اجتماعیسلامتورزشی

پروتکل برگزاری لیگ برتر بدون تماشاچی ابلاغ شد

خبرمهم: معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: پروتکل برگزاری لیگ برتر با همکاری وزارت ورزش تنظیم و ابلاغ شده است. مسابقات فوتبال ففط برای لیگ برتر و دسته اول در هفته های آینده بدون تماشاچی و پس از تست همه بازیکنان برگزار می شود.

به گزارش بخش ورزشی سایت خبرمهم،   محسن فرهادی روز سه شنبه در نشست خبری که به صورت ویدئو کنفرانس از وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: پروتکل جدیدی با همکاری وزارت ورزش برای برگزاری لیگ برتر تنظیم شده است. بر اساس این پروتکل در مرحله اول تمرینات تیم ها و ورزشکاران شروع می شود و بعد از دو سه هفته مسابقات فوتبال فعال فقط برای لیگ برتر و دسته اول با رعایت فاصله گذاری و بدون تماشاچی برگزار می شود. برگزاری لیگ دسته اول، لیگ دسته دوم و شهرستانها فعلا منتفی است. تمرینات هم فعلا انفرادی و با فاصله انجام می شود، ماساژ هم برای ورزشکاران ممنوع است.

وی گفت: آموزش و صحبت کردن بین مربی و ورزشکار با رعایت فاصله باید انجام شود.. سرویس های بهداشتی، محوطه وزرشگاه و سطوع باید گندزدایی  شود.  از وسایل حمل و نقل عمومی برای ورزشکاران نباید استفاده شود. اگر استفاده می شود باید فاصله گذاری رعایت شود. در غیر این صورت قوتبالیست ها از خودروی شخصی استفاده کنند دوش را هم باید بعد از بازی در منزل انجام دهند.

فرهادی تاکید کرد: مسابقات ۳ تا ۴ هفته بعد از شروع تمرینات و فعلا بدون تماشاچی خواهد بود. تست آزمایشگاهی تشخیصی از ورزشکاران قبل از شروع مسابقات انجام می شود. اگر فردی مثبت بود نمی تواند در مسابقه باشد و اگر تست مثبت در بین ۵ نفر از یک تیم باشد آن تیم اجازه بازی و تمرین نخواهد داشت و باید به قرنطینه برود.این پروتکل مطابق با اصول استاندارد بین المللی و مطابق پروتکل مسابقات فوتبال باشگاههای اروپایی است.

معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت:  مصوبات ستاد ملی کرونا شنبه گذشته حاکی از این بود که یکسری از محدودیت ها کاهش پیدا می کند. اجرای دقیق پروتکل های دقیق رعایت چهار محور اصلی بهداشت فردی، بهداشت مواد غذایی، بهداشت ابزار و وسایل ساختمان و رعایت فاصله گذاری های اجتماعی است.

حذف سالادبار و سلف سرویس

وی گفت: رستورانها که تا دیروز فقط می توانستند نسبت به توزیع غذای بیرون بر فعالیت کنند. از امروز و بعد از ماه مبارک رمضان امکان پذیرش مشتری را دارند البته این کار شرایطی دارد که مهمترین آن رعایت فاصله بین مشتری هاست یعنی هر میز باید طوری چیده شود که فاصله یک تا دو متری بین افراد رعایت شود. میزان پذیرش مشتری در این شرایط ممکن است تا ۵۰ درصد ظرفیت یک رستوران یا اغذیه فروشی کم می شود مثلا یک سالن ۱۰۰ نفر ممکن است بتواند ۵۰ مشتری در میز و صندلی داشته باشد.

فرهادی افزود: ماده غذایی نمی تواند ویروس را منتقل کند اما افراد و کارکنان یک اغذیه فروشی می توانند و در صورتی که یک نفر ناقل باشد بیماری را منتقل می کند، مسئول رستوران، این مسئولیت را دارد که اگر فردی از کارکنان بیمار یا ناقل است در محل اغذیه فروشی نباشد. سالاد بار در رستورانها و هتل ها ممنوع است و نباید ظرف غذاها را خود مردم و مشتریان پر کنند.

وی گفت: دریافت وجه نقد در اغذیه فروشی ها ممنوع است. بهتر است با نرم افزارها و کارت به کارت کردن وجوه نقدی دریافت شود.رعایت بهداشت فردی نسبت به قبل باید با جدیت بیشتری انحام شود. دست زدن به مواد غذایی باید به صفر برسد. فاصله کسانی که خدمت ارائه می کنند و صندوق ها باید رعایت شود. غذاها باید روکش داشته باشند و ادویه و نمک باید به صورت یکبار مصرف روی میز باشد.

تالارها همچنان تعطیل هستند

فرهادی افزود: زمانی که مشتری میز و صئدلی را ترک می کند باید فرآیند گندزدایی میز و صندلی انجام شود. تالارهای پذیرایی و جاهایی که امکان تجمع هست برای مراسم عروسی، عزا و تولد کماکان ممنوع و اچازه فعالیت ندارند ولی می توانند غذای بیرون بر یا پذیرش رستورانی داشته باشند.

وی گفت: ماساژ، سونا و استخر در مناطق قرمز و ورزش های دارای برخورد تعطیل هستند. توصیه این است که از این رفع محدودیتها استفاده کنیم تا بتوانیم با رعایت پروتکل های بهداشتی رفته رفته محدودیت ها را برداریم. قهوه خانه ها و رستورانهای سنتی بدون عرضه قلیان و مواد دخانی می توانند فعالیت کنند./ایرنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا