اجتماعیاستانیتهران

درباره مناطق شکار ممنوع استان تهران چه می‌دانیم؟

خبرمهم: استان تهران تا سال گذشته دارای ۳ منطقه شکار ممنوع بود اما با توجه به ارتقای منطقه شکار ممنوع کاوده به پناهگاه حیات وحش اکنون مناطق چهارگانه محیط زیست در استان تهران شامل سه پارک ملی، سه اثر طبیعی ملی، چهار منطقه حفاظت شده، یک پناهگاه حیات وحش و همچنین دو منطقه شکار ممنوع است.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، منطقه شکار ممنوع به مناطقی گفته می‌شود که تنوع زیستی ویژه‌ای دارند اما به‌دلیل شکار بی‌رویه جمعیت جانوری آن‌ها رو به کاهش است و از این رو به حمایت نیاز دارند. به‌دلیل وجود تنوع زیستی تحت مدیریت محیط زیست در منطقه شکار ممنوع کاوده از دهه ۷۰ شمسی تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست درآمد و برای اولین بار در سال ۸۱ به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی شد. در حال حاضر بعد از ۱۷ سال با مساحت ۷۶ هزار و ۹۰۰ هکتار به پناهگاه حیات وحش ارتقا یافت و در دامنه جنوبی رشته‌ کوه‌ البرز و در شرق و جنوب شهرستان فیروزکوه قرار دارد.

این منطقه مجموعه‌ای است کوهستانی که اختلاف ارتفاع بین قسمت‌های مختلف آن نسبت کم است از این رو از چندین نقطه تمامی منطقه در معرض دید قرار می‌گیرد. بلندترین قله پناهگاه حیات وحش کاوده ۲۹۱۴ متر ارتفاع دارد و با توجه به پوشش گیاهی مناسب، متنوع و آب کافی یکی از بهترین زیستگاه‌ها و پناهگاه‌های حیات وحش به حساب می‌آید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران- یکی از دلایل ارتقای منطقه شکار ممنوع کاوده به پناهگاه حیات وحش را افزایش پشتوانه حفاظتی از گونه‌های ارزشمند جانوری مانند پلنگ، خرس قهوه‌ای، قوچ و میش البرز مرکزی، کل و بز، روباه ترکمنی، افعی البرزی و دماوندی، کبک دری و هما و قزل آلای خال قرمز معرفی کرد و گفت: این گونه‌ها در سطوح ملی و بین‌المللی در طبقه‌بندی تهدید و در معرض خطر انقراض ملی هستند.

منطقه شکار ممنوع لار  به مساحت حدود ۳۷۸۱۸ هکتار از سال ۱۳۸۴ به عنوان منطقه شکار ممنوع انتخاب شد. این منطقه در شمال شرقی و در حاشیه جنوب شرقی پارک ملی لار قرار دارد

در مجموع حدود ۴۰۵ گونه گیاهی و ۱۵۹ گونه جانوری از رده پستانداران، پرندگان، خزندگان، دوزیستان و ماهی‌ها در پارک ملی و منطقه شکار ممنوع لار شناسایی شده‌اند.

مناطق تحت مدیریت و حفاظت اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران- سازمان حفاظت محیط زیست

منطقه شکار ممنوع کوه‌سفید نیز با مساحت حدود ۱۱۱۰۰۵ هکتار از سال ۱۳۸۴ به عنوان منطقه شکار ممنوع معرفی شده است و در استان‌های تهران و سمنان قرار دارد همچنین بخشی از شهرستان دماوند را نیز در بر می‌گیرد.

این منطقه یکی از اکوتون‌های (بوم‌مرز) با ارزش مابین البرز و کویر و حیات وحش عمده این منطقه گربه پالاس، گرگ ، قوچ و میش ، کبک و تیهو است.همچنین از رودخانه‌های مهم آن می‌توان به رودخانه دو آب و شاه بلاغی اشاره کرد و بسیاری از گونه‌های با ارزش گیاهی از جمله «بنه» در این منطقه وجود دارد.

در پی شیوع ویروس کرونا از اوایل اسفند ماه سال ۱۳۹۸ در ایران، اداره کل محیط زیست استان تهران به منظور جلوگیری از گسترش ویروس کرونا ورود به مناطق تحت مدیریت محیط زیست در حوزه استان تهران را ممنوع اعلام کرد./ایسنا

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا