اسپری کردن مواد ضدعفونی‌کننده در فضای شهری مضر است

خبرمهم: اسپری کردن و یا مه پاشی ضدعفونی‌کننده‌ها در فضای آزاد مانند خیابان‌ها و بازارها برای از بین بردن ویروس بیماری کووید-19 توصیه نمی‌شود، زیرا این مواد با خاک و مواد موجود در هوای آزاد واکنش نشان داده و خنثی می‌شوند.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم،  سازمان بهداشت جهانی هشدار داد، برنامه اسپری کردن مواد ضدعفونی‌کننده در خیابان‌ها که در برخی کشورها برای مقابله با ویروس بیماری کووید-۱۹ اجرا می‌شود نه‌تنها کروناویروس را از بین نمی‌برد، بلکه مشکلات سلامتی نیز به همراه دارد.

پاکسازی و بهداشت سطوح یکی از روش‌های مقابله با کروناویروس جدید است، اما سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که اسپری کردن مواد ضدعفونی‌کننده در خیابان‌ها کاری بیهوده است و برای از بین بردن این ویروس و سایر عوامل بیماری‌زا توصیه نمی‌شود و تهدیدکننده سلامت انسان است.

سازمان بهداشت جهانی تاکید کرد: اسپری کردن مواد ضدعفونی‌کننده در هیچ شرایطی توصیه نمی‌شود.

در این گزارش ذکرشده اسپری کردن مواد ضدعفونی‌کننده کمکی به کاهش آلودگی ناشی از عوامل بیماری‌زا نمی‌کند و از نظر روحی و جسمی بر انسان تاثیرگذار است و انتقال ویروس را از طریق قطرات یا تماس کاهش نمی‌دهد.

اسپری کردن کلر یا سایر مواد شیمیایی سمی موجب خارش چشم و پوست در افراد می‌شود و مشکلاتی برای دستگاه گوارش نیز ایجاد می‌کند.

این سازمان در مورد اسپری کردن مواد ضدعفونی‌کننده در محیط‌های داخلی نیز هشدار داد که این روش تاثیری در کاهش ویروس ندارد و تنها روش مقابله با این ویروس در محیط‌های داخلی استفاده از دستمال خیس شده با مواد ضدعفونی‌کننده است.

کروناویروس عامل بیماری همه‌گیر کووید-۱۹ از زمان ظهور خود در اواخر ماه دسامبر در چین، افراد زیادی را به کام مرگ کشانده و بر روی سطوح و اشیاء زنده باقی می‌ماند و هیچ اطلاعات دقیقی در مورد مدت‌زمانی که این ویروس‌ روی سطوح مختلف فعال است، در دسترس نیست.

نتایج تحقیقات نشان داده که این ویروس می‌تواند چندین روز روی برخی سطوح باقی بماند. اما، این مدت‌زمان حداکثر فقط نظری است، زیرا در شرایط آزمایشگاهی ثبت شدند و باید در محیط واقعی بااحتیاط تفسیر شوند./ایسنا

خروج از نسخه موبایل