سیاسی

رای صحیح؛ به جای قهر از صندوق

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، انتخابات ریاست‌جمهوری هر ۴ سال یک‌بار برگزار می‌شود و منتخب آن به مدت ۴سال بر امور اجرایی کشور سیطره و تسلط خواهد یافت. در این میان اگر عملکرد وی و مجموعه تحت‌امرش مطلوب باشد، مردم از وی ابراز رضایت کرده و باز هم در دور بعدی به او رای می‌دهند و اگر هم عملکرد نامطلوبی داشته باشد مجبورند تا پایان دوره او با تصمیمات و عملکردهایش زندگی کنند. از همین‌رو است که بسیاری بر انتخاب درست تاکید دارند و معتقدند یک انتخاب صحیح می‌تو‌اند در آینده نیز ثمرات مثبتی به همراه داشته باشد. لذا در همین راستا بسیاری از شخصیت‌ها، مقامات و چهر‌ه‌ها از مردم برای مشارکت در انتخابات دعوت به‌عمل آورده‌اند؛ چرا‌که اگر در عدم‌مشارکت مردم رئیس‌جمهوری انتخاب شود که نتواند عملکرد مطلوبی از خود برجای بگذارد، دیگر آه و حسرت برای عدم‌مشارکت فایده‌ای نخواهد داشت. در نتیجه همین امر است که لزوم مشارکت مردم در تعیین سرنوشت خود را یاد‌آور می‌کند.

 تاثیر جمهور در انتخابات 

«انتخابات مال همه مردم است. مردم سرنوشت خودشان دست خودشان است و انتخابات برای تأثیر سرنوشت شما ملت است.» اگر به این فرمایش امام(ره) با دیده اغماض نگریسته شود به‌خوبی می‌توان دریافت این مردم هستند که می‌توانند با قدرت رای خود شرایط، رویکردها و عملکردهایی را که موجب به بار آمدن برخی نارضایتی‌ها شده، تغییر دهند. اما به شرطی که بخواهند از انتخابات کناره‌گیری نکنند و بدانند اگر هم اعتراضی دارند باید از طریق رای دادن آن اعتراض را بیان کنند. قدر‌مسلم مردم در حوزه‌های مختلف خواسته‌ها و مطالباتی دارند و در هر انتخاباتی به دنبال چهر‌ه‌ای می‌گردند که بتواند با شعارها و برنامه‌‌های عملیاتی در راستای رفع مطالبات و خواسته‌های آنها بر‌آید. اما این روند نباید به نوعی بی‌تفاوتی نسبت به نهاد انتخابات و دوری از صندوق رای بینجامد. چرا‌که به اذعان بسیاری از سیاسیون حتی‌ در حداقلی‌ترین وضع ممکن نیز باز هم می‌توان به معجزه صندوق رای امیدوار بود. جمهور‌مردم امروز از وضعیت اقتصادی، معیشتی و اجتماعی خود ناراضی است و این اعتراض را با قهر از صندوق رای نشان می‌دهد؛ اما مسلم است که قهر با صندوق رای نه‌تنها چاره کار نیست؛ بلکه چیزی را هم تغییر نخواهند داد. در این میان برخی جریانات و افراد نیز از این قهر مردم استفاده می‌کنند و منویات خود را پیش می‌برند و با فرآیندهایی به سمت و سوی محدود کردن حق رای مردم حرکت می‌کنند. اما ملت همواره ثابت کرده با اراده و عزم خود توان ممکن کردن هر غیر‌ممکنی را دارد و درست بر‌خلاف آنکه به نظر می‌رسد همه‌چیز رقم خورده یا در یک‌راستا رقم خواهد خورد، حضور و مشارکت مردم باعث می‌شود تمامی معادلات بر‌هم ریزد و شگفتانه‌ای خلق شود که همگان مبهوت این حماسه شوند. قدر‌مسلم اگر مردم جایگاه و اهمیت رای خود را بدانند و بر این نکته نیز واقف باشند که قدرت رای آنها می‌تواند بسیاری از روندها، رویکردها و… را در سطوح اجرایی، تقنینی و مدیر‌یت‌های شهری تغییر دهد با عزمی راسخ و محکم برای تغییر به نفع جمهوریت، رفع مشکلات اقتصادی و معیشتی، آزادی‌های اجتماعی و آزادی و گسترش فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی و حفظ حریم خصوصی پای صندوق‌های رای حاضر می‌شوند و به کاندیدایی رای می‌دهند که ایران را برای ایرانیان بخواهد  و در راستای حل مسائل و مشکلات مردم همانطور که مردم می‌خواهند اقدام و عمل کند. لذا بهتر است مردم با نگاهی باز و با در نظر گرفتن همه‌جوانب و حوزه‌ها کاندیداهای حاضر در انتخابات را زیر نظر بگیرند و انتخابی مطلوب انجام دهند تا هم خود طی چهار سال از ثمرات آن انتخاب خوب بهره‌مند شود و هم کشور در مسیری درست در راه اعتلا و توسعه قرار گیرد.

رای صحیح 

یادگار امام(ره)‌ در راستای حضوری پر‌شکوه و دشمن‌شکن از مردم برای مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری و شوراهای شهر دعوت به‌عمل آورد. در بیانیه آیت‌ا… سید‌حسن خمینی آمده است: «میراث بزرگ انقلاب اسلامی و امام عظیم‌الشأن ما و شهدای این سرزمین، «جمهوری اسلامی» است و حفاظت از تلفیق مبارک «جمهوریت» با «دینداری» وظیفه همیشگی ماست و امروز اگرچه تنگ نظری‌ها و رفتارهای ناصحیح، همگان را به‌حق نگران میراث تاریخی‌‌مان کرده و اگر‌چه همین بی‌توجهی عمیق به جمهوریت علت اصلی نابسامانی‌های اقتصادی و اجتماعی است ولی باز هم می‌توان نه با رفتاری سلبی، بلکه با تصمیمی ایجابی به حفاظت از آینده و ساختن امروز و رفع مشکلات معیشتی روزمره همت گمارد.» وی در ادامه آورده است: «‌اینجانب ضمن احترام به نظر همه ایرانیان بر این باورم یکی از راه‌های حفظ جمهوریت نظام، دادن «رأی صحیح» است. امید است همه در حفظ ثمره خون‌های پاک شهیدان موفق باشیم.»

مردم صحنه را به نفع جمهوریت بهم بزنند

رئیس دولت اصلاحات در جمع اعضای لیست جمهور شورای شهر تهران گفت: امیدوارم مردم ما همت کنند و به عرصه بیایند و رأی بدهند؛ تا با آن طرحی که مطرح شده که به هر قیمتی ولو با کنار زدن و تهدید کردن رأی مردم و آزادی مردم، من می‌خواهم این فرد و این جریان را روی کار بیاورم، مقابله شود. سید‌محمد خاتمی گفت: اتفاقا مردم باید به صحنه بیایند که این را به هم بزنند که شما تلاش کردید یک تصمیمی به مردم تحمیل شود؛ حالا ما ممکن است که ایده‌آل خودمان را نداشته باشیم اما این صحنه را باید با هم به هم به نفع جمهوریت به‌هم بزنیم. وی افزود: حضور مردم در صحنه به هر صورتی که باشد، مهم است و اینکه جریانی بخواهد صندوق رأی را از کارایی بیندازد و به جهت دیگر منحرف کند، حداقل این است که نگذاریم این اتفاق بیفتد.

 انتخابات؛ مهمترین اصل جمهوریت نظام 

معاون اول رئیس‌جمهور نیز با اشاره به انتخابات پیش‌رو با بیان اینکه انتخابات بر اساس اندیشه امام و آرمان‌های انقلاب و قانون اساسی، مسیر تحقق دموکراسی و مهمترین اصل جمهوریت نظام است، اظهار کرد: تحقق تام این مهم در تجلی مشارکت حداکثری است که یک وظیفه ملی و از الزامات توسعه سیاسی است. اسحاق جهانگیری گفت: شرط لازم مشارکت حداکثری منوط به این است که هم دستگاه‌های سیاستگذار و ناظر و مجری تعهد به قانون اساسی داشته باشند و هم مردم و جریان‌های سیاسی نسبت به انتخابات حساسیت داشته باشند و در آن فعال باشند. وی افزود: رهبری همواره بر مشارکت حداکثری مخصوصا در انتخابات ریاست‌جمهوری تاکید داشتند و در چند انتخابات‌ اخیر با یک تحلیل خاص راجع به حضور مردم صحبت کردند و گفتند اگر کسی نظام و رهبر را هم قبول ندارد، به خاطر ایران در انتخابات شرکت کند. این نشان‌دهنده جایگاه انتخابات در نظام است. هرکسی که به آینده ایران فکر می‌کند باید به اقتدار ایران فکر کند و حتماً انتخابات در این زمینه نقش تأثیرگذاری دارد. معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: ما الان با گلایه‌ای از طرف افراد و مردم روبه‌رو هستیم، ولی باید در این مقطع گلایه‌ها را کنار گذاشت و به ایران و آینده کشور و جمهوری اسلامی فکر کرد و برای صیانت از جمهوریت نظام همه پای صندوق‌های رأی برویم و به نامزدی که فکر می‌کنیم می‌تواند در دفاع از حقوق مردم و جمهوریت نظام و گذر از مشکلات پیش‌روی مردم و مسائل منطقه و بین‌المللی موفق باشد و تیم قوی‌ای دارد، رأی دهیم. جهانگیری  با بیان اینکه امیدوارم ۲۸ خرداد به یکی از روزهای خوب و جشن ملی برای مردم تبدیل شود، عنوان کرد: هم نقش رئیس‌جمهوری در کشور بسیار تعیین‌کننده است، خصوصا در مقطع فعلی که برای منافع خود در دنیا مذاکره می‌کنیم و هم انتخابات شورای شهر و روستاها مهم است که مسائل بسیاری در شهر و روستاها می‌تواند از این طریق حل شود. وی با بیان اینکه میزان مشارکت مردم برای دولت بسیار مهم است،  تصریح کرد: ولی دیگر مردم باید خودشان در زمینه مشارکت تصمیم بگیرند. جهانگیری خاطرنشان کرد: جفاست از کسانی که فرماندهان جنگ اقتصادی در کشور بوده‌اند به جای تقدیرکردن، آنها را به ناکارآمدی متهم کنیم. حتماً در تاریخ کشور مشخص خواهد شد کارآمدان چه کسانی بوده‌اند و ناکارآمدان چه کسانی.

امید به رفع مشکلات

 همچنین رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم در خصوص انتخابات پیش‌رو به اظهار‌نظر پرداخت. در بیانیه آیت‌ا… سید‌مصطفی محقق‌داماد در خصوص  شرکت در انتخابات آمده است: «‌حق تعیین سرنوشت و رأی دادن در انتخابات از حقوق آحاد ملت شریف است. انتظار اینجانب آن است که در این شرایط حساس کشور همه از این حق مشروع و قانونی خود استفاده کنند؛ به امید آنکه در رفع مشکلات و بهینه شدن شرایط موثر باشد»./آرمان ملی

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا