به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرهای فوری، کرونا ویروسی است که برخی از انواع قبلی آن پیش از این هم قربانیانی گرفته بود، اما به تازگی نوع جدید و جهش یافتهای از آن سر و کلهاش در شهر ووهان چین پیدا شده، بیماریای که تا کنون منجر به فوت ۴۹۰ نفر و شده و ۲۴۰۰۰ نفر را نیز مبتلا کرده است. تا چند روز قبل، احتمال انتقال بیماری از انسان به انسان در هالهای از ابهام قرار داشت، اما این موضوع اکنون تایید شده است.
دو مظنون اصلی ایجاد کرونا، سوپها و خوراکیهای تهیه شده از مارها و خفاشها هستند؛ البته هنوز به صورت دقیق در این رابطه ریشهیابی نشده است. اخبار منتشر شده در زمینه ابتلا به این بیماری و پیدا شدن این بیماری در چندین کشور از جمله کشور امارات باعث شد تا وزارت بهداشت کشورمان تمهیدات لازم را برای کنترل ورود مسافران چینی اتخاذ کند، به طوری که با هماهنگیهای صورت گرفته صبح امروز دانشجویان ایرانی مقیم چین نیز به کشور منتقل شدند.
هرچند وزارت بهداشت طی روزهای گذشته بارها تاکید کرده است که این ویروس به کشور وارد نشده است اما موج خبری ایجاد شده و نگرانی بابت شیوع این بیماری در کشور، باعث شده تا عدهای از افراد سودجو با تبلیغات کاذب در فضای مجازی به فکر کسب درآمد باشند، به صورتی که با جستوجویی در فضای مجازی به سادگی با آگهیهایی درباره فروش ماسکهای «ضد کرونا» با قیمتهای بالا مواجه میشویم.
ماسکهایی که بعضا بر خلاف ادعای مطرح شده «خاص» نیستند و آن ها را به راحتی میتوان از داروخانهها تهیه کرد، از سوی دیگر به گفته کارشناسان تنها استفاده از یک ماسک نمیتواند منجر به پیشگیری از ابتلا شود و باید برای پیشگیری نکات بهداشتی را رعایت کرد. فروشندگان این کالاها در تبلیغشان مدعی میشوند تنها با استفاده از این ماسک میتوان جلوی ابتلا به این بیماری را گرفت درحالی که صحبتهای کارشناسان موضوع دیگری را نشان میدهد.
*ماسک را از داروخانه تهیه کنید
فروش ماسکهای ضد کرونا درحالی در فضای مجازی صورت میگیرد که ممکن است این کالای سلامت محور از کیفیت و جنس مطلوب برخوردار نباشد و سلامت افراد جامعه را تهدید کند.
محمدمهدی علاءالدینی رئیس اداره نظارت بر تأمین و نگهداشت اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس در این خصوص گفت: سازمان بهداشت جهانی در شرایط شیوع بیماریهای واگیر استفاده از ماسکهای طبی را برای عموم توصیه نمیکند و صرفا استفاده از آنها را برای کارکنان مراکز درمانی، افرادی که در تماس مکرر و مستقیم با بیماران آلوده هستند و برای بیماران مبتلا پیشنهاد می کند.
وی گفت: عموم مردم در صورت توصیه و تشخیص پزشک باید از ماسکهای طبی استفاده کنند و جهت تهیه ماسکهای معتبر میتوانند به داروخانههای سطح کشور مراجعه کنند.
*ماسکهای N95 نوعی ماسک تخصصی است
علاءالدینی افزود: ماسکهای مورد استفاده در مراکز درمانی با عنوان ماسکهای جراحی شناخته میشوند که کاربرد آنها برای کاهش انتقال ریز ذرات به سیستم تنفسی بوده و در اتاقهای عمل و در جراحی ها به کار گرفته میشوند. ماسکهای N95 نوعی ماسک تخصصی است که در صورت لزوم برای کارکنان حرفهای که احتمال برخورد مستمر و مستقیم با بیماران دارند استفاده و جهت کاهش احتمال ورود ذرات با ابعاد کوچکتر به سیستم تنفسی طراحی شده است.
رئیس اداره نظارت بر تأمین و نگهداشت اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو افزود: هیچکدام از ماسکها اطمینان قطعی درعدم انتقال عفونت و یا ویروس را تضمین نمیکنند. لذا، در شرایط شیوع بیماریها، رعایت و افزایش بهداشت شخصی مانند؛ شستوشوی مرتب دستها با آب و صابون، عدم تماس دستها با دهان، بینی و چشم و استفاده از دستمال کاغذی و نظیر آن در هنگام عطسه و سرفه بسیار موثر بوده و اکیدا توصیه میشود.
*نقش ماسکها در پیگیری از بروز کرونا
حمیدرضا محدث حکاک دکترای آموزش بهداشت و ارتقای سلامت، درباره نقش ماسکها در پیگیری از بروز کرونا گفت: به این نکته توجه داشته باشید که استفاده از ماسک در زمینه انتقال بیماریهای ویروسی معجزه نمیکند به دلیل اینکه ماسک ممکن است به ویروس آلوده شده باشد و در زمان برداشتن ماسک لازم است آن را در پلاستیک گذاشته و به سطل زباله بیندازیم و پس از آن دستها را بشوییم.
دکترای آموزش بهداشت و ارتقای سلامت تصریح کرد: به این نکته توجه داشته باشیم که صرفاً استفاده از ماسک باعث پیشگیری از انتقال بیماری نخواهد بود و باید سایر نکات بهداشتی که بارها مورد تأکید کارشناسان قرار گرفته است را رعایت کنیم.
حکاک افزود: رعایت نکات بهداشت فردی در محیط کار از اهمیت زیادی برخوردار است به طور مثال توصیه میشود صبحها قبل از شروع به کار وسایل کار را با مواد گندزدا تمیز کرده و این کار در طول روز یک الی دو بار انجام شود تا در صورت آلوده بودن وسایل این بیماریهای ویروسی انتقال پیدا نکند.
*گران فروشی ماسک را گزارش دهید
بررسیهای خبرنگار فارس نشان میدهد ماسکهای معمولی و فیلتر دار در سطح داروخانهها با قیمتی حدود ۳ الی ۵ هزار تومان به فروش میرسد و به گفته داروخانهداران قیمت ماسکهای تخصصی برای اتاق عمل نیز بین ۱۵ الی ۲۰ هزار تومان به است. این درحالی است که این افراد سودجو با تبلیغات کاذب ماسکها را با چندین برابر قیمت به دست افراد میرسانند.
همایی سرپرست اداره نظارت و بازرسی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی گفت: با عنایت به رصد سطح عرضه در توزیع و عرضه ماسکهای پزشکی با کلیه متخلفین در فروش ماسکهای تقلبی و فاقد اصالت و هرگونه گرانفروشی در این خصوص برخورد قاطع صورت میگیرد و متخلفان به مراجع قضایی معرفی میگردند.
وی افزود: افزایش قیمت هرگونه ماسک و کالای پزشکی ممنوع است و مردم میتوانند تخلفات را به سامانه ۱۹۰ گزارش کنند.
اولین بار نیست که شاهد گران فروشی و سو استفاده از احساسات و نگرانی مردم برای فروش برخی از کالاها در فضای مجازی هستیم، یک روز شاهد فروش محصولات بی کیفیت پوست و مو، روز دیگر شاهد فروش برخی داروهای تقلبی و امروز نیز شاهد فروش ماسکهای ضد کرونا.
از این رو باید دستگاههای نظارتی نظیر سازمان تعزیرات حکومتی، سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و حتی پلیس فضای تبادل اطلاعات نسبت به این اقدامات حساس بوده و با سوداگران این حوزه مقابله کنند. /فارس
از وقتی بنزین گرون شده همه چیز کلی دوباره گرون شد
و شما هیچ نظارتی انجام ندادید الان میگید ماسک ۳هزار تومنی رو اگه ۴تومن فروختن گذارش کنیم؟
که مثلاً شما چیکار کنید؟
ما فقط یه گروه تو این کشور داریم که خوب حقوق میگیرن و معلوم نیست چه کاری انجام میدم و اسمشون رو گذاشتن سازمان بازرسی و نظارت
در کل که از مسئولان این مملکت کاری برنمیاد باید منقرض بشیم از نو پایه گذاری کنیم بلکه فرجی بشه