ظرفیت دانشگاهها در سال ۹۸ بیشتر از متقاضیان است | برگزاری کنکور برای ۱۵ درصد صندلیها
خبرهای فوری: مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: ظرفیت پذیرش دانشگاهها در کنکور ۹۸ بیشتر از تعداد متقاضیان است و امکان ثبتنام این کنکور برای متقاضیان پذیرش بدون آزمون دانشگاهها هم فراهم هست.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرهای فوری، حسین توکلی در همایش تخصصی «بررسی شیوههای جدید پذیرش دانشجو در مراکز آموزش عالی» در دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع)، گفت: بر اساس مصوبه سال ۹۲ مجلس شورای اسلامی و مصوبات شورای سنجش و پذیرش دانشجو، حداقل ۸۵ درصد از ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته محلهای دانشگاهی که متقاضی کمتری نسبت به رشتههای دیگر دارد، در تمامی زیرنظامهای آموزش عالی بر اساس سوابق تحصیلی داوطلبان انجام میشود و برگزاری کنکور برای ۱۵ درصد دیگر صورت میگیرد.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور افزود: در سال جاری بر اساس مصوبه شورای سازمان سنجش و پذیرش، قرار شد پذیرش تکمیل ظرفیت در ۸ هزار و ۷۷۰ کد رشته محل در بهمن ماه صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی داوطلبان صورت گیرد و از افراد متقاضی خواسته شده است که در صورت تمایل به کد رشته محلهای اعلامشده، درخواست خود را برای ثبتنام به همان مراکز آموزش عالی ارسال کنند و محدودیتی برای انتخاب چند کد رشته وجود ندارد و در نهایت یک محل انتخابی برایشان انتخاب میشود.
وی افزود: همچنین یکی از سؤالات داوطلبان آن است که متقاضیان حضور در کنکور ۹۸ دیگر نمیتوانند در پذیرش بر اساس سوابق تحصیلی مراکز آموزش عالی ثبتنام کنند؛ درحالیکه متقاضیان هم امکان ثبتنام در پذیرش بدون آزمون را دارند و هم کنکور سراسری سال ۹۸ و بعد از اعلام نتایج این امکان برای دانشجو وجود دارد که دریکی از محلهای کد رشته قبولی بدون آزمون و یا با آزمون مشغول به تحصیل شود.
توکلی تصریح کرد: در کنکور سال ۱۳۹۷، ۶۳/۵ درصد از کل داوطلبان شرکتکننده در کنکور را متقاضیان رشتههای علوم تجربی تشکیل دادند و دلیل این بالا بودن تقاضا برای ورود به چند رشته خاص دانشگاهی مانند پزشکی بود که ظرفیت پذیرش کل آنها به ۹ هزار نفر نمیرسید.
[irp posts=”7679″ name=”جزئیاتی از حذف کنکور و نحوه ورود به دانشگاه”]مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور یادآور شد: در دهههای گذشته ظرفیت پذیرش در دانشگاهها بسیار پایینتر از تعداد متقاضیان ورود به دانشگاهها بود، اما اکنون ظرفیت پذیرش دانشجو در ایران، بیشتر از تعداد متقاضیان ورود به مراکز آموزش عالی است و همین امر باعث یک ارتقای فرهنگی و علمی در کشور شده است.
وی افزود: از سال ۱۳۴۸ که نخستین کنکور رسمی توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شد تاکنون به همه داوطلبان گفته شده است که سؤالات و منابع کنکور تنها از محتواهای کتابهای درسی است و مطالعه دیگر کتابها، یک مطالعه آزاد است و هیچ سؤالی از کتابهای کمکدرسی و کمکآموزشی طرح نمیشود.
توکلی تأکید کرد: توصیه ما به دانشآموزان آن است که رشتههایی را انتخاب کنند که متناسب با علایق، خلقوخو و ویژگیهای روحی و جسمی آنها باشد و با شناخت، آگاهی و بینش کافی وارد این رشتهها شوند و به گفته و شنیدهها توجه نداشته باشند.
مشاور عالی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: اگر دانشجویی با علاقه و شناخت وارد یکرشتهای در مقطع کاردانی شود و خوب فارغالتحصیل شود بهتر از دانشجویی است که وارد یکرشته پزشکی یا مهندسی شده و بر اساس گفتهها و شنیدههای دیگران آن را انتخاب کرده است و بعد از مدتی به این نتیجه میرسد که هیچگونه علاقهمندی یا استعداد تحصیلی در آن رشته را ندارد که منجر به ترک آن رشته میشود و یا در صورت فارغالتحصیلی نمیتواند تعهد علمی لازم را نسبت به جامعه داشته باشد.
وی در ادامه با اشاره به سابقه و قدمت طولانی برگزاری کنکور در ایران، بیان کرد: نخستین کنکور رسمی در کشور در سال ۱۳۴۱ توسط تعدادی از همکاران دانشگاهی در یک استان بهصورت متمرکز برگزار شد اما با نظر دستگاههای ذیربط در سال ۱۳۴۷ اساسنامه مرکز آزمونشناسی ایران یا به عبارتی سازمان سنجش آموزش کشور به تصویب رسید و از سال ۱۳۴۸ برای نخستین بار تاکنون پذیرش دانشجو در کنکور سراسر توسط این مرکز همهساله انجام میشود.
[irp posts=”8425″ name=”شرایط پذیرش بدون کنکور برای ترم بهمن دانشگاهها”]توکلی تعداد متقاضیان شرکت در کنکور سراسر سال ۱۳۴۸ را ۷۳ هزار و ۷۷۳ داوطلب ذکر کرد و افزود: ظرفیت پذیرش در همان سالها هم بسیار محدود بود و تنها ۱۰ درصد داوطلبان توانستند وارد دانشگاه شوند.
به گفته وی، تا قبل از انقلاب فرهنگی، ۱۱ کنکور سراسری توسط سازمان سنجش آموزش کشور برگزار شد و بعد از آن از سال ۱۳۶۱ تاکنون، این سازمان مجری برگزاری ۴۸ کنکور سراسری بوده است.
به گفته سخنگوی رسمی سازمان سنجش آموزش کشور، عدهای تصور میکنند که اگر کنکور سراسری حذف شود دیگر کاری برای سازمان سنجش آموزش کشور باقی نمیماند؛ درحالیکه سالانه بیش از ۱۵۰ آزمون مختلف توسط این سازمان برگزار میشود. به عبارتی در هر هفته بهطور متوسط سازمان سنجش متولی برگزاری بیش از سه آزمون است که آزمون سراسری هم یکی از این آزمونها است.
توکلی ادامه داد: سازمان سنجش آموزش کشور توانسته است با استفاده از متخصصان، برنامهریزیهای لازم را برای پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی داشته باشد و همه ساله اگر اطلاعات و دستورالعملها تغییر پیدا کند بهموقع به داوطلبان اطلاعرسانی میشود.