کودک آزاری مادر مشهدی؛ چه مجازاتی در انتظار مادر کودک آزار است؟
خبرمهم: کودک آزاری عبارت است از هر گونه فعل یا ترک فعلی که باعث آزار روحی و جسمی و ایجاد آثار ماندگار در وجود یک کودک شود؛ بنابراین کود ک آزاری عبارت است از تهد ید یا آسیب سلامت جسم و روان، رفاه و سلامت کود ک به د ست والد ین یا افرادی که نسبت به او مسئول هستند.
اما یک نمونه عجیب کودک آزاری در چند روز گذشته اتفاق افتاد که بسیار عجیب و در نوع خود جدید بود آزار و شکنجه بنیامین کودک خردسال مشهدی توسط مادرش که از مردم میخواست پول به حساب او واریز کنند تا بنیامین را کتک نزند نوع جدیدی از کودک آزاری که توام با اخاذی بود. انتشار فیلمهای کودک آزاری این مادر سنگدل، شوکی دوباره بود به جامعهای که هنوز از التهاب قتل رومینا بیرون نیامده است.
تعریف کودک در قوانین
تعریف کودک آزاری
انواع کودک آزاری در قانون
مواردی، چون کتک زدن، ضربه زدن، داغ کردن، سوزاندن با قاشق داغ، شکستن استخوان، زخمی کردن، کشیدن گوش و موی سر، سیلی زدن، نیشگون گرفتن، پرتاب کردن، شلاق زدن، استفاده از آتش سیگار، گاز گرفتن، گذاشتن فلفل در دهان کودک، کوبیدن سر به دیوار، ایجاد سیاهی و کبودی در بدن کودک و هر شیوه دیگر از ایجاد آسیب جسمانی، از مصادیق بارز کودک آزاری جسمی میباشد.
۲ـ کودک آزاری روانی و عاطفی
مواردی، چون تحقیر کردن، مسخره کردن، سرزنش، طرد نمودن، محرومیت عاطفی، برخورد خشونت آمیز، آزارهای کلامی، کنترل شدید و نامعقول، دست انداختن، ترساندن، انتظارات نامناسب، اعمال خشونت علیه همسر در برابر چشمان کودک، ناسزا گفتن و کلیه اقداماتی که کارکردهای روانشناختی رفتار و رشد کودک را به شدت تحت تاثیر قرار میدهد از مصادیق کودک آزاری روانی و عاطفی به حساب میآید.
تماس جنسی با کودک و یا هر گونه تعامل جنسی بین کودک و بزرگسال را کودک آزاری جنسی میگویند. تعامل ممکن است دامنه وسیعی از رابطه جنسی تا نمایش آلت تناسلی فرد بزرگسال به کودک، اجبار کودک به نشان دادن آلت تناسلی خود به فرد بزرگسال، وادار ساختن کودک به روسپیگری، استفاده از کودک در حوزه هرزه نگاری اینترنتی (پورنوگرافی) و … را شامل بشود.
۴ـ کودک آزاری آموزشی
آسیبها و آزارهایی که از طریق نظام آموزشی و عموماً توسط معلمان، شیوههای تدریس، محتوای کتابها و … در دانش آموز ایجاد میشود در این حوزه قرار میگیرد. البته عموماً آزار آموزشی با آزار جسمی (مثل تنبیه بدنی) یا آزار روانی (مثلاً تحقیر دانش آموز) همراه است، اما در مجموع نادیده گرفتن تفاوتهای فردی دانش آموزان، ایجاد رقابتهای ناسالم و شدید بین آن ها، ایجاد فشارهای روانی و … از مصادیق بد رفتاری آموزشی تلقی میشود.
عموماً آزار اقتصادی در معنای سوء استفاده و بهره برداری از کودک در جهت کسب درآمد و عدم تخصیص آن درآمد به خود کودک استعمال میگردد. واداشتن کودک به کارهای خارج از خانه، کار اجباری، تکدی گری، الزام به انجام کار درآمد زا در محیط خانه و … از مصادیق این نوع بد رفتاری محسوب میشود.
بر خلاف ۵ مورد قبل این نوع کودک آزاری به صورت غیر عمدی و در اثر غفلت و مسامحه اتفاق میافتد، به این معنا که عدم توجه کافی و لازم والدین نسبت به تامین نیازهای اولیه جسمی و روانی کودک و در حقیقت رابطه کم و جزئی والدین و سرپرستان با کودک، کودک آزاری ناشی از غفلت نامیده میشود. غفلت از تامین نیازهای اولیه جسمی و روانی کودک همچون تغذیه، پوشاک، نظافت، ابراز عشق و علاقه، عدم تربیت مناسب و… تحت عنوان کودک آزاری ناشی از غفلت قابل بحث است.
مجازات والدین کودک آزار
کودک آزاری والدین و سلب حضانت از آنها
موارد ذیل از مصادیق عدم مواظبت و یا انحطاط اخلاقی هر یک از والدین است:
۱- اعتیاد زیانآور به الکل، مواد مخدر و قمار توسط هر یک از والدین (لازم به ذکر است که منظور از اعتیاد «اعتیاد زیانآور» است نه هر اعتیادی)، البته تشخیص زیانآور بودن یا نبودن اعتیاد تنها با مقام قضایی رسیدگی کننده به دعوای سلب حضانت است.
۲- اشتهار هر یک از والدین به فساد اخلاقی و فحشا
۳- ابتلای هر یک از والدین به بیماریهای روانی با تشخیص پزشکی قانونی
۴- سوء استفاده هر یک از والدین از طفل یا اجبار او به ورود در مشاغل ضد اخلاقی مانند فساد و فحشا، تکدیگری و قاچاق (به موجب ماده ۳ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان هرگونه خرید، فروش، بهرهکشی و به کارگیری کودکان به منظور ارتکاب اعمال خلاف از قبیل قاچاق، ممنوع و مرتکب، حسب مورد علاوه بر جبران خسارات وارده به ۶ ماه تا ۱ سال زندان و یا به جزای نقدی از ۱۰ میلیون ریال تا ۲۰ میلیون ریال محکوم خواهد شد.)
۵- تکرار ضرب و جرح خارج از حد متعارف توسط هر یک از والدین
لعنت به کودک آزار کثیف