سیاسی

هر دو دنبـال تـخریب

به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، طرح اخیر مجلس با عنوان اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها صدای خیلی‌ها را درآورده و اگر بگوییم که با این طرح شاهد یک هماوردی اساسی میان دولت و مجلس خواهیم بود سخنی به گزافه نرفته است. در کمال ناباوری و ناخواسته دلواپسان و تندروهای کاخ سفید و تل‌آویو، هردو درصدد تخریب و تنش و حذف برجام و این دولت هستند. البته اکثر کارشناسان خواهان آن بودند که این طرح اخیر مجلس نیاز به کارشناسی بیشتری داشته است. اما گروهی دیگر تاکید کردند که این اقدام مجلس قدرت چانه‌زنی دولت را افزایش می‌دهد. آنچه مسلم است توافق برجام حاصل سال‌ها تلاش در دولت‌ها و ساعت‌ها مذاکره میان مردان مجرب دیپلماسی کشور با قدرت‌های جهانی بود که توانست ایران را از ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد خارج کرده و بخشی از تحریم‌ها را نیز لغو کند.

کنایه قالیباف به روحانی

پنج‌شنبه‌شب بود که محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در یک برنامه تلویزیونی حاضر شد و و در خصوص مصوبه اخیر مجلس به بیان توضیحاتی پرداخت. جایی که وی با اشاره به نقدهای وارده به غیرکارشناسی بودن این طرح آن را حاصل ۴ماه کار کارشناسی خواند و گفت که در این طرح دنبال خروج از برجام نبوده‌ایم. البته سخنان قالیباف به همین‌جا ختم نشد چراکه وی با مخاطب قرار دادن حسن روحانی و صحبت‌های او که گفته بود: «عده‌ای هول شدند و این طرح را تصویب کردند. اجازه دهید که ما کارمان را کنیم» اظهار کرد: کسی هول نشده است. مردم از سران قوا انتظار همدلی، همکاری برای حل مشکلات اقتصادی را دارند.

واکنش ظریف

واکنش‌ها به مصوبه اخیر مجلس تمام نشده و هرازچندی یکی از مقامات دولتی یا چهره‌های سیاسی در مخالفت با این طرح اظهارنظر می‌‌کنند. وزیر امور خارجه کشورمان نیز در نشست گفت‌وگوهای مدیترانه‌ای با ابراز مخالفت با این طرح این چنین گفت: یک مصوبه در مجلس است که ما از آن رضایت نداشتیم و به‌وضوح گفتیم. اما مانند هر دموکراسی دیگری وقتی این طرح تمام روندهای قانونی‌اش را طی کند، به قانون تبدیل می‌شود و وظیفه‌ای برای دولت می‌شود که آن را اجرا کند و ما آن را اجرا خواهیم کرد چون قانون کشور است. البته محمدجواد ظریف این را هم گفت که این قانون بازگشت‌ناپذیر نیست. عنوان این مصوبه احیای حقوق ایران و اطمینان حاصل کردن از لغو تحریم‌هاست. اروپا و آمریکا می‌توانند به پایبندی به برجام بازگردند و در آن صورت نه‌تنها این قانون اجرا نخواهد شد، بلکه اقداماتی که ما طبق پاراگراف ۳۶ برجام انجام دادیم به حالت قبل بازخواهد گشت.

گازانبر مضاعف

یک فعال سیاسی در رابطه با طرح مجلس اظهار داشت: اطلاعی از انگیزه سیاسی طراحان این طرح ندارم، اما طبق حرف، نطق و شعار‌های نمایندگان می‌توان اینگونه گفت که نمایندگان و مجموعه اصولگرایان، به دنبال این هستند تا دولت را از برجام بیرون بیندازند و آن را به نام خود بزنند. برنا نوشت؛ سید مصطفی هاشمی‌طبا گفت: بار‌ها آقایان قالیباف، باهنر، ولایتی و سایر مقامات کشور مطرح کرده‌اند، مساله مذاکره و برجام یک امر ملی و در سطح بالای مقامات مملکتی است، آقایان در مجلس قصدشان این است که بگویند کسی غیر از ما در مقام بالای مملکتی، حق تصمیم‌گیری ندارد، درحالی‌که همه این تصمیمات در سطوح بالا چکش‌کاری می‌شود. البته این طرح هم در بین مقامات عالی‌رتبه مورد بحث قرار خواهد گرفت. وی بیان کرد: رهبرانقلاب همواره مطرح کردند که مراودات بین‌المللی کشور باید پابرجا باشد. اسرائیل در آذربایجان، کردستان و خلیج فارس حضور دارد و به نوعی با این طرح، کشور را در گازانبر مضاعف قرار می‌دهیم. این فعال سیاسی با اشاره به به طرح مجلس بیان کرد: طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها حتی به نفع خود اصولگرایان هم نیست. نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۹۶ در این خصوص که اگر رئیس‌جمهور بود این طرح را عملیاتی می‌کرد یا نه تصریح کرد: اگر رئیس‌جمهور بودم به این طرح عمل نمی‌کردم ولو اینکه دادگاهی شوم و به خلع من بینجامد و به زندان بروم، شجاعت این را داشتم که این طرح را عملیاتی نکنم و مجازات آن را به جان می‌خریدم. /آرمان ملی

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا