بین المللی

مقام آمریکایی: هدف‌ ما از حمله به مرز عراق و سوریه تشدید تنش نبود

خبرمهم: یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شد هدف ارتش این کشور از حمله به مواضع گروه‌های مقاومت در مرز عراق و سوریه تشدید تنش‌ با ایران نبود.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا مدعی شده هدف ارتش این کشور از حمله به مواضع الحشد الشعبی در مرز عراق و سوریه تشدید تنش نبوده است.
این سخنگو که روزنامه واشنگتن‌پست اشاره‌ای به نام او نکرده مدعی شده که «از طریق کانال‌های متعدد» به ایران گفته شده که هدف واشنگتن قطع حملات به نیروهای آمریکایی و جلوگیری از حملات آتی بوده است.واشنگتن‌پست نوشته، وزارت خارجه آمریکا از طریق کانال‌های متعدد، «خطرات حمایت ایران از شبه‌نظامیان مسلح در عراق» را به آنها گوشزد کرده است.
این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: «ما این را به صراحت بیان کردیم که این عملیات، برای قطع [حملات به نیروهای آمریکایی] و جلوگیری از حملات آتی انجام شده‌اند نه برای تشدید تنش‌ها.»
واشنگتن‌پست همچنین به نقل از یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا که به شرط عدم افشای نام با این روزنامه گفت‌وگو کرده می‌نویسد: «ما وظیفه داریم نشان دهیم حمله به آمریکایی‌ها تبعات در پی دارد و این مسئله، فارغ از اینکه آن حملات به تلفات منجر شوند یا خیر، صحت دارند. اگر شما به ما حمله کنید، ما پاسخ می‌دهیم.»
مقام‌های آمریکایی گفته‌اند تصمیم روز یکشنبه «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا برای حمله به مرز عراق و سوریه نشان داد واشنگتن قصد دارد چه رویه‌ای را در برابر حمله به نیروها و تأسیسات آمریکا در منطقه پیش بگیرد.

مطابق این ادعا، پیام این حمله این بوده که چنانچه هیچ نیروی آمریکایی هم کشته یا زخمی نشوند، دولت بایدن آماده است حملات به نیروهایش را با توسل به زور پاسخ دهد.
واشنگتن‌پست مدعی شده این پیام که از طریق کانال‌های دیپلماتیک به ایران رسانده شده نسبت به دوران ریاست‌جمهوری «دونالد ترامپ» دستخوش تغییر شده و واشنگتن آستانه توسل به اقدامات نظامی را پایین‌تر آورده است.
مطابق این گزارش، خط قرمزی که دونالد ترامپ ترسیم کرده بود متفاوت بود و او اعلام کرده بود کشته شدن پرسنل آمریکایی، پاسخ نظامی این کشور را به همراه خواهد داشت.
مقام‌های ارشد دولت بایدن معتقدند که این سیاست ترامپ کمک چندانی به جلوگیری از حملات راکتی غیرمرگبار گروه‌های عراقی به تأسیسات آمریکا در عراق نکرد و دامنه حملات، در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ شدت گرفت.
بایدن بعد از صدور فرمان حمله یکشنبه شب (بامداد دوشنبه به وقت تهران)، در آمریکا در  وضعیت سختی قرار گرفته و حتی قانونگذاران هم‌حزبی‌اش نیز او را به دلیل عدم مشورت با کنگره مورد هجمه قرار داده‌اند.
بایدن در هر دو موردی که دستور صدور حمله به مواضع گروه‌های مقاومت در عراق و سوریه را صادر کرده به اختیاراتش ذیل بند ۲ قانون اساسی آمریکا برای قانونی بودن  تصمیمش استتناد کرده است.
این بند به رئیس‌جمهوری ایالات متحده اختیار می‌دهد برای محافظت از نظامیان آمریکایی، تصمیمات لازم را با توجه به اصل ضرورت «دفاع از خود» اتخاذ نماید.
عده‌ای از قانونگذاران آمریکایی می‌گویند روسای جمهور هر دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات با ارائه تفسیرهای دلبخواه از این بند، از اختیارات خود سوءاستفاده کرده و کنگره را از روند تصمیم‌گیری درباره اقدامات نظامی کنار گذاشته‌اند.
حمله نظامی به مواضع گروه‌های مقاومت در حالی انجام شده که تلاش‌هایی در نهاد قانونگذار آمریکایی برای لغو برخی از اختیارات جنگی رئیس‌جمهور ایالات متحده در جریان است.
«کریس مورفی»، عضو ارشد کمیته روابط خارجی مجلس سنا در مصاحبه‌ای با پولیتیکو گفت: «خطر موجود در اینجا این است که ممکن است بدون هیچ اظهارنظری از سوی رأی‌دهندگان وارد الگویی از تشدید تنش‌های نظامی شویم.»
«باب منندز»، دیگر عضو ارشد کمیته روابط خارجی سنا هم گفت خواستار آن است که توجیهات قانونی بایدن برای صدور دستور این حملات مورد بررسی گسترده‌تر قرار بگیرد.
او در بیانیه‌ای روز دوشنبه گفت: «کنگره تنها نهادی است که اختیار صدور مجوز استفاده از نیروهای نظامی و اعلان جنگ را در اختیار دارد و کمیته روابط خارجی مجلس سنا در حال برنامه‌ریزی برای شنیدن توجیه‌های بیشتر از سوی دولت در خصوص این حملات است.»
مسئله‌ای که کار را برای دولت بایدن پیچیده‌تر می‌کند مخالفت دولت عراق با حملات انجام شده است. مقام‌های دولت عراق روز دوشنبه عملیات نظامی آمریکا را نقض «فاحش» حاکمیت ارضی کشورشان توصیف کردند. /فارس

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا