ورزشی

یک تشبیه غیر ورزشی و اعتراض هندی‌ها/ حکایت سنگ، دیوانه و چاه!

خبرمهم: اقدام نسنجیده و غیرورزشی در تشبیه سفر کاروان پرسپولیس به هند به «حمله نادرشاده افشار و سپاهیانش به هند» در حدود سه قرن قبل از سوی رسانه رسمی این باشگاه، باعث ناراحتی مقامات رسمی کشور میزبان شده است.

به گزارش بخش ورزشی سایت خبرمهم، پرسپولیس به عنوان یکی از تیم‌های حاضر در گروه E لیگ قهرمانان آسیا، مسابقات خود را همراه با سایر تیم‌ها این گروه در کشور هند برگزار می‌کند. به همین علت کاروان پرسپولیس راهی شهر “گوا” شده و بعد از برگزاری ۶ دیدار مرحله گروهی به ایران باز می‌گردد.پیش از عزیمت کاروان سرخپوشان به شبه جزیره هند، پستی در صحفه اینستاگرام پرسپولیس منتشر شد که حاوی مطالب غیر ورزشی و توهین آمیز خطاب به کشور میزبان بود که اکنون باعث ناراحتی و دلخوری هندی‌ها شده و آن‌ها خواستار عذرخواهی رسمی از باشگاه پرسپولیس شده‌اند.

در این پست اینستاگرامی، عزیمت پرسپولیس به هند برای شرکت در لیگ قهرمانان آسیا و دیدار با سه تیم هندی، اماراتی و قطری، به حمله نادرشاه افشار و سپاهیانش در حدود سه قرن قبل به هند تشبیه شده که حاصل آن تصرف، غارت و خرابی‌های بی‌شمار در شهرهای هندوستان و دستیابی به غنایمی مانند “کوه نور” و “دریای نور” بود که به نوبه خود بارها در منابع تاریخی درباره این مطاب سخن گفته و شنیده شده است.

هر چند که عاقبت نادرشاه افشار بر اهل تاریخ پوشیده نیست که در اوج اقتدار و غرور، دچار بدبینی به نزدیکان شد و چشمان پسر و جانشین خود را با دستور خودش کور کرد و سپس برخی از اطرافیان خود را که در این کار آن‌ها را مقصر می‌دانست، کشت.

اما طرح این خاطره تاریخی ناخوشایند برای هندی‌ها پیش از یک رویداد ورزشی که قرار است آن‌ها به مدت حدود دو هفته میزبانی یک تیم ایرانی را برعهده داشته باشند، چه پیامی را برای کشور میزبان دارد؟ آیا این موضوع ارمغان‌آور صلح و دوستی است که نخستین هدف هر رویداد ورزشی به خصوص در رشته‌های تیمی است؟

اگر جای میزبان و میهمان عوض شود، کدام شخص یا گروه ایرانی از یادآوری یک رویداد تاریخی که تبعات سنگینی را برای ملت ایران داشته، خوشحال و خوشنود می‌شود؟ حداقل در سنوات گذشته بارها مشخص شده که کاربران ایرانی در مواجهه با هرگونه بی‌احترامی و طرح یک رویداد تاریخی واکنش خوبی نداشته‌اند.

کدام تیم اروپایی به طور مثال تیم انگلیسی در هنگام دیدار با یک تیم آلمانی در لیگ قهرمانان اروپا، برگزاری مسابقه را به جنگ جهانی دوم تشبیه می‌کند که اکنون این اتفاق از سوی رسانه رسمی باشگاه پرسپولیس انجام شده است؟ آیا می‌توان توجیهی برای این عمل غیر ورزشی آورد که اکنون از هندی‌ها انتظار شکیبایی بیش‌تری داشته باشیم؟

در شرایطی که فوتبال ایران در قاره آسیا تنها شده و برای گرفتن میزبانی رویدادهای ورزشی نیازمند همکاری و مشارکت کشورهای دیگر است، آیا ارسال چنین پیامی به کشورهای منطقه، امتیازی را نصیب ایران می‌کند؟ به نظر می‌رسد این اقدام ناخواسته و نسنجیده باشگاه پرسپولیس که از جهت روحیه دادن به تیم خودی انجام شده، بدون مطالعه و نظارت ارکان رسمی باشگاه انجام شده است.

البته مدت‌هاست که سخن از اداره صفحات مجازی این باشگاه توسط اشخاصی خارج از این باشگاه مطرح می‌شود اما این ماجرا حکایت ضرب‌المثل معروفی است که «یک دیوانه سنگی را به چاهی می‌اندازد و صد عاقل نمی‌توانند سنگ را از چاه خارج کنند» و در چنین مواقعی مانند انتشار پیام‌هایی حاوی مطالب توهین آمیز به کشورها و قوم‌های مختلف از سوی فرد یا افرادی خارج از مجموعه، ترکش‌های این ماجرا به باشگاه برخورد می‌کند و پرسپولیس باید تبعات آن را به دوش بکشد.

اکنون که این اقدام نسنجیده از سوی صفحه رسمی باشگاه پرسپولیس – حتی بدون نظارت ارکان رسمی – انجام شده، به جای توجیه و پاک کردن صورت مساله، بهترین اقدام عذرخواهی از کشور میزبان و همینطور برخورد با عوامل این حرکت خارج از عرف و پیشگیری از این موضوع است، چرا که مطمئنا پی بردن به یک حرکت اشتباه و عذرخواهی بابت چنین اتفاقی از کشور میزبان، چیزی از ارزش و احترام باشگاه پرسپولیس کم نمی‌کند. /ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

‫۲ دیدگاه ها

  1. اول علت حمله ی نادر شاه رو بدونید بعد مطلب بنویسید،ثانیا،اونقدر در بعد اقتدار ملی افتضاح عمل کردید و بزدلانه در تمامی عرصه ها تو این ۸ سال ظاهر شدید که پیج باشگاه برای تحریک حس غرور تاریخی و ملی چنین متن و تشابهی بکار برد و بنظر مقامات و ارتشی که فرودگاه هند رو در دست دارند باید جایگاه خودشون رو بیش از پیش بدونن

  2. شما غلط کردید که حمله نادر به هند باعث غارت و خرابی شد!
    نادر برای مجازات افغانی هایی که در قتل و غارت مردم ایران دست داشتند و دولت وقت هند به آنها پناه داده بود به هند لشکر کشید
    نه برای قتل و غارت!
    نادان ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا