ویروس HIV چیست و آیا پایان ایدز نزدیک است؟

خبرهای فوری: ابتلا یا انتقال ویروس HIV از طریق فعالیت‌های خاصی می‌باشد، در ببشتر موارد افراد از طریق رفتار‌های جنسی، استفاده از سرنگ یا نیدل‌های مشترک به این بیماری مهلک مبتلا می‌شوند. این ویروس تنها از مایعات خاصی از بدن شامل خون، مایع منی، مایع رکتال (مقعدی)، مایعات واژینال و شیر مادر از فرد آلوده به فرد دیگر منتقل می‌شود.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرهای فوری،‌ HIV ویروسی است که باعث عفونت ایدز می‌شود. بیماری ایدز در زمره بیماری‌های نقص ایمنی قرار می‌گیرد و شامل مراحل مخلفتی است که پیشرفته‌ترین مرحله‌ی آن فاز ایدز نام دارد.

یک تعریف بسیار ساده از این ویروس و مکانیسم بیماری‌زایی آن، توانایی ویروس در حمله به سلول‌های لنفوسیت ایمنی بدن انسان و از بین بردن آن‌ها است. با این کار، ویروس مهم‌ترین سربازان دفاعی بدن را از کار می‌اندازد و بدن از دفاع در برابر ساده‌ترین پاتوژن‌ها و عوامل بیگانه نیز ناتوان خواهد ماند. بدون درمان این بیماری، ویروس در بدن تکثیر افزایش یافته‌ای پیدا خواهد کرد و به تدریج با از بین بردن بازو‌های دفاعی سیستم ایمنی، بدن وارد مرحله ایدز خواهد شد.

علائم HIV چیست؟

در طی ۲ الی ۴ هفته پس از ابتلا به عفونت HIV برخی افراد علائم شبیه آنفولانزا مثل تب، لرز و راش‌های پوستی دارند. این نشانه‌ها ممکن است تا چند هفته ادامه دار باشد.
در طی مرحله اولیه عفونت HIV، ویروس به سرعت تکثیر مییابد. پس از این مرحله تکثیر ویروس با سرعت کمتری ادامه پیدا میکند و ممکن است مبارزهی بدن با این ویروس فرصت طلب تا سال‌های سال در سکوت ادامهدار باشد. بدون درمان HIV، عفونت این ویروس پس از حدود ۱۰ سال وارد فاز سوم خود یعنی ایدز میشود، اگرچه ممکن است در برخی افراد سیر پیشرفت سریعتر باشد.
انتقال ویروس ممکن است در هر سطحی از بیماری حتی زمانی که هیچ علائم خاصی وجود نداشته باشد رخ دهد.

ویروس HIV به چه صورت از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود؟!

ابتلا یا انتقال ویروس HIV از طریق فعالیت‌های خاصی می‌باشد، در ببشتر موارد افراد از طریق رفتار‌های جنسی، استفاده از سرنگ یا نیدل‌های مشترک به این بیماری مهلک مبتلا می‌شوند. این ویروس تنها از مایعات خاصی از بدن شامل خون، مایع منی، مایع رکتال (مقعدی)، مایعات واژینال و شیر مادر از فرد آلوده به فرد دیگر منتقل می‌شود.
مایعات آلوده به ویروس در تماس با غشای مخاطی، بافت آسیب دیده و جراحات وارد جریان خون شده و منجر به انتشار آلودگی می‌شوند. غشای مخاطی درون رکتوم، واژن و دهان یافت می‌شود.


راه‌های انتقال ویروس HIV کدام است؟

۱- ارتباط جنسی مقعدی یا واژینال بدون استفاده از کاندوم یا ارتباط جنسی حفاظت نشده
رابطه‌ی جنسی مقعدی در بین سایر فعالیت‌های جنسی از پر خطرترین راه‌های انتقال ذکر شده است. احتمال خون‌ریزی در حین رابطه جنسی مقعدی بدلیل بافت‌های خونی ظریفی که در کانال رکتال قرار گرفته و اطراف و درون مقعد را می‌پوشاند بسیار زیاد است، این شرایط ورود ویروس و ایجاد آلودگی را تسهیل می‌کند.

۲- استفاده از سرنگ یا نیدل آلوده به HIV بصورت مشترک (در معتادان تزریقی)
ویروس HIV در خارج از بدن انسان به مدت طولانی قادر به تکثیر و بقا نیست. اما با این وجود این ویروس تا ۴۲ روز می‌تواند در سرنگ آلوده شده درصورت مهیا بودن شرایط دمایی زنده بماند.

۳- از طریق مادر باردار به نوزاد در طی بارداری، تولد یا شیردهی
اگرچه احتمال انتقال HIV از مادر آلوده به نوزاد بالاست، اما امروزه غربال‌گری‌ها و آزمایشات بسیاری که از کلیه زنان باردار بعمل می‌آید، شمار کودکانی که با این ویروس متولد می‌شوند را به طور قابل ملاحظه‌ای کاهش داده است.

۴- در معرض قرار گرفتن با سرنگ یا اجسام تیز آلوده به HIV
این خطر بیشتر کارمندان و پرسنل بهداشتی درمانی را مورد تهدید قرار می‌دهد. همین امر لزوم استفاده از تجهیزات تامین کننده‌ی ایمنی و سلامت و همچین انجام آزمایش‌های پیوسته برای این گروه را آشکار می‌سازد.

در موارد بسیار نادری HIV، از طرق زیر انتقال می‌یابد:

رابطه‌ی جنسی دهانی
احتمال انتقال HIV، از طریق رابطه دهانی یا اورال بسیار کم است، اما از لحاظ تئوری احتمال انتقال این ویروس در طی این نوع از رابطه به شریک جنسی وجود دارد.
دریافت عضو پیوندی آلوده به ویروس
با پیشرفت روزافزون آزمایشات پیچیده و دقیق، احتمال انتقال ویروس از بافت آلوده به دریافت کننده پیوند، بسیار کاهش یافته و به صفر رسیده است.
خوردن غذای فرد مبتلا به HIV
این مورد تنها زمانی رخ می‌دهد که خون آلوده در هنگام جویدن با غذا مخلوط شود.
گاز گرفتگی توسط فرد مبتلا به HIV
شمار بسیار اندکی از پرونده‌های انتقال ویروس ایدز به این نوع اختصاص یافته است و تا زمانی که بافت‌های زیرین پوست آسیب ندیده باشند احتمال انتقال وجود ندارد.

اما باید بدانید که ویروس HIV از طرق زیر منتقل نمی‌شود:
نیش پشه‌ها، کنه‌ها یا حشرات دیگر
بزاق، اشک و عرق درصورتی که با خون آلوده ترکیب نشده باشند.
در آغوش گرفتن، دست دادن، بوسیدن، سرویس بهداشتی مشترک و ظروف مشترک با فرد آلوده به ویروس
سایر فعالیت‌های جنسی که به تبادل مایعات منتهی نمی‌شود مانند لمس کردن

خروج از نسخه موبایل