آیت‌الله ایازی: کلینیک ترک بی‌حجابی بیشتر یک کار طنز است/ چرا امر به معروف فقط شده مسئله حجاب؟

خبرمهم: آیت الله ایازی، عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه: بهتر بود این ۲۵۵ میلیارد بودجه کلینیک ترک بی‌حجابی را در اختیار دولت می‌‌گذاشتند تا خرج اشتغال جوانان کنند. آن هم وقتی بخشی از مشکلات جامعه از بیکاری جوان‌هاست!

آیت الله سید محمدعلی ایازی: ما تا به حال در کلمات فقها ندید‌ه‌ایم که بخواهند مثلا از روش کلینیک و درمان برای افراد استفاده کنند. یعنی تلقی داشته باشند که مخالفت با اوامر الهی نوعی بیماری است، هر کسی الان این اقدامات را بشنود خنده‌اش میگیرد که چرا این حرف‌ها را می‌زنند. /در تشکیلات مقابله با بی‌حجابی بهتر است برای تشویق به حجاب که یک دستور قرآنی است، نه حجابی که دستگاه‌ها به راه انداختند، از روش‌های ایجابی استفاده کنند تا روش‌های سلبی. /جوامعی که در انحطاط و عقب ماندگی اقتصادی هستند، تلاش می کنند برای جبران مشکلات اقتصادی روز به روز بودجه‌های فرهنگی را افزایش بدهند.

به گزارش بخش فرهنگی سایت خبرمهم، آیت الله ایازی، عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با مطهره حیدری، خبرنگار گروه رسانه‌ای خبرهای فوری مهم در‌خصوص کلینیک ترک بی‌حجابی گفت: اگر بخواهیم یک ارزیابی از کلینیک ترک بی‌حجابی داشته باشیم باید بگوییم، این اقدام بیشتر یک کار طنز است تا واقعیتی که بتواند تاثیری در جلوگیری از بی‌حجابی داشته باشد. روش‌های دیگر هم که از همین قماش بودند و در گذشته استفاده می‌شدند، که نه تنها اثر مثبت نداشتند بلکه اثرات منفی هم به بار آوردند، این هم مانند گذشته روشهای سلبی هستند که نتیجه نمی‌دهد البته بگذریم از اینکه ماهیت این نوع کارها و اقدامات بیشتر در قالب ترساندن و تهدید کردن است تا اینکه جنبه‌های عملیاتی داشته و بخواهد نتیجه‌ای داشته باشد.

وی در ادامه اضافه کرد: فکر می‌کنم در تشکیلات مقابله با بی‌حجابی اگر کسانی اهل خرد و دانش باشند و در این زمینه فهم و اراده داشته باشند بهتر است کار کارشناسی انجام دهند تا اولا ببینند که اصلا این نوع کارها تا الان چه نتیجه‌ای داشته، آیا در این ۲۰ سالی که اصرار داشتند تا از طریق فشار، اجبار و الزام کارهایی را انجام دهند نتیجه مثبت گرفتند یا خیر. در واقع اگر خیلی احساس مسئولیت می‌کنند یک ارزیابی علمی انجام دهند تا هم خیلی وقتشان هدر نرود و هم پول و سرمایه ملت را بی‌خودی برای این کارها خرج نکنند. ثانیاً ارزیابی علمی داشته باشند از اینکه ببیند برای تشویق به حجاب که یک دستور قرآنی است نه حجابی که دستگاه‌ها به راه انداختند، باید از روش‌های ایجابی استفاده کنند تا روش‌های سلبی. 

عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم تاکید کرد: در دین و معارف دینی برای این موارد تشویق وجود دارد. ما تا به حال در کلمات فقها ندید‌ه‌ایم که بخواهند مثلا از روش کلینیک و درمان برای افراد استفاده کنند. یعنی تلقی داشته باشند که مخالفت با اوامر الهی نوعی بیماری است هر کسی الان این اقدامات را بشنود خنده‌اش میگیرد که چرا این حرف‌ها را می‌زنند. خب اگر کارهای قبلی با روش‌های مختلف نتوانستد این کار را انجام دهد خوب چرا خودشان را دوباره به زحمت می‌اندازند و باعث مشغولیت ذهنی می‌شوند؟ چرا انقدر سطح امر به معروف را کوچک کردند؟ این همه فساد، رانت خواری و منکرات اساسی خلاف‌های دیگر وجود دارد. چرا امر به معروف فقط شده مسئله حجاب؟ یعنی واقعا سطح معارفی دین که در باب امر به معروف و نهی از منکر وجود دارد فقط خلاصه می‌شود در مسئله حجاب؟

آیت‌الله ایازی با اشاره به گفته شهید مطهری در‌خصوص امر به معروف افزود: مسائلی امروز در جامعه وجود دارد که باید با کارهای علمی و کارشناسی پیگیری شوند. مثلا در موضوعات اجتماعی برای خودکشی یا انتحار باید کار و برخورد علمی انجام شود. مرحوم شهید مطهری از امر به معروف یک تعبیری دارد و می‌گوید امر به معروف منطق دارد، اگر منطق آن را به کار نبرید نتیجه معکوس می‌دهد.

وی نسبت به بودجه ۲۵۵ میلیارد تومانی کلینیک ترک بی‌حجابی گفت: در بودجه ۲۵۵ میلیارد تومانی که گفته شده برای کلینیک ترک بی‌حجابی در نظر گرفته شده من اطلاع ندارم اما اگر صحت داشته باشد برای افکار عمومی محل شک و تردید است که آیا این مبالغ برای این کارها خرج می‌شود یا به اسم این اقدامات در جاهای دیگر خرج می‌شود، البته من داوری نمی‌کنم ولی این سوالات وجود دارد. بر فرض هم اگر واقعیت داشته باشد و برای این قبیل کارها باشد واقعا، خب باید صرف کارها و اقدامات عقلایی شود تا نتیجه مطلوب اخلاقی و معنوی بدهد. واقعا کدام کارشناس علمی، روانشناسی یا جامعه شناس فرهنگی تایید می‌کند این کارها نتیجه بخش باشد؟ بهتر است این ۲۵۵ میلیارد را در اختیار دولت می‌‌گذاشتند تا خرج اشتغال جوانان کنند. آن هم وقتی بخشی از مشکلات جامعه از بیکاری جوان‌هاست! یا خانم‌هایی که شوهرشان را از دست دادند و بیکار هستند را  با این مبالغ می‌شود برایشان تولید کار کرد.

آیت الله ایازی، عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در پایان تاکید کرد: از لحاظ اجتماعی بخشی از مشکلات اخلاقی در جامعه ریشه در مشکلات اقتصادی مثل تورم، رکود اقتصادی و بیکاری جوان‌ها دارد. یک پایه از دینداری و اخلاق جامعه مربوط به حل مشکلات اقتصادی است. اینکه گفته می‌شود فقر انسان را به بی‌دینی می‌کشاند همین است. شما بیاید این‌ها را حل کنید و این مبالغ را برای این مشکلات صرف کنید. جوامعی که در انحطاط و عقب ماندگی اقتصادی هستند، تلاش می کنند برای جبران مشکلات اقتصادی و سرمایه گذاری در خرج توسعه روز به روز بودجه‌های فرهنگی را افزایش بدهند و البته که نتیجه هم نمی‌دهد. عواقب راه‌اندازی کلینیک ترک بی‌حجابی مثل سایر اقدامات گذشته نتیجه عکس دارد. اگر یک بررسی داشته باشند خواهند دید که این اقدامات هیچ نتیجه‌ای نداشته و تازه تاثیر منفی هم دارد. اگر در این چند سال که علما، روحانیت و متخصصین اصرار و اصرار کردند که این کارها نتیجه عکس دارد گوش می‌دادند این مبالغ را هدر نمی‌دادند.

خروج از نسخه موبایل