بین المللی

ابومهدی المهندس که بود؟

خبرهای فوری: ابومهدی المهندس از فرماندهان ارشد حشد شعبی و موسس ائتلاف ملی شیعه عراق بود که در حمله تروریستی بامداد امروز جمعه ارتش آمریکا به مقام شهادت نایل شد.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرهای فوری، ابومهدی المهندس از فرماندهان ارشد حشد شعبی و موسس ائتلاف ملی شیعه عراق بود که در حمله تروریستی بامداد امروز جمعه ارتش آمریکا در نزدیکی فرودگاه بغداد به همراه سردار سلیمانی به مقام شهادت نایل شد، از برجسته‌ترین چهره‌های مقاومت عراق و نیروهای مبارز علیه داعش بود.

به گزارش روسیاالیوم، “جمال جعفر محمد علی آل ابراهیم” که به ابومهدی المهندس معروف بود، دهه ۵۰ میلادی در بصره چشم به جهان گشود. وی سال ۱۹۷۳ در رشته مهندسی مدنی به دانشگاه راه‌ یافت و پس از فارغ التحصیلی از این رشته در کنار دروس حوزوی زیر نظر محسن الحکیم، مرجع عالی‌قدر شیعی در بصره در رشته علوم سیاسی نیز به تحصیل پرداخت.

المهندس که همسری ایرانی دارد، دوره دبیرستان به عضویت حزب اسلامی الدعوه درآمد و پس از حوادث سال ۱۹۷۹ که تعدادی از دانش‌آموزان بازداشت شدند المهندس نیز از سوی دادگاه انقلاب مورد پیگرد قرار گرفت و پس از اینکه در همین سال صدام قدرت را در عراق به دست گرفت و محمد باقر صدر هم به شهادت رسید، المهندس به ناچار عراق را در سال ۱۹۸۰ ترک کرد.

وی در سال ۱۹۸۵ به عضویت شورای عالی انقلاب اسلامی عراق درآمد و به عنوان سیاست‌مدار در این شورا و به عنوان نظامی در سپاه “بدر” و سپس به عنوان فرمانده آن تا اواخر دهه ۱۹۹۰ فعالیت داشت. در زمان سقوط حکومت صدام به مدت یک ماه از سپاه بدر و شورای عالی کناره‌گیری کرده و ضمن حفظ روابطش، به عنوان یک فرد مستقل به فعالیت خود ادامه داد. المهندس در سال ۲۰۰۳ هم نقش مهمی در روند سیاسی ایفا کرد در همین راستا ائتلاف ملی متحد، ائتلاف ملی عراق و سپس ائتلاف ملی شیعه را تشکیل داد.

یکی از سازمان‌های اطلاعات غربی هم مدعی شده بود المهندس برای ربودن یکی از هواپیماهای خطوط هواپیمایی کویت در سال ۱۹۸۴ و ترور امیر کویت برنامه‌ریزی کرده بود.

پس از تشکیل هیئت هیئت حشد شعبی عراق المهندس به عنوان جانشین فرمانده آن انتخاب شد و در تمامی درگیری‌ها و نبردهای میدانی مشارکت داشت.

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا