چگونه “خودتنظیمی درمانی” خود را برای مقابله با کرونا فعال کنیم؟

خبرمهم: یک تحصیل‌کرده روانشناسی بر ضرورت مدیریت استرس پرسنل بهداشتی و درمانی در مواجهه با کووید19 تاکید کرد و گفت: این نگرش‌های مثبت ما به محیط و پیرامون است که می‌تواند به زندگی و چیستی ما معنا دهد.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، صادق شاملو در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به نظریات ویکتور فرانکل از روانشناسان برجسته و مولف کتاب انسان در جستجوی معنا اظهار کرد: براساس نظرات فرانکل، فردی که چرایی هستی‌اش را می‌داند می‌تواند با هر چگونگی کنار بیاید.
وی با بیان اینکه انسانی که زندگی‌اش دارای معنا است دچار “خود تنظیمی درمانی” می‌شود افزود: انسانی که از “خود تنظیمی درمانی” بهره‌مند می‌شود می‌تواند انرژی روانی‌اش را حفظ کند و فردی که انرژی روانی‌اش را حفظ می‌کند” احساس رضایت” بیشتری کرده و در زندگی “عملکرد”بهتری داشته و در نتیجه برای خود و جامعه‌اش مفیدتر خواهد بود.

روانشناس مرکز خدمات جامع سلامت سیدالشهدا دامغان از جامعه پزشکان و پرستاران به عنوان جامعه‌ای بزرگ نام برد و گفت: خدمات این جامعه در این برهه از تاریخ برای آیندگان و در تاریخ ثبت خواهد شد و در آینده از آنها به عنوان الگوهایی موفق برای جامعه یاد خواهد شد.

وی با بیان اینکه جهان امروز در شرایط بحرانی قرار دارد افزود: همواره کار در شرایط بحرانی به مراتب سخت‌تر است چرا که پزشکان و پرستاران و کادر درمانی علاوه بر فشار جسمی سخت در این شرایط با فشارهای روانی هم مواجه‌اند.

وی با اشاره به مصادیقی از این فشارهای روانی ادامه داد: به طور مثال دیدن رنج دیگران و از جمله بیماران و یا نگرانی از مبتلا شدن خود و از طریق آن مبتا شدن خانواده در این شرایط کار را برای کادر درمانی سخت‌تر می‌کند.

شاملو با بیان اینکه در این شرایط نگرش ما به محیط و پیرامون ما می‌تواند یاری‌گر ما باشد اضافه کرد: برخی معتقدند که ما همانگونه که فکر می‌کنیم زندگی می‌کنیم و به نوعی انسان را محصول اندیشه‌هایش می‌دانند.
وی با بیان اینکه زندگی ما را اندیشه‌های ما می‌سازد گفت: این نگاه و نگرش‌های مثبت ما است که به زیست‌مان معنا می‌دهد و از همین رو است که در روانشانسی از “معنا درمانی” سخن گفته می‌شود.

روانشناس مرکز خدمات جامع سلامت سیدالشهدا دامغان با بیان اینکه معنا درمانی به فرد کمک می‌کند که در شرایط سخت بر رنج‌های خود غلبه کند خاطرنشان کرد: در این شرایط سخت اگر فرد از معنا تهی باشد قادر به زندگی و خدمت در این شرایط سخت نیست و از همین رو است که” فرانکل” در نظریه‌اش معتقد است که افرادی که به چرایی هستی خود واقف‌اند می‌توانند با هر چگونگی کنار آمده و بر آن غلبه کنند.
وی ادامه داد: انسانی که زندگی‌اش دارای معنا است در این شرایط دچار خودتنظیمی درمانی می‌شود و فردی که از خودتنظیمی درمانی بهره‌مند شود توان و انرژی روانی‌اش را حفظ کرده و از همین رو احساس رضایت کرده و عملکرد به مراتب بهتری در این شرایط دارد.

یک تحصیل‌کرده روانشناسی با تمجید از خدمات کادر درمانی کشورمان و خصوصا کادر درمانی بیماران کرونایی گفت: بی‌تردید نام و خدمات شما به عنوان الگویی برای آیندگان جاودانه خواهد شد/ایسنا

خروج از نسخه موبایل