گروهی میخواهند ریاست جمهوری را از ساختار حذف کنند
به گزارش بخش سیاسی سایت خبرمهم، انتخابات ۱۴۰۰ در کنار فرصتی که برای رشد کشور است اما نباید از توطئههای همیشگی دشمنان در این موضوع غافل بود؛ بدخواهانی که گاه داخلی هستند و با آگاهی از مشکلات اقتصادی جامعه مترصد فرصتی هستند تا به زعم خودشان ضربهای به کشور وارد کنند. بزرگان کشور بهویژه یاران امام وظیفه خود میدانند تا با چشم پوشیدن به رفتارهای اشتباهی که بر آنها روا شده است اکنون براساس عهد خود با بنیانگذار انقلاب اسلامی استوار مانده و برای حفظ استقلال کشور و رضایت جامعه به بیان توصیههای ضروری بپردازند. یکی از این بزرگان آیتا… موسویخوئینیهاست که در مشقتها و سختیها در کنار مردم برای آبادانی وطن کوشید و اکنون تلاش دارد با هوشیار کردن جامعه مانع فرصتطلبی بدخواهان شود. از سوی دیگر، او اشاره به مشکلات معیشتی دارد که شابد سبب ناامیدی بخشهایی ازجامعه به حصور درانتخابات شود و خواستار آن شد که نخبگان و معتمدان با جامعه سخن گفته و آنها را متقاعد به شرکت در انتخابات کنند. آیتا… موسویخوئینیها روز گذشته در بیانیهای در خصوص انتخابات ریاستجمهوری تاکید کرد: «موضوعاتی هست که باید ابتدا به آنها پرداخت، اما در روزها و ماههای آینده از اهمیت انتخابات نیز نباید غافل ماند. همینجا عرض میکنم که بیتوجهی به امر خطیرِ انتخابات ریاست جمهوری قطعا اوضاع آشفته و نابسامان اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور را نهتنها به سامان نمیرساند که بدتر از آنچه هست میکند.» متن کامل بیانیه به این شرح است: در آغاز، سالگرد دوران دفاع مقدس را گرامی میداریم، دورانی که سرو قامتان عرصه عشق و ایمان به خاک افتادند و در خون خود غلتیدند تا ایران و جمهوری اسلامی سربلند و پایدار بماند. رحمت خداوند و درود ملت ایران بر آنان و بر مادران و پدرانی باد که چنین دلاورانی را در دامان خود پروراندند و تقدیم راه خدا و وطن کردند و با گذشت و فداکاری، دشمن بعثی و حامیانش را ناکام گذاشتند. انتخابات ریاستجمهوریِ پیش رو ذهن فعالان و نخبگان سیاسی کشور را به خود معطوف ساخته و در بسیاری از محافل موضوع بحث و بررسی قرار گرفته است. آنچه سبب شد تا نکاتی را به عرض خوانندگان محترم برسانم این است که شنیده میشود بعضی از فعالان سیاسی در اصلِ مشارکت فعال در این انتخابات تردید دارند و برخی نیز تصمیم بر عدم مشارکت گرفتهاند. البته روی سخن من با کسانی نیست که با اساس جمهوری اسلامی مخالفاند و در انتظار سقوط آن و برپایی نظامی جدید نشستهاند؛ به آنان خیرخواهانه عرض میکنم آنچه در ورای جمهوری اسلامی میبینید سرابی بیش نیست و به آن دل نبندید؛ شما نیز برای آبادانی و سربلندی ایران به همین نظام و به اصلاح آن بیندیشید.
