دکتر مصطفی نوریزاده: نوروویروس معروف به به آنفولانزای گوارشی، یک ویروس جدید نیست
خبرمهم: دکتر نوریزاده: در کشور ما سه نوع ویروس آنفولانزا و کرونا و نوروویروس که به آنفولانزای گوارشی معروف است، وجود دارد.
دکتر نوریزاده: آلودگی هوا نیز چون با گازهای دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق دو و نیم یا ۱۰ میکرونی همراه استبه سیستم تنفسی افراد آسیب زیادی میزند. تازه ذرات معلق میتوانند حامل ویروس و باعث انتقال بیشتر در افراد مبتلا به بیماریهای زمینهای شود./ امیدوارم افراد مسئول تلاش نمایند تا با عملکرد مناسب در زمینه زیستمحیطی موجب کاهش آلودگی هوا شوند. همچنین وزارت بهداشت نیز تلاش لازم را نماید تا با فراهم کردن واکسن به تعداد زیاد و قیمت مناسب از ابتلای افراد به انواع ویروسها جلوگیری نماید.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، دکتر مصطفی نوریزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد علوم پزشکی تهران به مطهره حیدری، خبرنگار گروه رسانهای خبرهای فوری مهم گفت: این روزها در فضای مجازی از یک ویروس جدید صحبت میشود در حالیکه هیچ ویروس جدیدی وارد زندگی ما نشده. منظور از ویروس جدید، ویروسی است که در گذشته نبوده و تازه شناسایی یا به وجود آمده. در کشور ما سه ویروس وجود دارد که بیشتر از سایر ویروسها درحال گردش بین مردم است. نام این سه ویروس نوروویروس، آنفولانزا و کروناست. نوروویروس که با آنفولانزای گوارشی معروف است ویروس جدیدی نیست و برای بزرگسالان خطر آنچنانی ندارد اما در بین کودکان، نوزادان و افراد مسن به علت از بین رفتن آب بدن و افزایش خشکی میتواند خطرناک باشد و بهتر است سریعا به پزشک مراجعه شود. علائم این ویروس از اسهال، استفراغ، سرگیجه، خشکی دهان و کاهش شدید ادرار میباشد.
وی ادامه داد: درخصوص کرونا هم باید بگویم که متاسفانه پیگیری و تحقیقات نسبت به آن در کشور به پایان رسیده طوری که انگار واقعا این بیماری در کشور تمام شده درحالیکه همچنان وجود دارد و بین مردم درحال گردش است. البته تعداد مبتلایان نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته ولی همچنان وجود دارد. من همیشه تاکید کردم که باید تحقیقات نسبت به واکسن و داروی کرونا تا زمان رسیدن به یک داروی قطعی ادامه دار باشد.
ویروس بعدی هم ویروس آنفولانزا است که بیشتر از کرونا مشاهده میشود و چون متاسفانه قیمت واکسن بالاست و سطح واکسیناسیون در کشور پایین است، افراد کمتری واکسینه میشوند. در این شرایط ویروس به راحتی درحال گردش است که ما الان دقیقا با همین وضعیت در کشور روبرو هستیم. درحالیکه باید این واکسن به راحتی و در زمان مناسب در اختیار افراد مسن، دارای بیماری زمینهای و زنان باردار قرار بگیرد.
دکتر نوریزاده درخصوص ویروسهای موجود در آلودگی هوا نیز گفت: در ارتباط با آلودگی هوا هم باید عرض کنم، از آنجایی که این آلودگیها با گازهایی چون دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق دو و نیم یا ۱۰ میکرونی همراه است، به سیستم تنفسی افراد آسیب زیادی میزنند و ارتباط مستقیمی با شدت بیماریهای ویروسی در فصل سرما دارند. به طور مثال دی اکسید گوگرد و اکسیدهای نیتروژن باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن میشوند درحالیکه قرار است سیستم ایمنی از ما در برابر عفونتها مراقبت کند و تضعیفش موجب ابتلای سریع افراد به بیماری و آسیب بیشتر به سیستمهای تنفسی میشود. موژکهای موجود در ریه نیز وظیفه دفع عفونت و پاتوژنها را دارند اما وقتی با آلودگی هوا تحریک میشوند تولید مخاط میکنند که باعث مشکلات بیشتر تنفسی در افراد میشود.
دکتر مصطفی نوریزاده، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد علوم پزشکی تهران در پایان تاکید کرد: نکته مهم اینجاست که ذرات معلق و کوچک دو و نیم میکرونی موجود در گازهایِ آلودگی هوا، میتوانند حامل ویروس و باعث انتقال شوند. و در نهایت منجر به افزایش تعداد مبتلایان به خصوص در افرادی که بیماریهای پیش زمینهای مثل ناراحتیها قلبی و عروقی یا ریوی و تنفسی شوند. در آخر امیدوارم افراد مسئول تلاش نمایند تا با عملکرد مناسب در زمینه زیستمحیطی موجب کاهش آلودگی هوا شوند. همچنین وزارت بهداشت نیز تلاش لازم را نماید تا با فراهم کردن واکسن به تعداد زیاد و قیمت مناسب از ابتلای هموطنان عزیزمان به انواع ویروسها جلوگیری نماید.