عصبانیت مجری رادیو از حاشیههای برندبازی عروس سفیر ایران در یکی از کشورهای اروپایی، در نهایت به قطع صدای او در جریان برنامه زنده منجر شد. با این حال صدای این مجری از شب گذشته در شبکههای اجتماعی دست به دست میشود و در کنار تقبیح تجملگرایی وابستگان مسؤولان، این پرسش را در ذهن کاربران ایجاد میکند که چرا مجری یک شبکه رسمی در رسانه ملی باید از چنین ادبیاتی برای نقد یک علمکرد اشتباه استفاده کند؟!
[su_audio url=”https://khabar-fouri.com/wp-content/uploads/آناشید.mp3″ autoplay=”yes”]
مجری برنامه «پارک شهر» رادیو تهران که روی آنتن زنده از عروس سفیر ایران در یکی از کشورهای اروپایی بهخاطر رفتار تجملگرایانهاش به شدت عصبانی شده بود، در این عصبانیت ادبیات خاصی را به کار برد که با اصول حرفهای کار در رسانه چندان سازگار نبود.
[su_heading]در همین رابطه: جنجال عروسی لاکچری پسر آقای سفیر با آناشید[/su_heading]
امیر کشانی ـ تهیهکننده برنامه ـدر گفتوگویی با ایسنا توضیحاتی را در این زمینه ارایه کرد.
وی با پذیرش اینکه ادبیات به کار گرفته شده توسط مجری از منظر رسانه اتفاق خوبی نبوده است،
در عین حال اظهار کرد:
وقتی شرایط جامعه و اتفاقاتی را که رخ میدهد در نظر بگیرید و همچنین تبعیضهایی که متاسفانه دیده میشود، این مسائل بر روی مردم تاثیر میگذارد و برایشان دلخوری ایجاد میکند و در نهایت عصبانیت آدمها را موجب میشود.
افرادی هم که در رسانه کار میکنند، جدای از مردم نیستند. گاهی مسائل و مشکلات آنها را هم عصبانی میکند و چنین واکنشهایی ناخودآگاه و طبیعی است.
این تهیهکننده گفت:
[su_pullquote align=”right”]اتفاقی که در برنامه افتاد، واکنش به اتفاقی بود که مردم را عصبانی کرده بود. در فضایی که مردم دغدغه و مشکلات اقتصادی دارند، واقعا این طور رفتارها میتواند آنها را عصبانیتر کند.[/su_pullquote]
وی درباره نحوه بیان گوینده در نقدی که در برنامه زنده رادیو داشته است، گفت:
گاهی واکنشهای گویندگان ناخودآگاه است اما ادبیات باید رعایت شود و رفتار گوینده مورد تایید نیست.
اما واکنشی است که در این شرایط اقتصادی میتواند از هر فردی بر بیاید. البته باید این را هم در نظر گرفت که شب گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه یک بچه خودش را به خاطر فروش دوچرخهاش توسط مادرش، آنهم برای تامین یک ماه کرایه خانه، کشته است. وقتی این اتفاقات کنار هم قرار میگیرند، به هر حال ممکن است واکنشهای بیشتری را به دنبال داشته باشد.
کشانی سپس درباره مراقبتهای رسانه و بویژه رادیو از ادبیات درست نیز گفت:
ادبیاتی را که توسط مجری در این برنامه به کار گرفته شد، تایید نمیکنم. اگر این ادبیات در شرایط عادی اتفاق بیفتد درست نیست اما برخی از گویندهها تحت تاثیر اتفاقات جامعه از ادبیاتی استفاده میکنند که ناخوشایند است.
باید این را بگویم که هر چه جلوتر برویم و شرایط اقتصادی برای جامعه ناخوشایندتر باشد ممکن است این فضاها را شما در رسانههای دیگر نیز شاهد باشید.
این تهیهکننده رادیو در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره برخی رفتارهای گویندههای و مجریان برای دیده شدن، توضیح داد: گویندههای ما احتیاجی به دیده شدن ندارند، بعد از اینکه این اتفاق در برنامه «پارک شهر» افتاد و مجری عصبانی شد، خود او هم مطرح کرد که ای کاش این اتفاق رسانهای نشود؛
یعنی برای خودش جذابیت نداشت که این اتفاق دیده شود.
ما هم بهدنبال این نیستیم که از این طریق دیده شویم.
وی با بیان اینکه عصبانیت جامعه بر روی رسانهها تاثیر میگذارد، اظهار کرد:
ادبیات نادرست را تایید نمیکنم اما این اتفاق یک مشت از نمونه خروار اتفاقاتی است که در جامعه وجود دارد.
عصبانیت جامعه بر روی رسانه تاثیر میگذارد.
توهین مجری برنامه هم متوجه شخص خاصی نبوده است.
کشانی در بخش پایانی گفت:
رسانه باید بلند فریاد بزند که چه اتفاقاتی در جامعه میافتد.
وظیفه دینی و انسانی ماست که فریاد بزنیم تا این نقدها دیده شود.