بین المللی

آیا جو بایدن کابوسی برای عربستان است؟

خبرمهم: نویسنده سایت نشنال اینترست فاش کرد، جو بایدن، کاندیدای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سال ۱۹۸۶ گفته بود نظریه‌ای که می‌گوید عربستان می‌تواند در راستای ایجاد تغییر و خدمت به منافع آمریکا در منطقه خلیج فارس نقش‌آفرینی کند، در واقع از سیاست‌های احمقانه آمریکا در خاورمیانه است.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، دنیل دی پاتریس، از نویسندگان سایت نشنال اینترست گفت، موضعگیری بایدن درباره عربستان تغییر نکرده و او معتقد است خاندان حاکم در عربستان مخالف تغییر اجتماعی و سیاسی است، بایدن باور دارد ریاض در بر هم زدن ثبات خاورمیانه نقش دارد و رهبری عربستان حمایت آمریکا از خود را از مسلمات می‌داند و اینکه منافع دو طرف در بسیاری از مواقع با یکدیگر تعارض دارند.

پاتریس در ادامه به اظهارات بایدن در مصاحبه‌ای با شورای روابط خارجه (یک مرکز پژوهشی آمریکایی مشهور) در تاریخ بیست و دوم اکتبر ۲۰۰۱ یعنی پنج هفته پس از حملات ۱۱ سپتامبر اشاره کرد و گفت، بایدن در آن زمان ریاض را به کوتاهی در مقابله با افراط‌گرایی اسلامی در میان نیروهایش و حمایت مالی از مدارس افراطی در جنوب آسیا متهم کرد.

او افزود: بایدن در آن زمان از لزوم انتقال این پیام سخن گفت که برعکس عربستان بسیار بیشتر به آمریکا نیاز دارد.

به گفته پاتریس، بایدن سال ۲۰۰۵ پیش‌نویس قانونی را به کنگره ارائه کرد که در آن تاکید شده بود عربستان کارنامه متفاوتی در سطح مبارزه با تروریسم به ویژه در زمینه حمایت مالی از تروریسم دارد. اظهارات بایدن درباره عربستان با گذشت زمان شدت یافت و او دیگر مخالفت خود را با عملکرد محمد بن سلمان، ولیعهد عربستانی پنهان نمی‌کند. او صراحتا گفت، حاکمیت قانون و احترام به حقوق بشر در دوره بن سلمان و پس از ترور جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار منتقد این کشور تقریبا وجود ندارد، همچنین بایدن تاکید کرد در صورتی که ثابت شود این بن سلمان بوده که دستورات لازم برای قتل خاشقجی را داده، باید اقداماتی برای مجازات او در پیش گرفته شوند.

همچنین این نویسنده از احتمال ممنوعیت فروش اسلحه به عربستان در صورتی که بایدن رئیس جمهوری آمریکا شود، سخن گفت و در این رابطه به اظهارات اخیر این مقام آمریکایی در مناظره‌های انتخاباتی حزب دموکرات اشاره کرد و در پایان گفت، عربستان باید از سناریوی پیروزی بایدن در انتخابات و اینکه احتمال دارد روابط ریاض و واشنگتن به سمت یک طوفان برود، بسیار نگران باشد./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا