از تشویق ایسلندی در ایران تا پرتاب بطری در عربستان
خبرهای فوری: با جدایی برانکو از پرسپولیس حداقل تا امروز تهران اشک نریخت اما بازنده بزرگ این انتقال، الاهلی و شخص برانکو بودند.
به گزارش بخش ورزشی سایت خبرهای فوری، «بگذارید تهران گریه کند، تیم الاهلی و شهر جده از دستاوردهای پرفسور خوشحالی خواهد کرد.» این توییتی از سعد الحارثی، خبرنگار مشهور عربستانی، بعد از انتقال باورنکردنی برانکو ایوانکوویچ از پرسپولیس به الاهلی عربستان بود که باعث خشم هواداران قرمز در تهران شد. برانکو ایوانکوویچ، سرمربی کروات الاهلی، شنبهشب و در ادامه رقابتهای هفته سوم پس از شکست مقابل الوحده، تیم قعرنشین لیگ عربستان، از سمت خود اخراج شد. مدیرعامل این تیم که ثابت کرده نسبت به نتایج بد اصلا صبور نیست، تصمیم گرفت سرمربی تیمش را بعد از گذشت سه هفته (که همراه با یک برد، یک تساوی و یک شکست بود) از سمت خود برکنار کند تا مربی دیگری جانشین او شود.
در دیدار شنبهشب، الاهلی که میزبان الوحده بود، با دو گل از حریف خود عقب افتاد و السوما در دقیقه ۶۵ یک ضربه پنالتی به دست آورد که این ضربه را با بیدقتی به بیرون فرستاد. در ادامه تماشاگران الاهلی آن قدر از نتیجه روی اسکوبورد شاکی بودند که شروع به پرتاب بطری و سنگ به سمت برانکو کردند. همین رفتار مشخص بود که برانکو دقایق پایانی حضورش را در لیگ عربستان سپری میکند. نکته عجیبتر این که سرمربی کروات این تیم در اولین تجربه خود برای الاهلی در لیگ قهرمانان آسیا مقابل تیم متمول و قدرتمند الهلال قرار گرفت که در دو دیدار رفت و برگشت در مجموع ۴ بر ۳ شکست خورد تا اولین تجربه برانکو حذف از لیگ قهرمانان آسیا با تیمش باشد. همین نتیجه نیز کافی بود تا تماشاگران کمطاقت الاهلی در توییتر هشتگ اخراج برانکو را ترند کنند!
اوضاع برای برانکو از همان روز اول در الاهلی آن طور که باید پیش نرفت. جدایی ناگهانی سرمربی سابق سرخها از پرسپولیس باعث شد تا چند روزی هواداران قهرمان لیگ ایران امیدوار به بازگشتش باشند اما برانکو با مصاحبه جنجالی و آتشین علیه عرب (مدیرعامل وقت پرسپولیس)، آب پاکی را روی دستان هواداران پرشمار پرسپولیس ریخت: «شخص ایرج عرب دوست نداشت ما در پرسپولیس بمانیم و با سنگاندازیهای مداوم کاری کرد که از تیم بزرگ پرسپولیس جدا شویم.»
ماجرا از این قرار بود که بعد از قهرمانی پرسپولیس در لیگ هفدهم، حمیدرضا گرشاسبی مانند مدیرعامل سابق پرسپولیس یعنی طاهری مشمول قانون منع بهکارگیری بازنشستگان در مشاغل و پستهای دولتی شد و پرسپولیس را به اجبار ترک کرد. کسب عنوان قهرمانی در لیگ برتر و حضور در جمع چهار تیم برتر لیگ قهرمانان آسیا و همچنین حضور در فینال این رقابتها در کارنامه مدیریتی گرشاسبی ماندگار شد. ایرج عرب که عضو حراست وزارت ورزش بود و در واقع تجربه مدیریتی در سطح کلان را نداشت، یکباره جانشین گرشاسبی در این تیم به عنوان مدیرعامل شد. بعد از چندی مشخص شد پاداش نزدیک به دو میلیون دلار که حاصل تلاش پرسپولیس در لیگ قهرمانان آسیا بود، به شکل باورنکردنی و به صورت شفاهی بین بازیکنان تقسیم شده و حتی یک دلار به برانکو داده نشده است. هر چند بعدها گرشاسبی اعلام کرد این پاداش با درخواست و مشورت برانکو و سیدجلال بین بازیکنان تقسیم شده، اما این که چطور این «پخششدن پاداش» در قرارداد هنگام تحویل پول قید نشده، از نکاتی است که بر بدهی باشگاه به بازیکن افزود. عرب مشکلات گسترده مدیریتی را تجربه میکرد و باشگاه را به سمت بحران جدی پرداختنشدن قسطهای قرارداد بازیکنان و بهویژه کادر فنی سوق میداد اما سرخپوشان در زمین، به هیچ حریفی رحم نمیکردند و مسابقات خود را با موفقیت پشت سر میگذاشتند. سرخپوشان در پایان هفته سیام تنها یک بار مقابل فولاد خوزستان شکست خوردند که دو داور و کمکداور یکی از پراشتباهترین روزهای خود را پشت سر گذاشتند. همچنین شاگردان برانکو توانستند با شکست سپاهان در جام حذفی فینالیست این رقابتها شوند و با پیروزی مقابل داماش گیلان، اولین دوگانه را بعد از ۲۷ سال کسب کردند. در همان شب، برانکو در ورزشگاه اهواز آرام و قرار نداشت و مشخص بود که انگار قرار است دیگر روی نیمکت سرخها حضور نداشته باشد اما تاریخ و ساعت آغاز تمرین فصل بعد را به بازیکنان در رختکن اعلام کرد و از ایران رفت. رفتن از ایران همانا و امضای قرارداد با الاهلی هم طرف دیگر ماجرا.
برانکو با وجود داشتن قرارداد به مدت یک فصل دیگر با پرسپولیس، به دلیل پرداخت نکردن مطالبات فصل حاضر توانست بهصورت یکطرفه قرارداد خود را فسخ کند و از این تیم جدا شود. طلب یک میلیون یورویی برانکو و دستیارانش باعث شد تا پرسپولیس یکی از موفقترین مربیان تاریخ خود را در دوران مدیریتی ایرج عرب از دست بدهد. هرچند برخی رسانههای عربستانی تأکید کرده بودند برانکو از مدتها قبل با مدیرعامل الاهلی به توافق نهایی دست یافته بود اما نکته بااهمیت این است که اگر مدیریت باشگاه پرسپولیس میتوانست طلب این مربی را پرداخت کند، برانکو طبق هیچ شرایطی نمیتوانست از این تیم جدا شود و در واقع بند فسخ قرارداد برای او برداشته شده بود.
کسب سه عنوان قهرمانی در لیگ برتر ایران، یک قهرمانی در جام حذفی و قهرمانی در دو سوپرکاپ و حضور در فینال لیگ قهرمانان آسیا مواردی است که با حضور برانکو، پرسپولیس بعد از سالها توانست به سطح اول فوتبال ایران بازگردد. تشویق صد هزار نفری پروفسور در دیدارهای لیگ قهرمانان آسیا تصویری ماندگار از مردی ساخت که با بازگشتش به فوتبال ایران، هم بار دیگر خودش و تواناییهایش را ثابت کرد و هم پرسپولیس را به سطح اول فوتبال ایران و آسیا رساند. حضور در الاهلی اما آن طور که باید برای او خوشیمن نبود؛ چراکه یک بار دیگر هم در گذشته او با حضور روی نیمکت الاتفاق باوجود عملکرد قابل قبول برای این تیم از سوی مدیرعامل عصبانی سبزهای عربستانی اخراج شد. برخی از کاربران توییتری هوادار الاهلی در صفحه توییتر این باشگاه از کمفروشی بازیکنان به دلیل اختلاف با برانکو شاکی بودند و حق برانکو نمیدانستند که از همین هفته سوم با فشاری که بر او وارد شده است، از کار برکنار شود اما برخی دیگر از کاربرها عقیده دارند برانکو به دلیل اختلاف با «نماد باشگاه» یعنی عمر السوما باید الاهلی را ترک کند.
حالا برانکو بار دیگر بدون تیم و مربی آزاد لقب دارد و پرسپولیس تیمی است که اصولا مربیان محبوبش یک «کامبک» تاریخی را به ثبت میرسانند. از افشین قطبی تا مصطفی دنیزلی، دو مربی که در عصر خود محبوب سکوهای سرخ شدند. پروفسور خواهناخواه با توجه به جو احساسی سکوها از امروز به عنوان آلترناتیو گابریل کالدرونی معرفی میشود که فقط دو هفته از حضورش در فوتبال ایران بهصورت رسمی میگذرد و عصر امروز سومین دیدار تیمش در لیگ برتر را مقابل صنعت نفت آبادان تجربه میکند. سکوهایی که چهار سال تمام به پای برانکو ایستاد و حتی قعرنشینی با او را مزهمزه کرد، فرهنگ جدیدی را از مربی ساخت و شعار «هر چی برانکو بگه» چیزی است که از دل حمایت بیچونوچرای سکو از برانکو بیرون آمد و به طبع آن سه قهرمانی پیاپی لیگ هدیه این صبوری بود. باید دید آیا باز هم هواداران پرسپولیس در صورت به دست نیاوردن نتایج دلخواه در هفتههای ابتدایی، پای کالدرون خواهند ایستاد یا اسیر احساسات میشوند؟
با جدایی برانکو از پرسپولیس حداقل تا امروز تهران اشک نریخت اما بازنده بزرگ این انتقال، الاهلی و شخص برانکو بودند. از تشویق ایسلندی صد هزار نفری در ورزشگاه آزادی، به پرتاب بطری و سنگ در ورزشگاه مدرن الاهلی فقط در دو ماه… این نزول تاریخی پروفسور همراه با کمطاقتی مدیران عربستانی به بار نشست.» /شرق