بین المللی

ترکیه علیه اسلام هراسی

خبرمهم: رئیس مجلس ترکیه خواستار برداشتن گام‌های ملموس مشترک علیه نژادپرستی، اسلام‌هراسی و نفرت پراکنی شد.

 به نقل از آناتولی، مصطفی شنتوپ، رئیس مجلس ترکیه با بیان اینکه اسلام هراسی به یکی از رایج‌ترین انواع نژادپرستی در ۲۰ سال گذشته تبدیل شده، از روسای پارلمان‌های همکاری اقتصادی بین قاره‌ای (میکتا)، خواست گام‌های ملموس مشترک علیه نژادپرستی، اسلام‌هراسی و گرایش‌های نفرت پراکنی بردارند.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، وی که به صورت آنلاین در هفتمین نشست روسای مجلس میکتا شامل کشورهای ترکیه، مکزیک، اندونزی و استرالیا سخن می‌گفت، با بیان اینکه دموکراسی‌ها نسبت به گذشته شکننده‌تر و آسیب‌پذیرتر شده‌اند، اظهار داشت: دموکراسی‌ها در سراسر جهان در بحران هستند و اعتماد به نهادهای سیاسی در جوامع دموکراتیک رو به کاهش است. در سطح بین‌المللی، ما در حال شناسایی نشانه‌هایی از تغییر بالقوه از حکومت چندجانبه و مبتنی بر اجماع به یکجانبه‌گرایی، پوپولیسم، خارجی‌هراسی و قطبی‌سازی در بسیاری از کشورهای دموکراتیک و در برخی از کشورهایی که ادعا می‌کنند پیشگامان نظام جهانی هستند، هستیم.

شنتوپ با تاکید بر اینکه تاثیر رسانه‌های اجتماعی بر سیاست نیاز به تغییرات قابل توجه در دموکراسی‌های نمایندگی را به همراه دارد، گفت: اشکال جدیدی از کنشگری مانند انجمنهای جدید شهروندی، توسعه ابزارهای ارتباطی جامعه مدنی و تفاوت در ابزارهای مذاکره پدیدار شده است.

رئیس مجلس ترکیه با اشاره به اینکه بحران جهانی شیوع کرونا برخی از نوآوری‌ها را در عملکرد پارلمان‌ها اجتناب ناپذیر کرده، اظهار داشت: ابن اپیدمی پیامدهای بی‌سابقه‌ای در زندگی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی جوامع داشته است. باید بپذیریم که این اپیدمی جهانی است و بهداشت، درمان، دارو و واکسن را نیز در بر می‌گیرد. از نظر دسترسی به واکسن، قاره آفریقا در خط مقدم قرار دارد.

وی تصریح کرد: ما می‌توانیم به عنوان نمایندگان مجلس مسئولیت بیشتری را برای ارائه تسهیلات فوری به نیازمندان بر عهده بگیریم. اگر به اشتراک گذاشتن واکسن با کشورهای فقیر انجام نشود، به همه کشورها آسیب وارد خواهد شد.

شنتوپ با تاکید بر اینکه موضوع مهاجرت نیز یک موضوع فوری بوده و نیازمند راه حلی جهانی است، تاکید کرد: در این موضوع نیز اگر جامعه بین‌المللی مسئولیت عادلانه‌ای را با کشورهایی که میزبان پناهجویان زیادی هستند، بر عهده نگیرد، با مشکلات عدیده‌ای رو به رو خواهیم بود./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا