«واکسن»، واژه سال لغتنامه وبستر شد

خبرمهم: به تبعیت از فرهنگ لغت آکسفورد، لغتنامه «مریام-وبستر» نیز کلمه «واکسن» را به عنوان واژه سال ۲۰۲۱ انتخاب کرد.

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ان‌پی‌آر، لغتنامه مریام-وبستر که سال گذشته لغت همه‌گیر (Pandemic) را به عنوان واژه سال انتخاب کرده بود، امسال برای توصیف هر چه دقیق‌تر ۱۲ ماهی که پشت سرگذاشتیم، این عنوان را به واژه واکسن (vaccine) اعطا کرد.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، پیتر سوکولوسکی (Peter Sokolowski) ویراستار این لغتنامه در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: کلمه واکسن هر روز از سال ۲۰۲۱ در داده‌های ما جایگاه فوق‌العاده بالایی داشت. این کلمه دو داستان متفاوت را روایت می‌کند، یکی جنبه علمی مساله که به سرعت بالای ابداع واکسن‌ها مربوط است و دیگری بحث‌های مربوط به جنبه سیاسی آن. واکسن کلمه‌ای است که دو داستان بزرگ را در دل خود دارد.

بنابر آمار اعلام شده، میزان جست‌وجوی کلمه واکسن در لغتنامه وبستر امسال در مقایسه با سال ۲۰۲۰، ششصدویک درصد و در مقایسه با سال ۲۰۱۹ یک هزار و چهل درصد افزایش یافته است.

بازار واژه واکسن این روزها در بین فرهنگ لغت‌ها حسابی داغ است. همین ماه گذشته، واژه نگاران فرهنگ لغت آکسفورد کلمه «Vax» را که واژه اختصاری برای اشاره به واکسن یا واکسن زدن است، به عنوان واژه سال ۲۰۲۱ این فرهنگ لغت انتخاب کردند.

 سازمان بهداشت جهانی جمعه شب (۵ آذر) واژه یونانی اومیکرون را برای اشاره به سویه جدید کرونا که در آفریقای جنوبی شناسایی‌شده، برگزید. کارشناسان بهداشت عمیقاً نگران سرایت بالای اومیکرون هستند چرا که دارای مجموعه‌ای غیرعادی از جهش‌ها است و مشخصاتی متفاوت از سایر سویه‌ها دارد.

اومیکرون به طور بالقوه مسری‌تر از دیگر سویه‌های پیشین کروناست؛ به گفته برخی کارشناسان، شدت سرایت این سویه ویروس کرونا نسبت به سویه دلتا پنج برابر بیشتر است.

کارشناسان و تحلیلگران معتقدند ظهور سویه اومیکرون حاصل رویکرد بی عدالتی و نابرابری در توزیع واکسن کرونا در سطح جهان و احتکار واکسن از سوی برخی کشورهای ثروتمند است. درحالی که بسیاری از کشورهای فقیر و کم برخوردار از کمبود واکسن کرونا رنج می برند، بسیاری از کشورهای ثروتمند کارزار تزریق دز سوم واکسن کرونا را کلید زده و یا حتی مازاد واکسن‌های خود را دور ریخته‌اند.

خروج از نسخه موبایل