خطیبزاده: ۲۷ مهر ماه ساعت ۳:۱۳ بامداد محدودیتهای تسلیحاتی مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی میشود
خبرمهم: سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: هفته آینده ۲۷ مهر ماه ساعت ۳:۱۳ بامداد محدودیتهای تسلیحاتی مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی میشود.
به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، سعید خطیبزاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (دوشنبه) در نشست هفتگی با خبرنگاران ضمن تشریح آخرین تحولات حوزه سیاست خارجی به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد.
وی در ابتدا فرارسیدن ایام رحلت حضرت رسول اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی و علی بن موس الرضا (ع) را تسلیت گفت:
خطیبزاده با اشاره به تحولات هفته اخیر افزود: ۱۹ مهر ماه سفر وزیر خارجه و هیأت همراه به چین برای گفتگوها که ملاقات بسیار خوب و مفصلی در استان یون نان انجام شد.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی عنوان کرد: ۱۶ مهر ماه سفرای سوریه و ژاپن با ظریف در پایان ماموریت با خود خداحافظی کردند و دومین رایزنی تلفنی ظریف با همتای روسی خود در باره قره باغ انجام شد. گفتوگوی تلفنی ظریف با همتای انگلیسی که درباره موضوعات دوجانبه و مسائل فیمابین بود.
وی گفت: ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر ماه/ یکشنبه) ساعت ۳:۱۳ بامداد محدودیتهای تسلیحاتی مندرج در قطعنامه ۲۲۳۱ ملغی میشود. باور شکست تاریخی آمریکاست که به رغم تمامی گردن کشیها و حیله گریها و اقدامات فراقانونی نتوانست کار خود را جلو ببرد و آمریکا بار دیگر نشان داد آمریکا اینقدر که عنوان میکند قدر قدرت نیست.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر ظریف به چین هم گفت که در این سفر درباره مسائل دوجانبهُ موضوعات پولی و مالی با طرف چینی صحبت شد. هر دو کشور نگاه یکسانی درباره تحریمهای آمریکا و یکجانبه گرایی دارند.
وی همچنین عنوان کرد: چین هم مثل روسیه برای گفتگوهای منطقهای در خلیج فارس طرح دارد و ایران از هر طرحی که واقعیتهای منطقه را بشناسد، حمایت میکند.
سخنگوی وزارت خارجه درباره گفتوگوی تلفنی ظریف و همتای انگلیسی که سؤال خبرنگار فارس بود، اظهار داشت: گفتگوهای تلفنی یک امر مرسومی است و موضوعات مختلفی در دستورکار است در گفتگو با طرف انگلیسی موضوعات منطقهای و دوجانبه صحبت شده است
وی در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس درباره حکم دادگاهی در آمریکا که ایران را به پرداخت ۱.۴۶ میلیارد دلار به عنوان غرامت به خانواده رابرت لوینسون تبعه مفقود شده آمریکا محکوم کرده، نیز گفت: رای دادگاه در آمریکا خندهدار است، یک دادگاه دولتی را محکوم کند. باز هم نگاه متوهمانهای که واشنگتن به اجزای دولت و حاکمیت آمریکا دارند که به دنیا دارند و خندهدار است.
خطیبزاده عنوان کرد: بارها اعلام کردیم و هر اطلاعاتی که لازم بوده از مجاری مختلف عنوان شده و وزیر خارجه وقت آمریکا به صراحت گفته از ایران خارج شده و اینها بهانه گیریهایی است که میگویند و وضعیت خانواده را متوجه هستیم که پیگیر هستند، ولی باید پایان را در واشنگتن جستجو کنند نه در تهران.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره سفر ظریف به چین و نقشه راه همکاری ۲۵ ساله دو کشور بیان کرد: سند مشارکت راهبردی بین ایران و چین بیشتر یک نقشه راه بین ایران و چین است که چندین سال است بین دو کشور در حال گفتگو است و در این سفر مورد گفتگو قرار گرفت و ابعاد فنی بین کارشناسان در جریان است. اجماع جدی در داخل ایران و چین در این خصوص وجود دارد و ارزشمند است که برای اینکه روابط به یک سطح مشارکت راهبردی ارتقا یابد.
به گزارش فارس، سخنگوی وزارت خارجه درباره محدودیتهای تسلیحاتی که ناروا اعمال شده بود برداشته میشود تا ایران در موضع دفاعی و مسئولیتهای بینالمللی و منطقهای خود در چارچوب یک دولت مسئولیتپذیر اقدام کند.
خطیبزاده درباره تحریمهای ۱۸ بانک ایرانی نیز بیان کرد:اینها واقعا یک نمایش است. نمیگوییم تاثیر ندارد. اینها خسارتهای جدی داشته است. همه اقدامات آمریکا به این خاطر است که هر قدمی برداشتند به نتیجه نرسیدند و الان به جنون تحریم رسیدهاند. اینها جنگ روانی است. مردم شک نداشته باشند قران قران آن را نقد خواهیم کرد.
وی درباره گفتوگوی تلفنی ظریف و همتای انگلیسی و بدهی انگلیس به ایران هم گفت:انگلیس یک بدهی قطعی به جمهوری اسلامی ایران دارد و هر روز که در بازپرداخت بدهیها تاخیر دارد کنتور آن بیشتر میافتد. بدهی را باید بپردازد و ربطی به موضوعات دیگر از جمله زندانیها ندارد.
خطیبزاده درباره نازنین زاغری هم گفت: زاغری حکم دادگاه دارد و قوه قضاییه ما کاملا مستقل است و زاغری براساس محکومیت دادگاه محکومیت خود را طی میکند هر چند در مرخصی است و آن مسیر خود را طی میکند و وزارت خارجه در کنار سایر قوا از جمله قوه قضاییه است که برخی امور را تسهیل کند.
وی همچنین در پاسخ به سؤالی بیان کرد: ایالات متحده از پنجره ترامپ منزوی شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین گفت که قرار است تا پایان اکتبر نشستی در سطح معاونان وزرای خارجه ایران، روسیه و ترکیه سه کشور ضامن روند آستانه برگزار شود.
این دیپلمات ارشد کشورمان بمباران مناطق مسکونی و زیرساختها را در درگیریهای اخیر بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان محکوم کرد و افزود: ضمن اینکه طرفها را به خویشتنداری دعوت میکنیم فکر میکنیم از مسیر گفتگوهای سیاسی و احترام به تمامیت ارضی دو طرف و ایجاد سازوکار برای پایان اشغال شهرهای اشغال شده میتواند به صلح پایدار در منطقه کمک کند.
وی درباره طرح ایران برای حل مناقشه قره باغ خاطرنشان کرد:این طرح با طرفها مورد گفتگو قرار گرفته و به محض اینکه طرفها آمادگی پذیرش را داشته باشند اعلام خواهیم کرد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: ما از همه ظرفیتهای خود استفاده میکنیم که گفتگوهای فلسطینی به نتیجه برسد.