به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، علی رضا رییسی روز سه شنبه درباره جزییات طرح بیماریابی وزارت بهداشت برای ویروس کرونا بیان کرد: تمام دستگاهها و نهادها برای کمک به وزارت بهداشت اعلام آمادگی کردهاند و با چنین پتانسیل خوبی که ایجاد شده بر آن شدیم تا به صورت فعالتر به مبارزه با کرونا برویم. اکنون با ۳۰۰ هزار تیم متشکل از نیروهای آموزش دیده، دانشحویان، بسیجیان برای اقدامات بیشتر در این زمینه فعالیت خواهیم کرد.
وی افزود: امروز سه شنبه ۱۳ اسفند آخرین دستورالعملهای مربوط به این طرح بررسی شده و طی ویدیو کنفرانس به روسای دانشگاهها ابلاغ میشود و به نظر میرسد تا ۴۸ ساعت پس از آن نیز به مرحله اجرا برسد.
معاون وزیر بهداشت گفت: یکی از مزیتهای کشور، داشتن شبکه نظام مراقبتهای اولیه بسیار قوی است. این شبکه در دنیا و به ویژه در منطقه بسیار بی نظیر است. اکنون بیش از ۳۰ هزار مرکز ارائه خدمت در حوزه بهداشت و بیش از ۵۰ هزار بهورز سلامت داریم. یکی از ویژگیهای نظام شبکه ما این است که ساختاری نظام مند دارد؛ به گونهای که نمیتوان نقطهای در کشور یافت که هزار نفر به طور متراکم در آنجا زندگی کنند و خانه بهداشتی در آنجا وجود نداشته باشد. با این رویکرد، هر بهورز حدود ۷۰۰ تا هزار نفر و هر پزشک خانواده حدود ۱۲ هزار نفر را تحت پوشش دارند. همچنین هر مرکز جامع سلامت بین ۳۰ هزار تا ۵۰ هزار نفر را پوشش میدهد.
وی بیان کرد: با استفاده از این سامانه الکترونیک به شکلی که اطلاعات ۷۵ میلیون نفر در آن ثبت شده، بسیار مفید است. اطلاعات هر ۲۵۰۰ نفر که در یک منطقه حضور دارند ثبت شده و در اختیار بهورز قرار دارد.
رییسی درباره اقداماتی که در این بسیج صورت میگیرد، اظهار کرد: در این بسیج به دو سوال کلیدی پاسخ میدهیم؛ اول آنکه افراد در معرض خطر تحت نظر بهورز ما چند نفر هستند و دوم آنکه از طریق سامانه الکترونیک و تلفن تحت نظر قرار گرفته و هر بهورز با تیم تحت اختیارش از بسیج به صورت فعال از طریق سامانه، سایت و تلفن عمل خواهد کرد. به همین ترتیب بهورزان با افراد تحت پوشش خود تماس گرفته و علائم او را میپرسند، در صورتی که علائم مثبت باشد یک بار دیگر علائم توسط پزشک بررسی شده و فرد مشکوک فراخوان داده میشود تا به نزدیکترین مرکز خانه بهداشت مراجعه کند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: این که میگوییم خدمات را به خانه مردم میبریم به آن علت است که خدمات ما در منطقهای انجام میشود که محل زندگی فرد نزدیکی زیادی به آن دارد. از سوی دیگر در صورتی که فردی باشد که امکان مراجعه به ما نداشته باشد، تیم ما پس از کسب اجازه از فرد به منزل او میروند و اقدامات لازم را انجام میدهند. بیماریابی، غربالگری، آموزش و همچنین پیگیری بیماران در طرح بیماریابی خانه به خانه با ۳۰۰ هزار اکیپ مجهز، همگی بر اساس بستر پرونده الکترونیک سلامت برای افرادی که نیاز به خدمات دارند انجام میشود.
وی در ادامه با بیان مثالی برای تشریح جزییات این طرح اظهار کرد: به عنوان مثال آموزش گندزدایی، نحوه مراقبت پس از ترخیص بیمار بهبود یافته، بیماریابی از نزدیکان بیمار بهبودیافته مبتلا به کرونا همگی از اقداماتی است که تیمهای ما پس از آنکه فردی بهبود یافته از بیمارستان ترخیص شد، برای او انجام میدهند. دریافت اینگونه خدمات از طریق تماس تلفنی ومراجعه حضوری انجام میشود و تیمهای ما مجهز به تمام لوازم و تجهیزات برای ارائه خدمت آماده هستند.
به گزارش ایرنا، سعید نمکی وزیر بهداشت نیز صبح امروز در همین رابطه گفته بود: از اینکه اعلام کردیم به خانه مردم مراجعه میکنیم، این برداشت انجام شد که قرار است به تک تک خانههای مردم مراجعه کنیم یا افراد را از خانه بیرون بکشیم یا خودمان داخل خانه مردم برویم. این مثل این است که بگوییم با وجود ماشین حساب، میخواهیم از چرتکه استفاده کنیم. با ظرفیت پرونده الکترونیک سلامت و با داشتن اطلاعات خانوارها، ۳۰۰ هزار اکیپ در سراسر کشور برای حضور در مراکز بهداشتی و درمانی و پایگاههای بسیج و مدارس آماده میشوند. به این وسیله میتوانیم توسط پرونده الکترونیک سلامت و سامانهای با مردم ارتباط برقرار کرده و اطلاعات خانوارها را کسب کنیم.
وزیر بهداشت اظهار کرد: با استفاده از ظرفیت گسترده شبکه بهداشتی و درمانی کشور، ریشه کنی فلج اطفال و حذف سرخک و ریشه کنی مالاریا انجام شده است. با همین ظرفیت و همکاری گسترده بین بخشی در قالب بسیج ملی میتوانیم کرونا را خیلی زودتر از آنچه دنیا انتظار دارد، شکست بدهیم.
علی رضا وهاب زاده، مشاور وزیر بهداشت نیز در همین رابطه در حساب توییتر خود نوشت: وزارت بهداشت هیچ برنامهای برای مراجعه حضوری به منازل مردم ندارد. پیگیریها از طریق سامانه و با استفاده از اطلاعات پرونده الکترونیک سلامت و کاملا رایگان انجام میشود. مراجعه تنها پس از طی مراحل اولیه تشخیصی و در صورت نیاز به پیگیریهای بیشتر و با هماهنگی قبلی انجام خواهد شد.
تاکنون مجموع ابتلای قطعی به ویروس کرونا در کشور به ۲ هزار و ۳۳۶ نفر و فوتی قطعی در اثر کرونا به ۷۷ نفر رسیده است و ۴۳۵ نفر در مجموع بهبود یافتهاند./ایرنا