اجتماعیاقتصادیسیاسی

حمله صداوسیما،‌ قالیباف و جلیلی به دولت روحانی

خبرهای فوری: گرانی بنزین بهانه جدید اصولگرایان

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرهای فوری، ماجرای گران‌شدن بنزین و حوادث بعدی گویا دوباره بهانه خوبی شده برای شکستن همه کاسه‌کوزه‌ها سر دولت. سعید جلیلی و باقر قالیباف که این روزها گویا در حملات به روحانی هماهنگ عمل می‌کنند، برای دومین‌بار در یک ماه گذشته هم‌زمان در یک روز به دولت اعتراض کرده‌اند. فرمانده سابق نیروی انتظامی، شهردار سابق تهران و  عضو فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، بدون اشاره به اینکه این تصمیم در جلسه سران سه قوه گرفته شده، تنها یک قوه را خطاب قرار داده و گفته است: «وقتی با مردم صحبت نمی‌کنند، مجبورند تصمیم‌هایشان را در تاریکی شب اجرا کنند».
باقر قالیباف که هم سودای جانشینی لاریجانی را دارد و هم نمی‌تواند از صندلی پاستور بگذرد، روز گذشته به هر دو این نهادها حمله کرده و گفته است: «نمی‌پذیریم که رئیس‌جمهور بگوید ما اختیار نداریم. نارسایی‌هایی که امروز وجود دارد، به دلیل ضعف نظارت مجلس است. این سخن را نمی‌پذیریم که شما بگویید ما اختیار نداریم و نمی‌توانیم تصمیم بگیریم. شما نشان دادید در همه‌جا هستید و تصمیم می‌گیرید. شما شک نداشتید با برخی تصمیمات، مردم باید فشارهای زیادی را تحمل کنند؛ بنابراین باید با آنها سخن می‌گفتید. حداقل اگر این زخم را درمان نمی‌کنید، بر زخم گرانی و بی‌کاری نمک نپاشید».
قالیباف که در انتخابات با کلیدواژه چهاردرصدی‌ها به میدان آمده بود، خطاب به دولت گفته است: شما که شک نداشتید وقتی برای افزایش قیمت بنزین تصمیم می‌گیرید بر مردم فشار وارد می‌شود، روش بهتری انتخاب می‌کردید؛ یا حداقل قبل از آن با مردم دراین‌باره حرف می‌زدید. اگر زخم گرانی و بی‌کاری را درمان نمی‌کنید، زخم دیگری بر مردم وارد نکنید. قبل از گرفتن تصمیم برای گرانی بنزین، ببینید چه صحبت‌هایی در یزد و کرمان زده شد. آن سخنان، پاشیدن نمک روی زخم مردم است.
قالیباف گفته است: «روزی که بحث صندوق‌های رأی مطرح است، مردم مهم می‌شوند، ولی روزی که زمان تصمیم‌گیری برای کشور می‌شود، هیچ حرفی با مردم نمی‌زنید و وقتی هم اشتباه می‌کنید، حاضر به عذرخواهی ساده از مردم نیستید. چرا عجولانه تصمیم گرفتید و چرا مردم را نامحرم دانستید و تصمیم خود را به آنها اطلاع ندادید؟ چرا با مردم حرف نزدید و به آنها نگفتید در این تصمیم سخت و دشوار ما را همراهی کنند؟ چرا هنوز بعد از ۴۰ سال در مملکت‌داری، در اجرای درست و کم‌هزینه یک تصمیم مشکل داریم؟».‌شهردار سابق تهران در حالی در مقام اپوزیسیون نهاد دولت قرار گرفته که خودش طولانی‌ترین دوره ریاست بر پایتخت را از سر گذرانده و هم‌اکنون عضو یکی از نهادهای تصمیم‌ساز و سیاست‌ساز است و درعین‌حال یکی از نزدیکانش در شهرداری به دلایل مالی در بازداشت بوده و پرونده‌هایی نیز مربوط به عملکرد دوران شهرداری او مطرح است. یوسف اباذری، جامعه‌شناس، سال گذشته در واکنش به ژست‌های سیاسی- اعتراضی قالیباف گفته بود: «آیا آقای قالیبافی که این شهر را ۱۴ سال بر اصول نئولیبرالی می‌چرخاند، می‌داند که در انتخابات ریاست‌جمهوری نباید بگوید چهار درصد و ۹۶ درصد؛ یا نمی‌دانی چه اجرا کرده‌ای یا می‌دانی و داری دروغ می‌گویی…».
سعید جلیلی نیز که به نظر می‌رسد با ایده دولت در سایه، خودش را آماده نشستن روی صندلی پاستور می‌بیند و حتی گفته بود دولت در سایه‌اش، ایراد‌های طرح افزایش قیمت بنزین را هم اصلاح کرده، دیروز دوباره درباره برجام به روحانی حمله کرده و گفته است: در همین برجام، زمانی که مطرح شد، چهار روز قبل از توافق وین به آقای روحانی نامه نوشتم و آن را رسانه‌ای نکردم که در آن ایرادات توافق را یادآور شدم.
این هم‌زمانی دقیقا یک بار دیگر هم یعنی هفتم مهر رخ داده بود؛ هم‌زمان باقر قالیباف وسعید جلیلی برای چندمین‌بار به دیپلماسی دولت و سیاست‌های هسته‌ای آن حمله کردند. قالیباف با بیان اینکه مسئولان باید فرصت حضور مردم در عرصه اقتصادی را فراهم کنند، گفته بود: «مشکل اقتصادی راهکار سیاسی ندارد و با گفت‌وگوی سیاسی در سطح بین‌المللی مشکلات اقتصاد حل نخواهد شد. اقتصاد دولتی اشکالاتی بسیار جدی دارد؛ برای مثال بسیاری از پروژه‌ها نیمه‌کاره رها‌ شده است. اگر مردم درگیر اقتصاد شوند، خودشان پروژه‌های نیمه‌کاره را به پایان می‌رسانند و سیستم بوروکراسی غلط را اصلاح می‌کنند».‌سعید جلیلی هم گفته بود: «اگر خدایی ناکرده ما ببینیم مسیر اشتباه پیش می‌رود، نباید بگوییم چه بهتر که این مسیر از سوی رقیب ما انتخاب شده است؛ چراکه روزی سر او به سنگ می‌خورد و اعتبار او در افکار عمومی زیر سؤال می‌رود. اگر رقیب ما به خطا رفت و به او تذکر ندهیم و او را آگاه نکنیم، به مردم‌سالاری دینی خیانت کرده‌ایم. در همین قضیه برجام وقتی موضوع توافق هسته‌ای میان ایران و کشورهای ۱+۵ مطرح بود، ما با مطالعه توافق‌های انجام‌شده متوجه ایرادهایی شدیم. وظیفه داشتیم توصیه‌های خیرخواهانه خود را تقدیم دوستان دولت کنیم. منتها همان زمان برخی دوستان به این مسئله تأکید می‌کردند که به دلیل اقبال عمومی برای شکل‌گیری توافقی میان ایران و طرف‌های مقابل، به برجام ایراد وارد نکنیم تا مورد نکوهش افکار عمومی قرار نگیریم».
در کنار این دو رقیب سیاسی روحانی، صداوسیما هم در این روزها از همه فرصت برای حمله به دولت و مقصر معرفی‌کردن او استفاده کرده است؛ چنان‌که پیش‌بینی می‌شد صداوسیما و رسانه‌های هم‌سو ماجرا را به‌گونه‌ای پوشش دادند که  انگار دولت، تافته جدا بافته‌ای در نظام سیاسی است و انگار همه مشکلات از «انتخاب»هاست.
شبکه تلویزیونی افق هم در این گیرودار از محمد قوچانی دعوت کرده بود تا در مصاحبه‌ای که به مباحثه بدل شد، توضیح دهد چرا این روزنامه‌نگار از صداوسیما انتظار دارد مردم را در قضیه بنزین قانع کند، در‌حالی‌که مقامات مربوطه از قبل، هماهنگ نکرده و اطلاع نداده بودند. سردبیر روزنامه سازندگی هم پاسخ داد: چون رئیس سازمان صدا‌وسیما در شورای هماهنگی اقتصادی قوا عضویت دارد و به این اعتبار در جریان بوده و چون سیمای جمهوری اسلامی ایران، تنها رسانه دیداری جمهوری اسلامی ایران است و تصمیمات نظام را باید منعکس کند و موضوع بنزین هم تصمیم نظام بوده نه فقط دولت.
خبرآنلاین در یادداشتی نوشته بود که «صداوسیما و رسانه‌های همسو اما اصرار دارند در این قضیه نوک حملات و انتقادات به جانب دولت باشد و با ژست ضد دولت محبوبیتی هم برای خود کسب کند. اینان به‌گونه‌ای از دولت‌ سخن می‌گویند که انگار دولتِ جمهوری اسلامی نیست و دولت نظام یا کشوری دیگر است یا شأنی جز تدارکات ندارد و هر وقت از عهده تدارکات، خوب برنیامد، شایسته سرزنش است. شاید از این‌روست که به شعار علیه نهادهای دیگر حساس‌اند و به دولت‌ نه و در تجمعی کاملا مورد تبلیغ و حمایت دستگاه‌های رسمی شعار علیه دولت، هیچ حساسیتی را برنمی‌انگیزاند».
جهانبخش محبی‌نیا، نماینده مجلس، پیش از این گفته بود که در رابطه با اصلاح قیمت بنزین، رقبای سیاسی فرصت را مناسب دیدند تا یک‌ تسویه‌حساب سیاسی هم داشته باشند. در‌واقع آنها فرصت را مناسب دیدند تا با استفاده از آن برای فردای خود سنگرهای ریاست‌جمهوری و مجلس را فتح کنند. اصلا نگاه آنها این نبود که این اصلاح قیمت در راستای منافع کشور و ملت هست یا خیر فقط خواستند از یکدیگر امتیاز بگیرند برای همین سیاسی‌کارانه با مردم سخن گفتند؛ یعنی ته دلشان یک‌چیز بود و تابلویی که بالای سر خود گرفتند چیز دیگری بود و با آن نیت اصلی همخوانی نداشت. حال چه متوجه اصلاح‌طلبان باشد و چه اصولگرایان، چون دولت در رأس این اقدام واقع شده بود، اینها گفتند بهترین زمان است تا دولت را بکوبیم، درحالی‌که تصمیم مشترکی داشتند و بارها هم به آن اشاره کردند اما در عین اینکه اشاره شد این تصمیم مشترک ماست، باز شیطنت‌هایی صورت گرفت. /شرق

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا