بین المللی

آیا پروفسور تخریب چی، حاجی عبدالله قرداش زنده است؟

خبرهای فوری: پس از اعلام رسمی مرگ «ابوبکر البغدادی» توسط رییس جمهور آمریکا، بسیاری از خبرگزاری های ایران و جهان اعلام کردند که جانشین احتمالی البغدادی، شخصی به نام «عبدالله قَرداش»، معروف به پروفسور، حاجی عبدالله و تخریب چی (Destroyer) است.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرهای فوری،  درباره پیشینه ی فرد مذکور ذکر شد که او از افسران سابق ارتش صدام بوده و در سال ۲۰۰۴ همراه با البغدادی در «کمپ بوکا» زندانی بوده است.

با مختصری بررسی متوجه می شویم که بسیاری از خبرگزاری ها، اخبار خود را در رابطه با «نام فرد مذکور»، به شکل مستقیم و یا غیر مستقیم بر پایه خبر منتشر شده توسط «شبکه خبری اعماق» متعلق به داعش، منتشر کرده اند.

«شبکه خبری اعماق» در روز هفتم ماه اوت سال جاری اعلام کرد «البغدادی، عبدالله قرداش را به عنوان نماینده و جانشین خود در امور جاری و فرماندهی عملیات های داعش معرفی کرده است.»

یکی از کارشناسان «مرکز مطالعات بین المللی» دانشگاه نانیانگ سنگاپور، درمقاله ای که در ۲۰ سپتامبر سال جاری منتشر کرده، با تکرار نام «عبدالله قرداش» به عنوان جانشین احتمالی البغدادی، می نویسد : «عبدالله قرداش» در تلعفر عراق متولد شده، و ارتباط نزدیکی با معاون البغدادی «ابوعلا العفری» داشته است. لازم به ذکر است که آمریکایی ها ادعا می کنند که «ابوعلا العفری» را در سال ۲۰۱۶ کشته اند.

در بسیاری از تارنماهای خبری خارجی، اطلاعاتی که توسط کارشناس مطالعات بین المللی  دانشگاه سنگاپور ارایه گردیده و بخشی از آن پیشتر ذکر شد، منتشر شده اند. برای مثال تارنمای روزنامه دیلی میل یکی از آنهاست.

کارشناس روابط بین المللی دانشگاه نانیانگ سنگاپور، نیز در رابطه با جانشین احتمالی البغدادی، به خبر منتشر شده از سوی «شبکه خبری اعماق» ارجاع داده است. به علاوه، کارشناس مزبور می گوید:  «عبدالله قرداش» به پروفسور و تخریب چی معروف است، و در زمان صدام افسر ارتش عراق بوده است.

روزنامه «نیویورک پست» نیز به نقل از «تایمزلندن» در رابطه با سوابق «عبدالله قرداش» می نویسد که «وی در سال ۲۰۰۴ با ابوبکر البغدادی در “کمپ بوکا” هم بند بوده است».

«فاضل ابورغیف» از مقامات دولت عراق در مصاحبه ای که در ماه اوت سال جاری با «نیویورک پست» داشته می گوید: «متوجه شدیم که البغدادی در تلاش است تا “قرداش” را برای رهبری آینده ی داعش آماده کند».

لازم به ذکر است که «نیویورک پست» نیز مانند دیگر نشریات بین المللی می گوید «عبدالله قرداش» از افسران سابق ارتش صدام بوده است.

«واشنگتن پست» نیز، جانشین البغدادی را «عبدالله قرداش» معرفی کرده و در شرح حال او می نویسد که از ترکمن های تلعفر عراق است.

«واشنگتن پست» در ادامه به نقل از «هشام الهاشمی» از تحلیلگران مشاور دولت عراق می نویسد « شانس “ابوصالح الجزراوی” و “ابوعثمان التونسی” برای جانشینی البغدادی، بیشتر از “عبدالله قرداش” است».

به علاوه، وزارت کشور عراق پیشتر اعلام کرده بود: «دست البغدادی در جریان حمله به دیر الزور در سال ۲۰۱۸، به خاطر اصابت ترکش ناشی از انفجار موشک به نخاعش، فلج شده، و از طرفی وی به فشارخون بالا و بیماری دیابت مبتلا است.از این جهت او به خاطر وضعیت سلامتی اش مجبور به تعیین جانشین برای خود شده است».

با نظر به مقدمه ای که ذکر شد، سه چیز روشن می شود؛

۱. البغدادی به علت وضعیت جسمانی، نیاز به تعیین جانشین داشته است.

۲. جانشین او در روز هفتم ماه اوت سال جاری توسط «شبکه خبری اعماق» معرفی شده است.

۳. نام این جانشین «عبدالله قرداش» با نام های مستعار «پروفسور»، «حاجی عبدالله» و «تخریب چی» است.

در این یادداشت، فرض بر این است که موارد یک و دو قرین به صحت هستند، اما در مورد سوم نیاز به بررسی بیشتر داریم.

پیش از ورود به بحث، به معرفی یکی از فرماندهان ارشد داعش که بنا به ادعای پنتاگون، در ماه مارس ۲۰۱۶ در جریان حمله نیروهای آمریکایی به اتومبیل حامل وی کشته شد، می پردازیم.

نام این فرمانده «عبدالرحمن مصطفی القادولی» است. وی نامهای مستعار فراوانی دارد به گونه ای که سرویس های اطلاعاتی عراق و آمریکا را پیشتر دچارسردرگمی کرده بود که آیا این اسامی مستعار متعلق به یک نفر هستند یا این نامها متعلق به چند تن از فرماندهان ارشد داعش هستند؟  به علاوه آمریکا بارها اعلام کرده بود که او کشته شده است، اما هر بار معلوم شد که هنوز زنده است. آخرین مرتبه ای که خبر مرگ او توسط آمریکایی ها منتشر شد، مارس ۲۰۱۶ بود.

تصویر شماره ۱

نامهای مستعار این فرمانده ارشد به قرار زیر هستند:

· ابوعلی الانباری

· ابوعلا العفری

· ابوجاسم العراقی

· ابوعمرقرداش

· ابوعلی قرداش الترکمانی

· حاجی ایمان

· دارالاسلامی

نشریه دیلی بیست در معرفی فرمانده مذکور می نویسد:

وی مرد شماره ۲ داعش بود و پیرامون شرح حال او شایعات فراوانی مطرح شده اند. یکی از این شایعات این است که وی سابقا «افسر ارتش صدام»، و دارای درجه سرلشکری بوده، در حالی که او در شهر «تلعفر» معلم فیزیک بوده، و هیچ سابقه ای در ارتش صدام نداشته است.

فرمانده مزبور نیز از ترکمن های تلعفر است و دردهه ۸۰ میلادی برای نبرد با شوروی، عازم افغانستان شده و پس از تاسیس القاعده، نزدیکی زیادی با «اسامه بن لادن» داشته است، تا جایی که بن لادن مایل بود، پس از الزرقاوی وی رهبر «القاعده عراق» گردد. پس از اینکه داعش تاسیس شد، وی از القاعده جدا شد و به داعش پیوست. همین موجب شد تا اعضای القاعده، برای تخریب او شایع کنند که او سابقا در ارتش صدام بوده است.

فرمانده نامبرده پس از سقوط صدام، در تابستان ۲۰۰۳ به عراق بازگشت و در سال ۲۰۰۴ به «القاعده عراق» به رهبری «ابومصعب الزرقاوی» پیوست، و به علت سواد مذهبی بالا «قاضی شرع» القاعده عراق شد. فرد مذکور به همراه «ابومحمد الجولانی» رهبر فعلی جبهه النصره، در سال ۲۰۰۴ توسط نیروهای آمریکایی دستگیر و به «کمپ بوکا» منتقل گردید. حضور او در بوکا، مقارن دستگیری البغدادی و انتقال او به بوکاست.

لازم به ذکر است که زمانی که «ابومصعب الزرقاوی» در ژانویه ۲۰۰۶ «مجمع شورای مجاهدین» را تاسیس کرد، «القادولی» نیز از اعضای موسس این مجمع بود و در ان زمان با نام مستعار «عبدالله بن راشد البغدادی» فعالیت می کرده است.

به علاوه، درنشریه داعش ذکر شده که نسب فرمانده مقتول داعش، به قبیله قریش می رسد. موضوع نسب قریشی یکی از الزامات خلافت در داعش است.

لازم به ذکر است که رسانه ها اعلام کرده اند که نسب «عبدالله قرداش» هم به قریش می رسد!!!

بنا به نقل دیلی بیست، همین شخص بود که البغدادی را به رفتار خشونت بار با ایزدی های عراق تشویق کرد. نفرت او از ایزدی ها به اندازه ای بوده که در یکی از سخنرانی هایش گفته بود«سلیم الجبوری» رییس مجلس عراق به همراه عمامه ای ها (شیعیان) می خواهند ایزدی ها را به موطن خودشان بازگردانند و عبادتگاه آنها را محترم شمارند.

دیلی بیست او را در نظریه پردازی، در جایگاهی بالاتر از البغدادی می داند و معتقد است، البغدادی از او تاثیر می گرفت. تارنمای Long War Journal نیز به تلویح نظر دیلی بیست را تایید می کند.

پنتاگون در شرح کیفیت قتل نامبرده در مارس ۲۰۱۶ می گوید: «دو بالگرد نظامی آمریکایی مشغول تعقیب اتومبیل حامل او بودند. برنامه این بود که بالگردها به نوعی راه را بر اتومبیل او ببندند و کماندوهای آمریکایی او را از اتومبیل پیاده و سوار بر بالگرد کنند و به این ترتیب به زندان انتقالش دهند. اما در آخرین لحظات تصمیم شان به دلایلی که مشخص نیست تغییر کرد، و به سمت اتومبیل او موشک شلیک کردند».

خبری را که پنتاگون در رابطه با کشته شدن فرمانده مذکور، منتشر می کند مشکوک به نظر می رسد! به چه دلیل تصمیم شان تغییر کرده، و به جای دستگیری او، به قتل او اقدام کرده اند؟

به علاوه، «القادولی» جزو کسانی است که ورود البغدادی به موصل را خوشامد می گوید. جالب است که در توصیف «عبدالله قرداش» هم گفته شده که ورود البغدادی به موصل را خوشامد گفته است.

«القادولی» در یکی مقطع زمانی، رهبری اطلاعات عملیات داعش را در سوریه به عهده داشته است.

آنچه که در بالا ذکر شد، شرح حال مختصری درباره « عبدالرحمن مصطفی القادولی» از بلندپایگان داعش بود که انتظار می رفت پس از البغدادی، رهبری داعش را به عهده بگیرد. او حتی در مقطعی که البغدادی مجروح شده بود، رهبری داعش را به عهده داشت. در هر صورت، مرگ او در سال ۲۰۱۶ مانع از تحقق رهبری او بر داعش گردید.

ذکر شرح حال این فرمانده برای این بود که مشخص شود هرآنچه که این روزها در رسانه های ایران و جهان در رابطه با شرح حال «عبدالله قرداش» مطرح می شود چیزی نیست جز شرح حال همین فرمانده ارشد داعش که بنا به ادعای آمریکایی ها  حدود سه سال پیش کشته شده است.

اگر درباره «پروفسور» بودن او سخن به میان آمده به این علت بوده که نظریه پرداز داعش بود.

اگر گفته می شود «تخریب چی» بوده، به علت سوابق نظامی اش در نبرد با شوروی در افغانستان، و رهبری عملیات و اطلاعات داعش در سوریه بوده است. به علاوه او در ابتدای اشغال عراق توسط آمریکا، به نیروهای انصار الاسلام در عراق آموزش نظامی می داده است. البته، به همه اینها ایزدی ستیزی اش را هم اضافه کنید.

نام مستعار «حاجی عبدالله» نیز، به نام مستعار او در زمان تاسیس « مجمع شورای مجاهدین» توسط الزرقاوی مربوط می شود. اگر ازنام «قرداش» سخن به میان می اید به خاطر این است که همان طوری که در بالا ذکر شد، «قرداش» یکی از نامهای مستعار وی بوده است.

خلاصه ی سخن اینکه، شخص «عبدالله قرداش» معروف به «پروفسور تخریب چی حاجی عبدالله» که در رسانه های ایران و جهان به عنوان جانشین البغدادی مطرح می شود، بنا به ادعای آمریکایی ها در مارس ۲۰۱۶ کشته شده است. عجیب است که رسانه داعش نام این شخص را به عنوان جانشین بغدادی مطرح کرده، اما آمریکایی ها ادعا می کنند او حدود سه سال پیش کشته شده است.

تصویر شماره ۲

ممکن است در اینجا این سوال مطرح شود که تصویربالا که این روزها در ذیل نام «عبدالله قرداش» در رسانه ها منتشر می شود، متعلق به کیست؟

به تصویر ذیل نگاه کنید.

تصویر شماره ۳

تصویر شماره سه، بنا به ادعای دولت آمریکا متعلق به یکی از فرماندهان ارشد داعش به نام «امیرمحمد سعید عبدالرحمن المولی» است و دولت آمریکا برای هر خبری که به دستگیری او منجر شود، ۵ میلیون دلار پاداش تعیین کرده است.طرفه آنکه این فرد هم لقبش مانند فرمانده قبلی «حاجی عبدالله» است.

خصوصیات صاحبان دو تصویر یک و دو با هم مو نمی زنند.

تصاویر شماره دو و سه، هر دو متعلق به یک نفر هستند و البته با فاصله زمانی چند سال گرفته شده اند. صدای آمریکا  و سایر تارنماهایی که در رابطه با صاحب تصویر شماره ۲ صحبت کرده اند، در توصیف او همان خصوصیاتی را ذکر می کنند که فرمانده مقتول و ارشد داعش که بنا به ادعای آمریکایی ها در سال ۲۰۱۶ کشته شده، داشته است.

جالب آنکه ادعا می شود آن فرمانده مقتول (تصویر شماره یک) نامش «ابوعلا العفری» بوده، و این فردی که در تصویر شماره دو مشاهده می شود، از نزدیکان او بوده و نامش هم «عبدالله قرداش» است، در حالی که پیشتر ذکر شد که «ابوعلاالعفری» و «عبدالله قرداش» هر دو، یک نفر هستند و معلوم نیست که چرا دولت آمریکا، با فاصله زمانی سه ساله، دو تصویر مختلف از یک نفر را (تصاویر شماره یک و دو) که هیچ شباهتی هم به یکدیگر ندارند، منتشر کرده است.

همانطورکه پیشتر ذکر شد، «ابوعلا العفری» با نامهای مستعار متعددی فعالیت می کرده و بارها دولتهای آمریکا و عراق اعلام کردند که او کشته شده، اما بعد مدتی معلوم شد که ادعای آنها در خوشبینانه ترین حالت، اشتباه بوده است. آیا این بار هم چنین اتفاقی افتاده است؟ آیا «ابوعلا العفری» یا به تعبیر رسانه ها «عبدالله قرداش»، که بنا به ادعای آمریکایی ها به چهارمین سالگرد مرگ اش نزدیک می شویم، زنده است و در جایی از منطقه در حال به تن کردن ردای بر زمین افتاده البغدادی است؟ /خبرآنلاین

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا