به گزارش بخش قضایی سایت خبرمهم، جلسات محاکمه مهآفرید امیرخسروی و سایر متهمان پرونده معروف به فساد ۳ هزار میلیاردی، معمولا با حضور دو نماینده دادستان برگزار میشد.
رضا نجفی و فراهانی دو نماینده دادستان بودند که مسئولیت دفاع از کیفرخواست صادره از سوی دادستانی علیه متهمان پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی را برعهده داشتند، اما در ادامه، جلسات با حضور نجفی برگزار شد و دیگر فراهانی به جلسات محاکمه مهآفرید نیامد.
در حالی که برخی مدعی بودند که فراهانی به دلیل بیماری، دیگر در جلسات محاکمه متهمان پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی شرکت نمیکند، اما امروز و پس از گذشت ۹ سال، رسول قهرمانی نماینده دادستان در پرونده اکبر طبری، ابعاد جدیدی از علت غیبت ناگهانی فراهانی را افشا کرد.
قهرمانی در ششمین جلسه محاکمه اکبر طبری و هنگامی که به گزارشهای ارسالی وزارت اطلاعات علیه رسول دانیالزاده استناد میکرد، گفت: در گزارش وزارت تاکید شده که در خصوص وثایق گران نمایی صورت گرفته و باید در این زمینه کارشناسی صورت میگرفت، اما هیچ اقدامی نشده است. همچنین در گزارش گفته شده که برگ سبزها اصالت ندارند و از گمرک در این زمینه استعلامی صورت نگرفته است در نهایت در تاریخ ۲۹.۸.۸۹ بازپرس اعلام میکند که اعمال دانیال زاده متضمن جرمی نیست و قرار منع تعقیب صادر میشود و درباره کارکنان بانک ملی نیز منع تعقیب صادر میگردد.
نماینده دادستان با اشاره به پرونده دانیال زاده در دادسرای امنیت بیان کرد: در این پرونده همزمان پرونده مه آفرید خسروی تحت رسیدگی بوده و قضات در خلال پرونده مواردی کشف میکنند و اعترافاتی وجود دارد.
قهرمانی بیان کرد: بانک مرکزی پرونده افرادی که در این پرونده حضور دارند را بررسی کند، این پرونده در دست یکی از دادیاران به نام فراهانی قرار میگیرد و در ابتدا دانیال زاده را ممنوع الخروج میکند، اما به یکباره با او تماس گرفته میشود و متوجه میشود که طبری تماس گرفته و میگوید که دانیال زاده فردی خیر است و پرونده را ببندید. او استقامت میکند و فردا میبیند که پرونده از او گرفته شد و توسط بازپرس دیگری منع تعقیب صادر میشود و آن بازپرس (بازپرس فراهانی) را هم از تهران به اراک فرستادند. بخشی از اتهامات مربوط به پرونده دادسرای امنیت به پرونده اقتصادی نیز مرتبط است، اما در این پرونده بازرسان بانک مرکزی گزارشات زیادی را درباره دانیال زاده بیان میکنند که شامل عدم رعایت سقف مصوبات، عدم ارائه برگ سبز گمرکی و اعطای تسهیلات برای پرداخت بدهی قبلی از جمله این موارد است.
نماینده دادستان همچنین در بخش دیگری از اظهارات خود در جلسه امروز محاکمه طبری گفت: طبری میگوید خود را در برخی اقدامات مانند تحویل گرفتن ویلا حسینی معرفی میکرد که شناخته نشود و عریضههای مردم به او سرازیر نشود و شرمنده مردم نگردد؛ اما نمیدانیم چرا متهمان اقتصادی با عریضه و فریضهای در خدمت او و در دفترش حاضر میشدند و آقای طبری کارهای آنها را پیگیری میکرد.
وی ادامه داد: طبری بازپرس ما را به جرم اعتنا نکردن به توصیههای خلاف قانونش از خانه سازمانی بیرون کرد. چرا عریضههای مردم بیچاره را در خردکن میاندازد، ولی کارهای متهمان اقتصادی را در خردکن نمیاندازد و پیگیری میکند و اگر بازپرس مقاومت کند اخراجش میکند. آن بازپرس اولیه پرونده نیاز آذری را خواهش میکنم بررسی کنید و ببیند اولین پرونده به چه کسی ارجاع شده و آقای طبری آن بازپرس را به کجا فرستاد؟/تسنیم