فقر و تنگدستی توان تدبیر معیشت ربوده است
اما در روزگاری که هم ویروس کرونا و هم سختی معیشت عرصه را بر هموطنان عزیز تنگ کرده است، آیا طرح مباحثی از قبیل انتخابات و لزوم مشارکت فعال یا معرفی نامزد انتخاباتی و نظایر آنها برای مردم پذیرفتنی است و حمل بر خیرخواهی میشود؟ امیدوارم خوانندگان بر ما ببخشند اگر برای نجاتشان از این گرفتاریهای نفسگیر کاری نمیکنیم و یا کاری از ما ساخته نیست. بیتردید مسائلی هست که پیش از طرح قضیه انتخابات باید به آنها توجه شود و بنده در نامه مورخ ۹۹/۴/۷ به یکی از آنها اشاره کردم، یعنی ضرورت آزادی اظهارنظر تحلیلگران و صاحبنظران درباره مسائل مهم کشور و تصمیمات گرفتهشده یا تصمیماتی که گرفته میشود. در اینصورت معلوم خواهد شد که کدامیک از آنها درست بوده و از کدام تصمیم، کشور به چنین وضع آشفتهای رسیده است و فقر و تنگدستی به اندازهای شده که توان تدبیر معیشت را از خانوادهها و سرپرستانشان ربوده است و وادارشان کرده که گاهی تن به هر کاری بدهند تا بتوانند به زندگی آکنده از حسرت و اندوه و ناداری خود ادامه دهند. باید کاری کرد که همه کارشناسان، که شمارشان امروز به برکت انقلاب و جمهوری اسلامی به هزاران نفر میرسد، به صحنه بیایند. رسانهها و بهویژه صداوسیما و رسانههای مجازی باید محل طرح مسائل حیاتی کشور شود و هیچکس نگران پیامدهای ناگوار بیان اندیشه و انتقاد خود نباشد، تا برآیند تضارب آرای اندیشمندان تبدیل به اراده و خواست عمومیشود و کشور و ملت و جمهوری اسلامی از این وضعیت اسفبار و غیرقابلدوام بیرون بیاید.
همه در انتخابات شرکت کنند
آری، موضوعاتی هست که باید ابتدا به آنها پرداخت، اما در روزها و ماههای آینده از اهمیت انتخابات نیز نباید غافل ماند. همینجا عرض میکنم که بیتوجهی به امر خطیرِ انتخابات ریاستجمهوری قطعا اوضاع آشفته و نابسامان اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور را نهتنها به سامان نمیرساند که بدتر از آنچه هست میکند. نهاد ریاستجمهوری تنها نهادی است که، در قواره سایر جمهوریهای دنیا، نماد جمهوریت نظام است و برخلاف انتخابات خبرگان رهبری (که آن هم مشکلاتی دارد و باید در زمان دیگری به آن پرداخت) یک انتخابات صنفی نیست. ریاستجمهوری نهادی است که با همه آنچه دستگاههای مسئول و غیرمسئول به هنگام انتخابات بر سرش آوار کرده و میکنند باز هم نماد جمهوری است، و همین هم آرامش را از گروهی گرفته است و میخواهند با هر بهانهای آن را از ساختار نظام حذف کنند و نمیدانیم چه خوابهایی برای پس از آن دیدهاند. همین دلیل کافی است که همه فعالان سیاسی و گروهها و احزاب و انجمنها و دیگر تشکلهایی که دل در گرو جمهوری اسلامی دارند فعالانه در انتخابات ریاستجمهوری شرکت کنند تا این نهاد و نماد جمهوریت مستحکمتر از پیش بماند و خیال محو آن را از سر خاماندیشان و احیانا بدخواهان بیرون کند. گفته میشود یکی از علل عدم مشارکت بعضی گروهها و برخی فعالان سیاسی رفتار ناصواب نهادهای مسئول و غیرمسئول و دخالتهای ناروای آنان در تمام مراحل انتخابات است. بنده این نگاه را تخطئه نمیکنم؛ اما آیا نباید به همین علت در انتخابات مشارکت فعال داشت تا هرچه بیشتر این رفتارها و دخالتهای ناروا آشکار شود و ملت را به تصمیمی مناسب برساند؟ اگر دیگران مرتکب رفتارهای ناصواب و دخالتهای ناروا شدهاند، چرا ما صحنه را ترک کنیم؟ آیا عرصه را ترک میکنید تا معلوم نشود که آنان چه بر سر انتخابات میآورند؟ هرگز چنین گمانی به شما گرامیان نمیرود. پس در انتخابات شرکت کنید تا به إِحْدَی الحُسْنَیَیْن دست یابید: یا پیروزی، یا افشای بیشتر چهره کسانی که انتخابات را به بازی گرفتهاند./آرمان ملی