بین المللی

فرانسه همواره مواضع سرسختانه در قبال ایران داشته است/ اجرای استیضاح ترامپ،ایجاد دوران جدید در فضای سیاسی آمریکا

خبرهای فوری: حلیلگر سیاسی گفت:فرانسه می خواهد ازطریق تهدید‌ شکلی از بازدارندگی را ایجاد و ايران را متقاعد کند تا از ادامه مسير خود در جهت كاهش تعهدات منصرف شود.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرهای فوری، دیاکو حسینی تحلیلگر ارشد مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری و کارشناس مسائل آمریکا، درباره روند استیضاح ترامپ اظهار کرد: به نظر می‌رسد حمایت از دونالد ترامپ در داخل حزب جمهوری خواه  به دلیل  تصمیمات غیر دیپلماتیکی که او گرفته همچنین وضعیت بدی که برای ایالات متحده در زمینه  سیاست خارجی این کشور  ایجاد کرده ، در حال کاهش است. در این راستا شکافی که بین احزاب سیاسی در این مدت ایجاد کرده است، همه این موارد منجر به کاهش حمایت  سیاسیون این کشور از او شده است.

او ادامه داد: با وجود اتفاق نظرها بر سر موضوع استیضاح ترامپ احتمال دارد، این اقدام اختلافات  در داخل  این کشور را دامن  زده و شکاف‌ها در داخل جامعه آمریکا را بیشتر کند. علاوه بر آن به دلیل اینکه در مجلس سنا حتی اگر توسط نمایندگان برکناری ترامپ رای بیاورد، در نهایت  سنا با آن موافقت نخواهد کرد. هر دو حزب به این نتیجه رسیده‌اند که و به جای آن به یک توافق واحد برسند که از کاندیداتوری دونالد ترامپ در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور جلوگیری کنند که این نتیجه برای هر دو حزب عاقلانه خواهد بود.

حسینی تصریح کرد: اگر روند استیضاح ترامپ اجرایی شود، امکان  شکل گیری توافق کلیدی و مهم بعد از سالها شکاف دوحزب قدرتمند که آمریکا را عملا فلج کرده است،  افزایش می یابد و  قادر است دوران جدید در فضای سیاسی این کشور ایجاد کند. البته برای قضاوت این مسئله هنوز زود است و باید دید که آیا چنین توافقی بین دو حزب سیاسی ایالت متحده صورت خواهد گرفت یا نه، اما رفتار‌ها و تکروی‌ها و رفتارهای غیر متعارف  دونالد ترامپ که حتی متحدان جمهوری‌خواه خود را هم نادیده می‌گیرد، این روند را تسریع خواهد کرد.

این کارشناس مسائل بین الملل درباره موضع گیری اخیر فرانسه در خصوص برجام و مطرح کردن محدودیت‌هایی برای برنامه موشکی ایران تصریح کرد: فرانسوی‌ها از دوران مذاکرات هسته‌ای همیشه موضعی سرسختانه را در قبال ایرانی‌ها داشته اند و بسیاری از سنگ اندازی‌ها در زمان مذاکرات نیز برخواسته از دیدگاه فرانسه بود، موضع گیری‌های اخیر این کشور دیگر تازگی ندارد اینکه موضوع موشکی ایران مجدد از سوی آن‌ها مطرح می‌شود و اساسا این موضوع که از جانب کشور‌های اروپایی طرح شده مبتکر آن فرانسه بوده است.

تحلیلگر مسائل سیاسی در خاتمه درمورد موضع فرانسه در موضوع برجام و طرح  محدودیت در برنامه موشکی ایران خاطر نشان کرد: طرح این مرضوع تنها از این منظر تازگی دارد که در نزدیکی برداشته شدن گام چهارم کاهش تعهدات ایران در برجام، فرانسه تلاش می‌کند از طریق این تهدید‌ها شکلی از بازدارندگی را ایجاد کند و مقامات کشورمان  را متقاعد کند که از ادامه مسیر منصرف شوند.

او در ادامه افزود: البته این نکته نیز باید مد نظر قرار گرفته شود که فرانسوی‌ها چندان هم بدشان نمی آید که درکنار ایالات متحده قرار بگیرند و از طریق یک بهانه مناسب سیاسی در افکار عمومی خود را از وضعیت بغرنجی که در آن قرار دارند و اینکه  مرتب در حال میانجیگری بین  تهران و واشنگتن هستند و به نوعی بلاتکلیف محسوب می‌شوند، رها سازند. معتقد هستم این عملکرد فرانسه کسی را غافلگیر نمی‌کند و کشورمان چنین توقعاتی را از کشور‌های اتحادیه اروپا داشته است می توان این طور نتیجه گیری کرد که  هدف اصلی آنها از این موضع گیری این است که ایران را از اجرای گام چهارم کاهش تعهدات باز دارند. /Yjc

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا