به گزارش بخش اقتصادی سایت خبرهای فوری، کامبیر عباسی رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزیدر خصوص وضعیت سوخت ماشینآلات کشاورزی اظهار کرد: سوخت مورد مصرف در بخش کشاورزی گازوئیل است بنابراین نوسان قیمت در حوزه بنزین تاثیری در فرآیند تولید محصولات کشاورزی و نوسانات قیمتی در این بخش ندارد.
وی افزود: در بخشهای مختلف از جمله دامپروری، پرورش طیور و گلخانهها سیاستها وزارتخانه این است که مصرفشان به سمت گاز پیش رود همچنین موتور چاههای آبی، برقی شود.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی یادآور شد: در مجموع گازوئیل مصرفی در بخش کشاورزی حدود ۸ درصد گازوئیل مصرفی کشور است که نیمی از این رقم در حوزه ماشینهای کشاورزی مصرف میشود که روزانه به ۱۲ میلیون لیتر میرسد.
عباسی برآورد سوخت گازوئیل مورد نیاز بخش کشاورزی را سالانه حدود ۴ میلیارد و ۳۰۰ تا ۵۰۰ میلیون لیتر دانست و بیان کرد: حدود نصف این میزان در حوزه ماشینهای کشاورزی مصرف میشود.
وی با اشاره به اینکه در راستای مدیریت مصرف، توزیع و تسهیل بهتر سوخت در بخش کشاورزی از سال ۹۲ تا به امروز پیگیر پلاک گذاری ماشینآلات کشاورزی هستیم اظهار کرد: قبل از سال ۹۲ تنها ۲۰ هزار دستگاه تراکتور و کمباین در کشور پلاکگذاری شده بود که این عدد از سال ۹۲ تاکنون به ۲۵۰ هزار دستگاه کمباین و تراکتور رسیده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی تصریح کرد: این ماشینها دارای هویت، سند رسمی و پلاک راهنمایی و رانندگی شدند و در حال حاضر به سمتی حرکت کردیم که برای این ماشینآلات کارت سوخت گازوئیل تهیه کنیم.
عباسی در زمینه جزئیات ارائه کارت سوخت گازوئیل به کشاورزان گفت: از تیر و مرداد ۹۸ به صورت پایلوت در سه استان کشور از جمله تهران، کهکیلویه و بویر احمد و سمنان کارت سوخت در فضای کارت بانکی برای تراکتورداران و کمباینداران فعال شده است.
وی در زمینه فرآیند تحویل سوخت گازوئیل به کشاورزان در گذشته اظهار کرد: کشاورزان در گذشته باید در به صورت اینترنتی ثبت نام میکردند و پس از دریافت حواله کاغذی و بررسیها لازم سوخت تخصیص مییافت که در حال حاضر با پلاک گذاری این فرآیند راحتتر از قبل شده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی با بیان اینکه امیدواریم تا سال ۱۴۰۰ تراکتورها و کمباینهای کشور پلاگگذاری شوند گفت: به دنبال آن هستیم که ماشین آلات کشاورزی صاحب شناسه شوند و با این شناسنامه و پلاک، کارت سوخت دریافت کنند از طرفی صاحب سند رسمی شوند و در صورت تمایل بتوانند بهعنوان وثیقه برای دریافت تسهیلات در بخش کشاورزی استفاده کنند.
عباسی با اشاره به اینکه سوخت بخش کشاوری هر سه ماه در اختیار کشاورزان قرار میگیرد گفت: به دلیل مشکلات تخصیص سوخت در گذشته قرار شد کارت سوخت گازوئیل به کشاورزان تحویل داده شود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: خوشبختانه سوخت گازوئیل به حد نیاز با قیمت همیشگی لیتری ۳۵۰ تومان در اختیار کشاورزان قرار میگیرد و این سوخت با همکاری شرکت پخش فرآوردههای نفتی و وزارت جهاد کشاورزی تحویل کشاورزان داده میشود./میزان