به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا زیبایینژاد در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: وضعیت پیش آمده در پی کرونا، موجب پیچیدهتر شدن شرایط و فشار مضاعف بر دوش بانوان خانه دار همچنین بانوان شاغل شده بطوری که فعالیتهای سابق آنان سختتر و میزان اوقات فراغتشان کاهش یافته است.
وی افزود: در این خانه نشینی کرونایی رسیدگی به تکالیف فرزندان و نظارت بر اینکه آنها تکالیف درسی خود را رها نکنند، درگیر رفتارهای خاص نشوند، از فضای فراغتی به وجود آمده به نحو شایستهای استفاده کنند و الگوهای فراغتی نامناسب انتخاب نکنند شغل سومی را برای مادران خانواده ایجاد کرده است. در همین راستا مادران باید از طریق فضای مجازی با والدین دیگر در ارتباط باشند، همافزایی و همفکری کنند که همین امر موجب پرورش فکر و ایدهپردازی بین آنها میشود.
حجتالاسلام زیبایینژاد در خصوص چالش مدیریتی پیش آمده در خانوادهها اظهار کرد: در این برهه زمانی خاص که آقایان بیشتر در خانه حضور دارند و درصدد آن هستند به عنوان سرپرست خانواده مدیریت خانه را در دست بگیرند باید توجه داشته باشند که مدیریت داخل خانه سختیها و پیچیدگیهایی دارد و نباید باعث دخالت در حوزه مدیریت بانوان یعنی خانهداری شود.
وی ادامه داد: خانوادهها باید با تعامل و همکاری این دوران سخت را پشت سر بگذارند، همچنین بانوان باید همسر و فرزندان خود را در امور خانه مشارکت دهند و اگر وظایف خود را به درستی انجام ندادند آنها را تحقیر و سرکوب نکنند.
زیبایینژاد عنوان کرد: در این همزیستی اجباری افراد خانواده بیش از هرچیز باید مهارتهای خود از جمله مهارت توجه کردن به یکدیگر، تسامح، مدارا و مهارت ارتباط سازنده را تقویت کرده و با الگوهای خویشتنداری و حل مسئله آشنا شوند و نگاه خود را به مسئله کرونا تغییر دهند و با قدرت طراحی و برنامهریزی این تهدید را به فرصت تبدیل کنند.
وی در پایان تاکید کرد: این مسایل ظرفیت خانوادههای ایرانی را نشان میدهد که میتوانند با تدبیر درست خانواده را مدیریت و فشار مالی به وجود آمده در اثر بیکاری را با همدردی و همدلی کمی آسان کنند./ایسنا