شده بود تا اینکه آمریکا وارد مرحله‌ای جدید شد و در این مرحله مستقیما وارد حمله به ایران شد و علاوه بر نقض حاکمیت عراق، اقدام جنگی علیه ایران مرتکب شد. هدف ایران امروز دیگر همزیستی با حضور آمریکا نیست بلکه تلاش برای خارج کردن آن از منطقه است. می‌توان گفت که ایران الان در حال دادن پاسخی متناسب با اقدام آمریکاست بنابراین حمله به عین الاسد برای همین سیلی نامیده شد نه پاسخ ایران به اقدام تروریستی آمریکا.

المیادین در بخشی دیگر از این میزگرد به اوضاع ادلب سوریه و اقدامات تنش‌زای ترکیه پرداخت و پرسید که ایران در این خصوص چه اقدامی می‌کند. احمدیان گفت،‌ ایران بر اساس مواضعی که تاکنون اعلام کرده در حال کمک به دولت سوریه در مبارزه با تروریسم است و ترکیه نیرویی است که بی‌دعوت وارد سوریه شده است. ایران البته نمیخواهد که کار به رویارویی مستقیم نظامی کشیده بشود و این ترکیه است که باید انتخاب کند. سوریه به دنبال اعمال حاکمیت خود و اجرای توافق‌های آستانه و سوچی است. امروز ترکیه عکس این توافق‌ها عمل می‌کند.

ملحم ریا نیز در خصوص ادلب سوریه و نقش ترکیه گفت، موضع ترکیه در خصوص حمایت از تروریست‌ها و درباره ادلب تغییر نکرده است. ترکیه میخواهد منطقه‌ای حائل در شمال سوریه باشد که منافعش را تأمین کند. ایران خیلی واقعگرایانه با ترکیه برخورد کرده است. درست است که اختلافاتی با هم دارند مثلا درباره ورود نظامی ترکیه به خاک سوریه یا حمایت آنکارا از گروه‌های تروریستی، اما روابط ایران و ترکیه خیلی خوب است و ایران این رابطه را قطع نخواهد کرد. درست است که ایران و روسیه و ترکیه کشورهای ضامن توافق آستانه هستند اما اختلافات زیادی با هم دارند و در منافع دچار تعارض هستند. ایران الان تلاش دارد که مذاکره ترکیه با سوریه مستقیما انجام شود و چند بار این موضوع را با ترکیه مطرح کرده است. اما متاسفانه ترکیه هنوز به این پیشنهاد پاسخ مثبت نداده است و لجاجت می‌کند و نمی‌خواهد تحت بهانه‌هایی مثل مسائل بشردوستانه دست از حمایت گروه‌های تروریستی بردارد.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا