اقتصادیبین المللیورزشی

داستان هک، نشریه اشپیگل و فیرپلی مالی چگونه منچسترسیتی لـو رفت؟

خبرمهم: ایمیل‌هایی که لو رفت باعث شد تا طبق قوانینی که یوفا سال ۲۰۱۱ تحت عنوان «فیرپلی مالی» تدوین کرد، سنگین‌ترین جریمه برای سیتیزن‌ها بریده شود.

به گزارش بخش ورزشی سایت خبرمهم، باز هم نشریه «اشپیگل» و باز هم دردسر. انتشار ایمیل‌های داخلی باشگاه منچسترسیتی باعث شد این باشگاه علاوه بر محرومیت از فصل آتی لیگ قهرمانان اروپا، ۳۰ میلیون یورو (۲۵ میلیون پوند) هم جریمه شود. پاسخ سیتی چه بود؟ توهین، عصبانیت و انکار! ایمیل‌هایی که لو رفت باعث شد تا طبق قوانینی که یوفا سال ۲۰۱۱ تحت عنوان «فیرپلی مالی» تدوین کرد، سنگین‌ترین جریمه برای سیتیزن‌ها بریده شود.

فریب در اسناد

اولین و بیشترین آسیب‌رسان به منچسترسیتی در داستان فیرپلی مالی، اسناد حسابداری بود که نشان می‌داد شیخ‌منصور مالک باشگاه منچسترسیتی که از خانواده حاکم ابوظبی است، ۵/۶۷ میلیون پوند برای پیراهن، ورزشگاه و آکادمی هزینه کرده است. اتفاقی که به نوعی مطابق قوانین فیرپلی مالی یوفا تخلف محسوب می‌شود و یوفا اعتقاد دارد در اسناد مالی آن‌ها را فریب داده‌اند. این دردسر جدی وقتی ایجاد شد که «روی پینتو» هکر پرتغالی که در کشور خودش برای ۱۴۷ مورد متخلف شناخته شده، پس از هک کردن اسناد را برای نشریه «اشپیگل» ارسال کرد. قوانین فیرپلی مالی یوفا می‌گوید پول مالکان می‌تواند باشگاه را به ضرر و زیان و ورشکستگی بکشاند و به آن‌ها توصیه می‌کند از درآمد خودشان دستمزد بازیکنان را پرداخت نکنند یا هزینه‌ای برای نقل‌وانتقالات نپردازند تا باشگاه در خطر بحران مالی قرار بگیرد. شیخ‌منصور پس از اینکه سال ۲۰۰۸ باشگاه منچسترسیتی را خرید خودش مستقیماً وارد نقل‌وانتقالات شد و این اتفاق پس از سال ۲۰۱۱ و تدوین آیین‌نامه فیرپلی مالی یوفا هم ادامه پیدا کرد، اما مهم‌ترین بخش داستان اینجا بود که در یکی از نامه‌ها مشخص شد گروه اتحاد در فصل ۲۰۱۴-۲۰۱۳ از ۵۷ میلیون پوند فقط ۸ میلیون پوند را متقبل شده و باقی‌مانده مبالغ از گروه ابوظبی که اسپانسر سیتی نیست و متعلق به شیخ‌منصور است به حساب باشگاه آمده. این اتفاق فصل ۲۰۱۶-۲۰۱۵ هم رخ داده، وقتی که از ۶۷,۵ میلیون پوند واریز شده به حساب سیتیزن‌ها، تنها ۸ میلیون پوند مستقیماً از اسپانسر باشگاه یعنی شرکت هواپیمایی اتحاد بوده است.

سیتی مخالف فیرپلی مالی

پس از گزارش اشپیگل، یوفا ماه مارس سال گذشته اعلام کرد که تحقیق درباره این اسناد را شروع خواهد کرد، در حالی که باشگاه منچسترسیتی اعلام کرده بود این اتهامات کاملاً نادرست هستند. در واقع آن‌ها اعتقاد داشتند از داستان سوءتعبیر شده و هیئت تحقیق این مسئله را متوجه خواهد شد. در همان زمان که باشگاه منچسترسیتی سعی در انکار این اتهام داشت، باشگاه منچسترسیتی روند تحقیق را پیش برد و آیین‌نامه جدیدی را هم تدوین کرد و برای باشگاه‌هایی که در رقابت‌های اروپایی شرکت داشتند فرستاد و آن‌ها را توسعه بلندمدت فوتبال و کاهش تورم در دستمزد بازیکنان، تشویق کرد. در این بین خلدون المبارک رئیس باشگاه منچسترسیتی هم هرگز حامی فیرپلی مالی نبوده، چراکه پیشرفت تیمش را در خرج کردن پول می‌دید. گفته می‌شود بزرگترین حامی این قوانین باشگاه‌های آلمانی و به‌خصوص باشگاهی مثل بایرن‌مونیخ هستند که پایداری مالی دارند. باشگاه‌هایی که سهامدار عمده‌شان هواداران هستند. در واقع باشگاه‌های آلمانی با این رویه که اداره‌شان را به دست حاکمان کشور‌های حوزه خلیج‌فارس بسپارند، غریبه هستند.

داستان ادامه دارد؟

این قطعاً آخرین افشاگری نشریه اشپیگل نبوده و در آینده هم شاهد جنجال‌های اینچنینی خواهیم بود. گفته می‌شود این نشریه آلمانی از طریق هک کردن به حدود ۷۰ میلیون سند فوتبالی دست پیدا کرده و ارتباط خوبی هم در این‌باره برقرار کرده است. به نظر می‌رسد منبع اصلی آن‌ها پینتو باشد که با هک کردن کامیپوتر‌های بخش‌های اداری باشگاه‌ها توانسته به اسناد اصلی و به‌خصوص ایمیل‌های مهم دست پیدا کند. روی پینتو می‌گوید شاید برخی اعمالش غیرقانونی باشد، اما اسم «هکر» را روی خودش نمی‌گذارد. هیئت تحقیق یوفا هم همچنان پیگیر مسائل مالی باشگاه‌ها هست و احتمالاً در آینده نام باشگاه دیگری همانند منچسترسیتی مطرح شود/خبرورزشی

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا