به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، یافتن راهی برای تشخیص سریع و درمان بیماری کرونا هدف بسیاری از آزمایشگاهها در سراسر دنیا است. امروزه بسیاری از کشورهای جهان، بیشترین ظرفیت علمی خود را بهکار گرفتهاند تا شانس خود را برای ساخت ویروس ناشناخته کرونا امتحان کنند. بدون تردید اولین کشوری که بتواند واکسن قطعی درمان کرونا را بسازد، مانند فیلمهای سینمایی آخرالزمانی شرایط و موقعیت ویژهای را بهعنوان ناجی سلامت و اقتصاد جهان بهدست خواهد آورد. در این بین کشورهای پیشرفتهای همچون آلمان، آمریکا و فرانسه از بیشترین شانس موفقیت برای ساخت ویروس کرونا برخوردار هستند. ایران نیز با توجه به تاریخچه درخشان علمی و طبابتی که دارد و اکثر دانشمندان جهان پیشینه طب را با نامهای ابوعلی سینا، ذکریای رازی میشناسند و مثال میزنند، میتواند با اتکا به این ظرفیت شانسش را برای ساخت واکسن کرونا امتحان کند، هرچند که کمبود زیرساختها و تحریمها تاحدودی مانع از تحقق این هدف بزرگ میشود. پژوهشکده تخصصی تولید محصولات بیولوژیکی دانشگاه شیراز و دانشگاه تهران از بدو شیوع ویروس کرونا پژوهشهای گستردهای را برای ساخت واکسن را آغاز کردهاند. با این حال صحبتهای روز گذشته وزیر بهداشت، تا حدودی این گفتهها را تایید میکند. سعید نمکی درباره آخرین وضعیت ساخت ویروس کرونا گفته است: جمهوری اسلامی ایران هم مانند دیگر کشورها روی واکسنهای مرتبط با کووید ۱۹ کار گستردهای را شروع کرده؛ دو تیم بسیار برجسته در شرکتهای دانشبنیان در حال فعالیت هستند که من هم با آنها همکاری دارم، ما راه بسیار خوبی را پیش رفتهایم، اما هنوز زود است که برای پرده برداری از آن اقدام کنیم؛ انشاءا… در روزهای آینده خبر خوشی درباره واکسن خواهیم داد.
آخرین آمار مربوط به کرونا
در شرایطی که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که ساخت واکسن کرونا، حداقل تا پایان سال ۲۰۱۹ میلادی به طول خواهد کشید و مسئولان کشور ما نیز میگویند که این ویروس تا سال ۱۴۰۱ با ما خواهد بود و باید زندگی با کرونا را تمرین کنیم، شمار مبتلایان به این ویروس در جهان از مرز ۹میلیون نفر فراتر رفت. فاصلهگذاری اجتماعی نیز که بهعنوان اصلیترین عامل کاهش شمار مبتلایان به حساب میآید در میان مردم کشور ما نادیده گرفته میشود و همین امر موجب شده که بعد از گذشت حدود ۱۳۰ روز از شیوع در کشور، تا کنون ۲۱۲هزار و ۵۰۱ نفر به این بیماری مبتلا و شمار جانباختگان به مرز ۱۰۰۰۰ نفر برسد. طبق اعلام وزارت بهداشت و درمان از سهشنبه (۳ تیر) تا چهارشنبه (۴ تیر) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دوهزار و ۵۳۱ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شدند که یکهزار و ۳۴۰ مورد از آنها در بیمارستانها بستری شدند. در این مدت ۱۳۳ بیمار نیر فوت کردند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۹هزار و ۹۹۶ نفر رسید. تاکنون ۱۷۲هزار و ۹۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. ۲۸۶۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند. وضعیت بیماری نیز تا روز چهارشنبه در استانهای خوزستان، کردستان، هرمزگان، بوشهر و بعضی از مناطق استانهای فارس، لرستان، کرمانشاه و گلستان مساعد نیست. همچنین علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت اعلام کرد که در برخی استانها مثل قم و گیلان بیش از ۴۰درصد مردم به کرونا مبتلا شدهاند و این رقم در تهران حدود ۱۵درصد جمعیت بوده است.
درمان کرونا برای چه کسانی رایگان است؟
وزیر بهداشت همچنین درباره هزینههای تشخیص و درمان گفت: در مواردی که ما تشخیص دهیم لازم است یک نفر تست کرونا بدهد، هزینه رایگان خواهد بود، اما کسانی که خودشان علاقه دارند تست بدهند طبق تعرفه باید هزینه را بپردازند.
پاسخ به ابهامات یکم اسفند ۹۸ در قم
۳۰ بهمن ۹۸ بود که اولین مورد ابتلا به کرونا در شهر قم شناسایی و تایید شد و از آن زمان، ایران بهطور رسمی در لیست کشورهای کرونایی قرار گرفت و بسیاری از کشورهای همسایه مرزهایشان را بر روی مسافران ایرانی بستند. این در شرایطی بود که ایران نیز تمهیدات ویژهای را برای شناخت ویروس در میان مسافران در نظر گرفت. البته بعد از گذشت چهار ماه هنوز ابهاماتی درباره چگونگی آغاز موج دوم کرونا در کشور وجود دارد. سعید نمکی، بهعنوان عالی رتبهترین مقام وزارتخانه بهداشت و درمان، فیلمها و اخبار غیررسمی منتشر شده در فضای مجازی را تکذیب کرده و در آخرین اظهار نظر میگوید: بعضی افراد ممکن است بگویند که ویروس کرونا از آذرماه در کشور وجود داشته که باید بگویم مدارکی را در اختیار دارم که ارائه خواهم کرد. تمام نمونهها موارد بیماریهای تنفسی که در آبان، آذر و دیماه در کشور بهویژه در قم و گیلان بودند در انستیتو پاستور و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با تست PCR بررسی شدند و فقط چهار مورد از آنها مثبت شد که مربوط به ۲۳ بهمنماه به بعد بود. وزیر بهداشت همچنین از ارائه گزارش آخرین وضعیت کرونا به کمیسیون بهداشت مجلس خبرداد و گفت: سال ۹۹، سالی سخت برای کشور ماست./آرمان ملی