سلامت

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم: نارضایتی شدید مردم از کمبود تخت در تک اورژانس بم/ اورژانس بم یکی از شلوغ‌ترین اورژانس‌های کشور است

خبرمهم:دکتر صدیقی، رئيس دانشگاه علوم پزشکی بم: متاسفانه بم با چالش‌های جدی‌تری مانند قاچاق سوخت و قاچاق اتباع بیگانه نیز روبرو است. تصادفات شدید ناشی از این فعالیت‌های غیرقانونی، مصدومیت شدید اتباع را در پی دارد و به شدت بر ظرفیت بخش اورژانس فشار وارد می‌کند. به طوری که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از خدمات تک اورژانس شهر به این موارد اختصاص می‌یابد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم: جناب رئیس‌جمهور شخصاً در زمان زلزله در بم به عنوان وزیر بهداشت وقت حضور داشتند و از نزدیک شاهد وضعیت شهر بودند. ایشان به خوبی از شرایط آگاه هستند و احتمالاً می‌دانند که با وجود تلاش‌هایشان در سال‌های گذشته برای احداث بیمارستان، هنوز هم پس از گذشت ۲۱ سال، وضعیت درمانی بم مناسب نیست. شاید برای ایشان جای تعجب باشد که چرا این پروژه‌ها تاکنون به اتمام نرسیده‌اند!

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، دکتر علی صدیقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم به مطهره حیدری، خبرنگار گروه رسانه‌ای خبرهای فوری مهم در‌خصوص کمبود تخت در تک اورژانس بم و مشکلات درمانی در این شهر گفت: شهر بم، قبل از زلزله سال ۸۲، دارای بیمارستان دولتی امام خمینی و زایشگاه مهدیه بود که در هنگام وقوع زلزله به شدت تخریب شدند. بیمارستان پاستور نیز در آن زمان در حال ساخت بود و حدود ۳۰ درصد پیشرفت داشت. بعد از زلزله، بین سال‌های ۸۳ و ۸۴، بیمارستان پاستور با مدیریت آقای پزشکیان، وزیر بهداشت وقت، به صورت فشرده تکمیل و به بهره‌برداری رسید. این بیمارستان با ۹۶ تخت، به سرعت خدمات درمانی را در بم آغاز کرد و دیگر نیازی به انتقال بیماران به کرمان نبود. البته بیمارستان افلاطونیان به عنوان بیمارستان خصوصی، خدمات درمانی را ادامه می‌داد.

وی اضافه کرد: اما یکی از نکات حائز اهمیت، تعهد به ساخت بیمارستان جدید امام خمینی بود که به دلیل مشکلاتی نظیر سطح زمین و… تا سال ۹۶ دچار تاخیر شد. با وجود تغییر پیمانکار نیز این پروژه هنوز به ۳۰ درصد پیشرفت رسیده و پس از گذشت ۲۱ سال از زلزله، همچنان تکمیل نشده است. پس از زلزله، آمار جمعیت بم به علت مهاجرت مردم ناشی از مشکلات روحی و از دست دادن اعضای خانواده و… با کاهش قابل توجهی مواجه شد. با این حال، اکنون به لطف بازسازی شهر و ایجاد مناطق ویژه اقتصادی، جمعیت به تدریج به منطقه برگشته است، اما متاسفانه امکانات درمانی با سرعت افزایش جمعیت همراه نبوده. 

دکتر صدیقی ادامه داد: به عنوان مثال، در شرق استان با کمبود شدید تخت مواجه هستیم و در حال حاضر، اگرچه به نسبت استاندارد کشوری نیاز به ۱۰۰۰ تخت داریم، تنها با حدود ۵۰۰ تخت (شامل بخش خصوصی) خدمات ارائه می‌شود. این شرایط، مشکلات فراوانی برای مردم ایجاد کرده و باعث شلوغی بیش از حد بیمارستان پاستور، تنها بیمارستان شهر، شده است. تا‌حدی که بیماران برای درمان مشکلات ساده اغلب مجبور به مراجعه به مرکز استان یا استان‌های مجاور هستند و این مسئله موجب افزایش نارضایتی عمومی شده. به غیر از چالش‌های خدمات درمانی، وضعیت جاده‌های مواصلاتی نیز نگرانی‌های جدی ایجاد کرده است. بروز تصادفات ناشی از تردد زیاد در جاده‌ها موجب افزایش تعداد مصدومان و فشار بر اورژانس بیمارستان پاستور شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم تاکید کرد: متاسفانه این منطقه علاوه بر مشکلات پیشین، با چالش‌های جدی‌تری مانند قاچاق سوخت و قاچاق اتباع بیگانه روبرو است. تصادفات شدید ناشی از این فعالیت‌های غیرقانونی، مصدومیت اتباع را در پی دارد و به شدت بر ظرفیت بخش اورژانس فشار وارد می‌کند. به طوری که حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از خدمات تک اورژانس شهر به این موارد اختصاص می‌یابد. در ابتدای سال هم وزارت بهداشت اعلام کرد که اورژانس بم یکی از شلوغ‌ترین اورژانس‌های کشور است. ما متاسفانه در بم چند اورژانس نداریم و به تمام بیماران تصادفی، سکته‌های مغزی، کودکان، سوختگی … در همین یک اورژانس رسیدگی می‌شود و این مسئله کار را به شدت برای پرسنل سخت کرده و موجب نارضایتی شدید مردم و پایین آمدن سطح کیفیت خدمات شده. به عبارتی وجود فقط یک اورژانس به معنای افزایش فشار بر پرسنل درمانی و نارضایتی شدید مردم است.

علی صدیقی در ادامه افزود: در ریگان، فهرج، نرماشیر و گنبکی کمبود پزشک متخصص نیز شرایط را برای مردم سخت کرده ولی بم به علت داشتن دانشگاه مشکل کمبود متخصص نداریم اما از لحاظ نیروی پرستاری و کادر درمان مشکلات زیادی داریم و خب این مشکل فقط مردم به بم نیست و یک موضوع سراسری در کشور است. البته با گفته‌های آقای وزیر در‌خصوص جذب ۲۷هزار نیروی جدید و پیگری‌های بیشتر از سمت دولت مشکلات کمتر خواهد شد. ولی وقتی در طول سال حداقل حدود ۱۰ هزار مصدوم تصادفی به اورژانس تک بیمارستان پاستور می‌آیند، تصور کنید این تعداد با وجود سایر بیماران چه وضعیت و مشکلاتی را برای مردم و پرسنل ایجاد می‌کند. ما حداقل باید یک اورژانس مختص تصادفات داشته باشیم تا هم خدمات بهتری ارائه شود هم شاهد مرگ‌ومیر کمتری باشیم.  

دکتر علی صدیقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم در پایان تاکید کرد: به علت محدودیت‌های بودجه‌های دولتی، امیدواریم با کمک‌های مردمی و خیرین، بخش‌های اجتماعی صنایع و معادن بتوانیم مشکل کمبود تخت را در شرق استان فعلا برطرف نماییم. اگر برای این رفع کمبود تخت فکری نشود در آینده احتمال دارد مشکل ساز شود. جناب رئیس‌جمهور شخصاً در زمان زلزله در منطقه حضور داشتند و از نزدیک شاهد وضعیت شهر بودند. ایشان به خوبی از شرایط آگاه هستند و احتمالاً می‌دانند که با وجود تلاش‌هایشان در سال‌های گذشته برای احداث بیمارستان، هنوز هم پس از گذشت ۲۱ سال، وضعیت درمانی بم مناسب نیست. شاید برای ایشان جای تعجب باشد که چرا این پروژه‌ها تاکنون به اتمام نرسیده‌اند!!

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا