با شیوع بیماری کرونا و تعطیلی اضطراری مدارس، وزارت آموزش و پرورش در کنار آموزشهای تلویزیونی تصمیم به راهاندازی پلتفرم شاد گرفت تا بستری برای ارائه آموزشهای مجازی دانشآموزان باشد.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، حالا قرار است بخش خصوصی با ارائه خدمات افزوده به شبکه دانشآموزی شاد وارد شود؛ شاد که تا پیش از این با وجهه یک پلتفرم برای جریان آموزش مجازی دانشآموزان شناخته میشد حالا قرار است با تغییر وجهه و عملکرد علاوه بر پلتفرم آموزشی به بستری برای ورود بخش خصوصی و معرفی محصولاتش تبدیل شود آن هم با اما و اگرهای بسیاری که در اینباره مطرح است.
خدمات افزوده به آن دسته از خدمات آموزشی پژوهشی و پرورشی اطلاق می شود که مکمل و همسو با برنامه درسی مصوب در جهت تکمیل جریان یادگیری پاسخگویی به نیازهای دانش آموزان و پایداری حضور آنها در شاد ارائه می شود.
بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش، قرار است کمیته حقوقی و مالی به ریاست دفتر حقوقی این وزارتخانه و حضور همراه اول تشکیل شود که مسئولیت بررسی نوع و مدارک قانونی اشخاص حقوقی، مجوز فعالیت معتبر و ابعاد حقوقی و مالی پیشنهاد ارائه شده را بر عهده دارد.
پیش از این و در دولت دوازدهم نیز موضوع ارائه خدمات افزوده در شبکه شاد مطرح و دستورالعملی برای آن ابلاغ شده بود؛ با این حال منتقدان این روند بر این باورند: ارائه خدمات افزوده در بستر شبکه شاد از نظر کیفی به نفع مردم نیست و ارائه محتوای تولیدی آموزش و پرورش در کنار محتوای تولیدی بخش خصوصی منجر به رقابت و ارتقای کیفیت نخواهد شد و مردمی که انتخاب دیگری به جز شاد ندارند، به سمت خرید محتوای پولی سوق داده شده و آموزش و پرورش با توسل به کلیشه وزارتخانه بیپول و معلمان آموزش ندیده از ارتقای کیفیت محتوای رایگان دست خواهد کشید.
خدماتی که بخش خصوصی در شبکه شاد ارائه میدهد با عنوان خدمات افزوده شناخته میشود و این خدمات عبارتند از:
کلاسها و محتواهای کمک آموزشی مکمل و همسو با برنامه درسی مصوب
آموزشهای مهارت محور علمی، اجتماعی پیشگیرانه و شغلی مکمل برنامه درسی
مشاوره آموزشهای پیشگیرانه، ارتقایی و مددکاری اجتماعی فردی و گروهی به دانش آموزان، معلمان وخانوادهها
بازیها و سرگرمیهای متناسب با مقتضیات تربیتی و سنی دانشآموزان
مسابقات، جشنوارهها و رویدادهای علمی، آموزشی فرهنگی و هنری با تایید حوزههای تخصصی
نرم افزارهای کتابخوان و ارائه نسخه الکترونیکی کتاب
سایر موارد به تشخیص شورای راهبری شاد در وزارت آموزش و پرورش.
ارائه دهنده خدمات افزوده و یا خدمات زیرساخت پشتیبان در شبکه شاد این گروهها هستند: شخصیتهای حقوقی دولتی و غیردولتی اعم از شرکتها، موسسات و انتشاراتی که علاقهمند به ارائه حداقل یکی از انواع خدمات افزوده یا ارائه خدمات زیرساخت پشتیبان شامل کلاس مجازی، سیستم مدیریت یادگیری LMS و آزمون ساز (منحصرا برای ارائه دهندگان خدمات افزوده دارای مجوز فعالیت و قرارداد در شاد) در بستر شاد هستند.
فعالیت بخش خصوصی در شبکه شاد به مجوز نیاز دارد که بر این اساس ارائه دهنده خدمات افزوده یا زیرساخت پشتیبان در شاد، باید به انعقاد قرارداد با همراه اول در موضوع مشخص برای مدت معین و به طور غیرانحصاری جهت ارائه خدمات و نشر محتوا بپردازد.
ارائه دهنده خدمات در شاد برای دریافت مجوز باید این شرایط را داشته باشد:
الف- شخص حقوقی دولتی یا غیردولتی با تابعیت ایرانی
ب- دارا بودن مجوز فعالیت معتبر از مراجع صالحه قانونی و مرتبط با خدمات پیشنهادی
ج- قابلیت تامین و ارائه یک یا چند نوع خدمت از خدمات مورد نظر در شاد.
ارائه دهنده خدمات افزوده یا خدمات زیرساخت پشتیبان پس از معرفی به همراه اول به مدت دو هفته فرصت دارد نسبت به مراجعه و انعقاد قرارداد با همراه اول یا نماینده قانونی آن طبق نظر کمیته مالی و حقوقی اقدام کند، درصورت عدم اقدام به موقع توسط متقاضی مجوز اعطایی کم لم یکن خواهد شد.
مدت زمان مجوز فعالیتها در شاد و مدت قراردادهای منعقده در هیچ موردی نمیتواند بیش از سه سال باشد./تسنیم