طراحی نرم‌افزاری برای شکست زنجیره انتقال کرونا

خبرمهم: جمعی از دانش‌آموختگان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف با طراحی نرم‌افزار «ماسک» که بر بستر تلفن‌های همراه پیاده‌سازی شده و مورد تاکید سازمان بهداشت جهانی نیز است، ضمن اطلاع‌رسانی درباره آخرین اطلاعات و آمار شیوع ویروس کرونا در نقاط مختلف کشور، به کاربران این امکان را می‌دهد که بتوانند نقشه ابتلا به کرونا در کشور، شهر و محل زندگی خود را ببینند و از مناطق آلوده آگاه شده و از آن‌ها دوری کنند.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، دکتر علی شریفی‌زارچی، عضو هیات علمی گروه بایو انفورماتیک دانشگاه صنعتی شریف و سرپرست تیم طراحی نرم‌افزار «ماسک» درباره امکانات و ویژگی‌های این اپلیکیشن، گفت: یکی از تاکیدات سازمان بهداشت جهانی در هنگام بروز یک اپیدمی نظیر کرونا ویروس این است که مشخص شود چه افرادی با فرد آلوده در تماس بوده‌اند و آن‌ها نیز آگاهی‌های لازم را پیدا کنند و این امکانپذیر نیست جز اینکه افراد از اپلیکیشن‌ها و ابزار‌های مرتبط آن استفاده کنند.

 وی با اشاره به اینکه در طراحی و پیاده‌سازی اپلیکیشن «ماسک» از متد‌ها و روش‌های امتحان شده در دو کشور چین و کره جنوبی که در زمینه کنترل ویروس کرونا موفق ظاهر شده‌اند، الگوبرداری شده است، گفت: در طراحی این نرم‌افزار، جمعی از دانش‌آموختگان و اساتید دانشگاه صنعتی شریف که برخی از آن‌ها کسب مدال در المپیاد‌های جهانی ریاضی و کامپیوتر را در کارنامه علمی خود دارند، نقش‌آفرینی کرده‌اند و بدون هیچگونه مقاصد تجاری و به صورت کاملا داوطلبانه در این پروژه حضور دارند.

شریفی‌زارچی تصریح کرد: اپلیکیشن «ماسک» در وهله اول سعی می‌کند آگاهی‌های لازم را به مردم در راستای پیشگیری از ابتلای به ویروس کرونا بدهد؛ به طور مثال ما در این اپلیکیشن نقشه شیوع بیماری در سطح محله و مناطق مختلف کشور را به نمایش گذاشته‌ایم تا کاربران متوجه شوند که کرونا تا چه میزان به آن‌ها نزدیک است و موضوع را جدی‌تر بگیرند. اپلیکیشن «ماسک» هرچند که امکان نمایش محل اقامت فرد مبتلا را نیز دارد، اما به لحاظ رعایت مسائل مربوط به حفظ حریم خصوصی از این کار اجتناب شده است.

سرپرست تیم طراحی نرم‌افزار «ماسک» با اشاره به دیگر ویژگی‌های این اپلیکیشن گفت: اگر فردی با فرد دیگری تماس مستقیم برقرار کرد در صورت ابتلای هر کدام از طرفین به ویروس کرونا که وزارت بهداشت نیز آن را تایید کند، از طریق ابزار‌های مختلفی نظیر بلوتوث، GPS و یا QR Code با حفظ محرمانگی و حریم خصوصی افراد، این موضوع به فرد مقابل اطلاع‌رسانی شده و آگاهی‌های لازم به وی ارائه می‌شود.

به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری، وی افزود: اپلیکیشن «ماسک» از طریق سایت www.mask.ir قابل دریافت است. این اپلیکیشن توسط مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت به دقت بازبینی شده و مورد تایید و حتی مورد تاکید این مرکز نیز قرار گرفته و امیدواریم با گسترش استفاده از اپلیکیشن ماسک و با اطلاع‌رسانی‌های درست از طریق این اپلیکیشن بتوانیم از انتقال ویروس کرونا جلوگیری کنیم و زنجیره‌های انتقال آن را بشکنیم./ایسنا

خروج از نسخه موبایل