افزایش مبتلایان تب کریمه کنگو در کشور به ۵۱ نفر

خبرمهم: رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت با اشاره به افزایش آمار مبتلایان به تب کریمه کنگو به ۵۱ نفر، بر ذبح بهداشتی دام برای جلوگیری از بروز هرگونه بیماری تاکید کرد.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، بهزاد امیری به منظور پیشگیری از بروز و شیوع بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان، بر ضرورت رعایت توصیه‌های بهداشتی تاکید و اظهار کرد: افراد باید از خرید دام زنده یا گوشت‌هایی که خارج از نظارت شبکه سازمان دامپزشکی ذبح و عرضه می‌شوند، خودداری کنند.

وی با اشاره به اینکه همه افرادی که قصد ذبح دام دارند باید دام زنده را از میادین عرضه مجاز دام که تحت نظر سازمان دامپزشکی است خریداری کنند، افزود: ذبح دام باید صرفاً در کشتارگاه‌های تحت نظارت ادارات کل دامپزشکی انجام شود و به هیچ عنوان دام در منازل و معابر عمومی ذبح نشود؛ چراکه این موضوع می‌تواند زمینه‌ساز گسترش بیماری‌های خطرناک باشد.

رئیس گروه مدیریت بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و حیوان وزارت بهداشت ادامه داد: افرادی که به ذبح دام مشغول هستند، باید از وسایل محافظت کننده مانند دستکش، چکمه و لباس مناسب استفاده کنند و ابزار خود را بعد از ذبح، ضدعفونی کنند. همچنین خونابه‌ها نیز باید به روش بهداشتی دفع شود.

نگهداری گوشت دام ذبح شده به مدت ۲۴ ساعت در یخچال

وی با تاکید بر اینکه گوشت تازه ذبح شده به هیچ عنوان نباید به سرعت به مصرف برسد، تصریح کرد: گوشت دام ذبح شده، قبل از مصرف باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای چهار درجه سانتی‌گراد در یخچال قرار داده شود. این اقدام به آن جهت است که پدیده جمود نعشی منجر به افزایش PH گوشت شود و این فرایند باعث می‌شود تا چنان‌چه ویروسی در گوشت وجود داشته باشد، از بین برود. البته تاکید می‌شود جگر و سایر امعا و احشا دام، پس از ۴۸ ساعت نگهداری در دمای چهار درجه سانتی‌گراد، مصرف شوند.

امیری با تاکید بر اینکه به هیچ‌وجه دامی که دارای علائم بیماری و ناخوشی است نباید ذبح و مصرف شود، اضافه کرد: ازآنجاکه در فصل فعالیت کنه‌ها هستیم، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو موضوعی جدی است. این بیماری یک بیماری ویروسی است که از طریق گزش کنه به دام انتقال می‌یابد و اگر در طی زمانی که دام به ویروس آلوده است، دام توسط فردی بدون رعایت مسائل بهداشتی و وسایل محافظتی ذبح شود امکان انتقال ترشحات آلوده به ویروس از بدن دام به انسان وجود خواهد داشت و باعث بیماری می‌شود.

وی با اشاره به آمار افزایشی تب کریمه کنگو در کشور طی سال جاری، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۱ بیمار مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو شناسایی شدند که متأسفانه سه بیمار جان خود را از دست دادند.

خروج از نسخه موبایل