در شرایطی که جهان برای پایان همه گیری کرونا خود را آماده میکند. خبری به نقل از دانشمندان مستقر در ووهان چین درباره ظهر «نئوکوو» نوع جدیدی از ویروس کرونا با احتمال مرگ یک نفر از هر سه فرد مبتلا دست به دست میشود. در این رابطه محققان چینی در مطالعه اخیرشان گزارش داده اند که که این ویروس جدید به نام نئوکوو در آفریقای جنوبی در میان خفاشها کشف شده است و احتمالاً میتواند وارد بدن انسان شود و سلولها را آلوده کند.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، دانشمندان دانشگاه ووهان و موسسه بیوفیزیک آکادمی علوم چین معتقدند که ویروس نئوکوو با کروناویروس سندرم تنفسی خاورمیانه (MERS-CoV) که در سالهای ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ شیوع یافت، مرتبط است.
همچنین محققان چینی در مطالعه خود دریافتند مولکولهایی که نئوکوو برای آلوده کردن خفاشها استفاده میکند، مشابه مولکولهایی است که کرونا ویروس سندروم حاد تنفسی ۲ برای آلوده کردن انسانها استفاده میکند.
این مقاله در شرایطی بار دیگر ترس و نگرانی را به مردم جهان برگردانده است که سازمان جهانی بهداشت معتقد است این مباحث قطعی نیست و گونه تازه باید مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرد تا مشخص شود که آیا برای زندگی انسانها تهدیدآمیز است یا نه.
نئوکوو خطرناکتر از اومیکرون؟
محققان چینی در مقالهای که در هشت روز قبل در مجله biorxiv منتشر شده است، تاکید کرده اند که نئوکوو یک جهش نیاز دارد تا در سلولهای انسان نفوذ پیدا کند. علاوه بر این ویروس جدید نرخ انتقال بالای ویروس کرونای حال حاضر را دارد و قادر است جان ۳۵ درصد از مبتلایان را بگیرد.
بر این اساس در صورت جهش و همه گیری نئوکوو از هر سه نفر یک نفر جان خود را از دست خواهد داد. یعنی اگر کل جمعیت جهان به این ویروس مبتلا شوند، جمعیت جهان به ۳۳ سال بازخواهد گشت.
دانشمندان چینی در این مطالعه به اثرگذاری واکسنهای کنونی ویروس کرونا هم اشاره کرده اند و معتقدند که عفونت ناشی از ویروس نئوکوو با آنتی بادی ویروس کرونا یا مرس خنثی نمیشود.
البته آنها یک خبر خوب هم داده اند که این ویروس فعلا در جمعیتی از خفاشها کشف شده و فعلا تنها در بین حیوانات شیوع مییابد.
هر ویروسی لزوما به یک بیماری همه گیر تبدیل نمیشود!
ویروس جدید نئوکوو هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است؛ بنابراین هنوز برای قضاوت در مورد آن قدری زود است. بیشتر دانشمندان در حال حاضر معتقدند که نئوکوو فعلا خطر آفرین نخواهد بود. چرا که سال هاست در بدن خفاشها حضور دارد.
به گزارش فرارو به نقل از خبرگزاری روسی TASS، سرگئی آلخوفسکی، مدیر موسسه تحقیقاتی اپیدمیولوژی و میکروبیولوژی گامالیا روسیه، درباره ویروس جدید نئوکوو گفت: تخمین خطر ابتلا به کروناویروس جدید به نام نئوکوو که تاکنون در خفاشها و آفریقای جنوبی کشف شده است، دشوار است.
طبق گفته او، این یک کشف نسبتاً جدی و قابل توجه است، اما تخمین خطر مستقیم این سویه خاص بسیار دشوار است. میتوانیم بگوییم که تعداد زیادی از این گونهها در طبیعت در گردش هستند و ما نیاز به مطالعههای بسیاری زیادی برای این تنوع ژنتیکی داریم.
به گفته آلخوفسکی، کشف این گونه نشان میدهد انواع ویروسهایی که بدون هیچ گونه سازگاری قادر به اتصال به گیرندههای انسانی هستند، در حال حاضر به شکل مستقیم در طبیعت در گردش هستند.
به گزارش ایندین اکسپرس، دانشمندان هندی اما اعتقاد دارند که مرس حتی کشندهتر بود و به انسانها نیز سرایت کرده بود، اما در نهایت به یک بیماری همهگیر منجر نشد؛ بنابراین هر چیزی که انسان را آلوده میکند، لزوما به یک بیماری همه گیر تبدیل نمیشود. البته آنها تاکید دارند که این مهم است که نظارت بر پاتوژنهای مشترک بین انسان و دام ادامه پیدا کند.
این رسانه هندی به نقل از دکتر آمیت سینگ، دانشیار مرکز بیماریهای عفونی در مؤسسه علوم بنگلور هند، نوشت: این ویروس خاص به اندازه دیگر ویروسهای خفاش مانند نیپا شانس آلوده کردن انسان را دارد، اما هیچ چیز خاصی در مورد آن وجود ندارد. البته عفونتهای زیادی در حیوانات وجود دارد، ولی همه آنها به انسان منتقل نمیشوند و هیچ راهی نیز برای پیش بینی آنها وجود ندارد.
دکتر جیپراکاش مولئیل، رئیس کمیته مشاوره علمی مؤسسه ملی اپیدمیولوژی هند نیز به ایندین اکسپرس گفت: احتمال شیوع و آلوده کردن انسان به وسیله ویروس نئوکوو ۰.۰۰۱ درصد است، که از نظر آماری به معنای بعید است.
طبق گفته وی، ما با عوامل بیماری زای زیادی زندگی میکنیم؛ بنابراین نیازی به نگرانی در مورد آن وجود ندارد. اما این نگرانیها به نفع کسانی است که میخواهند مردم را بترسانند./فرارو