کدام اخبار درباره ویروس کرونا جعلی است؟+ تصاویر
خبرهای فوری: یورو نیوز در مطلبی به بررسی اخبار جعلی در شبکههای اجتماعی و رسانهها درباره بیماری کرونا و راههای مقابله با آن پرداخت.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرهای فوری، به نقل از یورو نیوز، در حالی که ویروس جدید و مرموز کرونا تاکنون در چین جان ۳۰۴ نفر را گرفته و هزاران نفر در چهارگوشه جهان به بیماری ناشی از این اپیدمی مبتلا شده اند، اخبار جعلی در شبکههای اجتماعی و البته رسانهها درباره این بیماری و راههای مقابله با آن، به نگرانی میلیونها و شاید میلیاردها نفر دامن میزند.
مرطوب نگه داشتن گلو کمکی به مقابله با ویروس کرونا نمیکند
برخلاف آنچه در شبکههای اجتماعی نظیر فیسبوک و واتساپ تبلیغ میشود، تر (مرطوب) نگاه داشتن گلو به هیچ وجه از ابتلای به ویروس کرونا جلوگیری نمیکند. نه سازمان جهانی بهداشت و نه هیچ نهاد پزشکی ملی یا بینالمللی دیگری چنین شیوهای را پیشنهاد نکرده است.
تصویر یک پرفرمانس هنری در آلمان که به اشتباه به قربانیان ویروس کرونا ربط داده شده
تصویری بالا در شبکههای اجتماعی کاربران عربزبان با عنوان «چین الآن» منتشر شده که هیچ ربطی به شهر ووهان چین در سال ۲۰۲۰ ندارد. این عکس در واقع عکسی از آرشیو خبرگزاری رویترز در سال ۲۰۱۴ (۶ سال پیش) است و یک پرفرمانس (اجرا)ی هنری در آلمان را نشان میدهد.
ویروس کرونا ربطی به هاری ندارد و معلوم نیست از چه حیوانی به آدمیزاد منتقل شده است
پُستهای پرشماری در شبکههای اجتماعی و همچنین برخی رسانهها به شما میگویند که ویروس جدید کرونا احتمالا نوعی از بیماری هاری، یا چیزی شبیه به آن است و از خوردن خفاش به آدمیزاد منتقل شده است. اما همانطور که سازمان جهانی بهداشت در این باره توضیح داده اولا بیماری هاری سیستم عصبی بدن را تحت تاثیر قرار میدهد و ویروس کرونای جدید به دستگاه تنفسی ضربه میزند و در نتیجه این دو بیماری هیچ ربطی به هم ندارند. بهعلاوه، با وجود آنکه به احتمال زیاد این ویروس جدید منشاء حیوانی دارد، تاکنون نتیجه هیچ پژوهش علمی نشان نداده که این ویروس برای مثال از سوپ خفاش به آدمیزاد منتقل شده است.
مردی که در سریلانکا روی پلهها غش میکند بیمار مبتلا به کرونا نیست
دو ویدیو که میلیونها بار در شبکههای اجتماعی سراسر جهان بازنشر و دیده شده اند، مردی را نشان میدهد که در یک راه پله از حال میرود و به زمین میافتد. این ویدیو که منشاء آن در سریلانکا است، به هیچ وجه به ویروس کرونا ربطی ندارد. دولت سریلانکا میگوید این مرد که از خدمه ساختمان است، به دلیل خستگی روی راه پله از حال رفته است.
به این لیست اخبار دروغ میتوان دهها یا صدها مورد دیگر افزود. ویروس جدید کرونا و شیوع سریع آن مسلما ترسناک است. با این حال نباید به اخبار و شایعات تائید نشده در شبکههای اجتماعی توجه کرد. روز جمعه بنیاد نجات کودکان با انتشار گزارشی ابراز امیدواری کرد که اگر با این ویروس هم مانند سارس برخورد شود، احتمالا میتوان به سرعت جلوی انتشار آن را گرفت و مهارش کرد.
احتمالا تفاوت مهم میان برداشت ما از این دو ویروس کرونا آن است که نوع بشر در سالهای ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۳، یعنی دوره شیوع سارس، اینچنین به شبکههای اجتماعی وابسته نبود./yjc