بین المللی

بولتون:نشست فاجعه‌بارترامپ با پوتین مرا شوکه کرد/ترامپ در قعرجدول رده‌بندی روسای‌جمهور آمریکاست

خبرمهم: جان بولتون در یک مصاحبه جدید عنوان کرد، کسی که در مواجهه با اتفاقی ناخوشایند در دولت دونالد ترامپ بخواهد به استعفا فکر کند، تنها سه یا چهار ساعت در دولت او دوام می‌آورد.

به گزارش بخش بین المللی سایت خبرمهم، جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق دولت دونالد ترامپ، در مصاحبه با بیزینس اینسایدر تاکید کرد در چند ماه پایانی دوران حضورش در پست مشاور امنیت ملی چند بار به استعفا فکر کرده است.

او در ادامه این مصاحبه تاکید کرد: من عادت داشتم بگویم که فقط مشاور امنیت ملی هستم، نه فرد تصمیم گیرنده درباره امنیت ملی. هرکسی وارد یک دولت شود و افتخار تصدی سمتی ارشد را در آن داشته باشد می‌داند مسائل زیادی وجود دارد که نمی‌گذارند دیدگاه‌های او غالب شود و شما باید چنین چیزی را قبول کنید.

بولتون گفت: اگر قرار باشد شما در زمان هر گونه اتفاق ناخوشایندی به فکر استعفا باشید بیشتر از سه یا چهار ساعت در آن شغل دوام نمی‌آورید. بنا براین افتخار مشاوره دادن و طرح دیدگاه‌هایتان هزینه‌ای نیز دارد و آن این است که باید با چیزهایی که مغایر با عقایدتان هستند کنار بیایید و آنها را قبول کنید؛ این وضعیت را تا هر چقدر که بتوانید تحمل می‌کنید و در نهایت یک روز استعفا می‌دهید و این همان کاری است که من کردم.

بولتون در کتاب جدیدش تحت عنوان اتاقی که در آن اتفاق افتاد به شرح یک سری حوادث پرداخت که به او ثابت کرد ترامپ چقدر برای ریاست جمهوری بی کفایت است. اما او گفت اتفاقی که بیش از همه او را شوکه کرد نشست فاجعه بار ترامپ با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در تابستان ۲۰۱۸ در هلسینکی بود.

ترامپ در کنفران خبری با پوتین از محکوم کردن روسیه به دلیل مداخله در انتخابات ۲۰۱۶ آمریکا خودداری کرد و همچنین در تناقض با جامعه اطلاعاتی آمریکا گفت دلیلی نمی‌بیند که روسیه مداخله‌ای کرده باشد.

بولتون به بیزینس اینسایدر تصریح کرد: من آنجا با جان کلی، رئیس دفتر وقت کاخ سفید در میان مستمعین بودم؛ ما سر جایمان میخکوب شدیم، آنچه را که شنیدیم باور نمی‌کردیم. همچنین زمان قابل توجهی را به هنگام برگشت به واشنگتن با هواپیمای مخصوص ریاست جمهوری صرف کردیم تا به رئیس جمهور توضیح دهیم چرا او واکنشی منفی از جانب مطبوعات در واشنگتن دریافت می‌کند. به نظر می‌رسید ترامپ نمی‌فهمد چرا مردم از اینکه او گفته‌های پوتین را با گفته‌های جامعه اطلاعاتی ما مقایسه می‌کند، ناراحت شده‌اند.

بولتون در خصوص پیشنهاد اخیر ترامپ در مورد اینکه انتخابات در آمریکا به تاخیر بیفتد تصریح کرد: به تاخیر انداختن انتخابات کاملا فراتر از هر ملاحظه معقولی است. چنین چیزی در قانون اساسی درج شده و در مورد ایده تغییر آن در آخرین دقیقه هم فکر نکنم اعضای حزب جمهوریخواه خارج از کارکنان کاخ سفید حاضر به پذیرفتنش باشند. من اینکه رئیس جمهور حتی چنین چیزی را به زبان می آورد آزرده می‌شوم.

مشاور امنیت ملی سابق دولت ترامپ تاکید کرد، “در یک جهان بی نقص” او رای گیری زودهنگام، رای گیری غیابی و رای گیری پستی را محدود می‌کند. او ادامه داد: من فکر می کنم عنصری محوری در تئوری دموکراتیک وجود دارد با این مضمون که ما به عنوان ملت فرصت می یابیم که در یک روز همه با هم یک کار را انجام دهیم و آن اینکه همگی در حوزه‌های رای‌گیری حضور یابیم و رای بدهیم. این ایده که همه‌گیری بیماری قرار است ما را مجبور به رای گیری پستی در سطح گسترده کند من را تا حد زیادی نگران می‌کند. این روند می‌تواند به سادگی با تمام شدن همه‌گیری بیماری ادامه یابد.

او تاکید کرد در انتخابات نه به ترامپ رای می دهد نه به بولتون و به جایش رایش را “به نام یک جمهوریخواه محافظه کار” می‌نویسد. بولتون گفت: من قرار نیست به دلایل فلسفی به بایدن رای دهم و همچنین به دلایل فلسفی و به دلیل بی کفایتی ترامپ به او هم رای نمی‌دهم. به نوشتن اسامی نامزدهای غیررسمی انتخابات روی برگه رای فکر می‌کنم اما نمیخواهم کسی را به دردسر بیندازم. اگر من هر گونه اسمی را بیاورم در عرض دو دقیقه رئیس جمهور درباره او یاوه‌گویی می‌کند و لازم نیست چنین اتفاقی برای آنها بیفتد.

مشاور امنیت ملی سابق دولت آمریکا درباره مساله مداخله خارجی در انتخابات اظهار کرد: ما نمیدانیم چین تا چه حد حاضر به مداخله در رقابت انتخاباتی است. ما در این زمینه در خصوص روسیه با توجه به تلاشهایش در سال ۲۰۱۶ تجربه بیشتری داریم. اما من قطعا فکر می‌کنم که چین برنامه گسترده‌تری برای تلاش برای مداخله در کلیت محیط سیاسی در آمریکا دارد.

بولتون به نحوه مدیریت دولت در قبال پاسخ به همه گیری کروناویروس نیز پرداخت. او گفت: دفتر بیضی (دولت) در رقم زدن یک پاسخ سریع و قدرتمند به این امر شکست خورد.

وی افزود، هر چند که جامعه اطلاعاتی آمریکا و مقامهای نهادهای مختلف آمریکا چندین بار نسبت به دورنمای یک همه‌گیری در شرف وقوع بیماری هشدار دانند اما رئیس جمهور نخواست آنها را بشنود. او نخواست اخبار بد را درباره دوستش شی جینپینگ بشنود. او نخواست گزارشها درباره سرپوش گذاری چین بر آنچه که در قبال شیوع ویروس در این کشور اتفاق افتاد و یا هر چیز دیگری که می‌توانست موجب اخلال در پایبندی چین به توافق تجاری امضا کرده با دولت ترامپ شود را بشنود.

او درباره اینکه به نحوه پاسخ دهی ترامپ به همه گیری ویروس چه نمره‌ای می دهد گفت که به او نمره F (نمره‌ای بسیار پایین) می‌دهد.

او عنوان کرد: مهمترین مساله این است که ترامپ نخواست بشنود تهدید این بیماری به نحوی است که منجر به تضعیف شدید اقتصاد آمریکا و بنابراین تضعیف بلیط او برای بردن در انتخابات می شود. ما حتی امروز هم راهبرد فراگیر و اهداف روشنی نداریم و واقعا بر آن تسلط نداریم و فکر می‌کنیم این شیوه معمول مدیریت ترامپ در قبال اکثر مسائل مربوط به حوزه امنیت ملی است. ترامپ در مجموع در قعر رده بندی تمامی روسای جمهوری آمریکا قرار می گیرد.

او تصریح ساخت: تاریخ نشان خواهد داد اوبه همراه کسانی همچون جیمز بوکانان و کسانی مشابه با وی در قعر خواهد بود چون فکر نمی‌کنم تا به امروز واقعا به طور کامل ابعاد مسئولیتهایش را به عنوان رئیس‌جمهور فهمیده باشد و فکر نمی‌کنم در ریاست‌جمهوری توجه و احتیاط و مراقبتی که از نظر من از یک رئیس جمهور خوب انتظار می‌رود را نشان داده باشد.

مشاور امنیت ملی سابق دولت آمریکا گفت، زمانی که نخستین بار در دولت ترامپ نقشش را پذیرفت معتقد بود ریاست‌جمهوری همانطور که به روسای جمهور دیگر شکل داده است به ترامپ هم شکل می‌دهد.

او تاکید کرد: اما من فکر نمی‌کنم بر او ابدا تاثیری گذاشته باشد و فکر می‌کنم وضعیت بدتر هم خواهد شد./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا