با وجود آنکه اکنون با توجه به تکمیل تعمیرات اساسی پالایشگاهها، بیش از ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز فرآورش و وارد شبکه سراسری میشود، باز هم ناترازی انرژی در گاز داریم که این امر نشان میدهد، الگوی مصرف درستی در این زمینه وجود ندارد.
به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، مصرف گاز بخش خانگی در زمستان سال گذشته ۶۵۰ میلیون مترمکعب در روز و رکوردی خارج از عرف اعلام شد، این مقدار مصرف، در واقع سه یا چهار برابر مصرف استاندارد جهانی است که نیاز به الگوی مصرف درست را الزامی میکند.
کاهش صادرات گاز
آنطور که محمدرضا جولایی – مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران گفته است امسال سرما زودتر آغاز شد و مصارف گاز بهشدت افزایش یافت؛ به این معنا که از سه هفته پیش که بارشها آغاز شده و همچنان ادامه دارد، افزایش ۱۰۰ درصدی در مصرف گاز نسبت به همین بازه زمانی در سال ۱۳۹۹ را شاهد بودیم، ضمن اینکه پیشبینیها حاکی از کاهش دو درجهای دما نسبت به سال گذشته است.
به گفته وی، بر همین اساس با تکمیل تعمیرات اساسی، ظرفیت فرآورش گاز را به حداکثر رساندیم و ذخیرهسازی حدود ۴ میلیارد مترمکعبی در دو مخزن ذخیرهسازی سراجه و شوریجه را نیز انجام دادیم و برای ورود به فصل سرما آماده هستیم.
جولایی صادرات به عراق، ترکیه، آذربایجان و ارمنستان را جزو تعهدهای صادراتی ایران ذکر کرد و توضیح داد: ما تا حد امکان مقدار صادرات را کاهش میدهیم، اما این نکته را نیز نباید فراموش کنیم که اکنون بهعنوان تأمینکننده مطمئن گاز در دنیا شناختهشده هستیم و در صورتی که از این کار سر باز بزنیم، عواقب رفتاری ما در بحث بینالمللی ما را از زمره تأمینکنندگان مطمئن گاز در منطقه خارج میکند.
نیازمند همراهی مردم هستیم
محمد عسگری – سخنگوی شرکت ملی گاز نیز در این رابطه گفت: میزان مصرف گاز در روز جمعه به ۳۷۲ میلیون متر مکعب در بخش خانگی و تجاری رسید و باید گفت که از زمان شروع سرما مصرف گاز در مزر هشدار قرار میگیرد و لازم است مردم به مدیریت مصرف توجه داشته باشند.
وی با تاکید بر لزوم رعایت در میزان مصرف و صرفه جویی در گاز، تاکید کرد: لازم است همه مشترکان نسبت به این مهم حساس باشند؛ دمای ۱۸ تا ۲۱ را مدنظر قرار دهند، از لباس های گرم در داخل منزل استفاده کنند و برای گذر از این چالش همراهی لازم را با شرکت گاز داشته باشند.
محدودیتی برای صنایع اعلام نشده است
به گفته سخنگوی شرکت ملی گاز، هرچه میزان صرفه جویی افزایش یابد منافع آن بیشتر است، چراکه با افزایش مصرف محدودیتها به سمت صنعت و تولید حرکت می کند و در واقع تاثیر این مصرف بی رویه در تمام ابعاد دیده می شود.
عسگری در پاسخ به این سوال که آیا تاکنون محدودیتی برای صنایع و یا نیروگاهها اعمال شده است، گفت: برای نیروگاهها یک سبد سوخت در نظر گرفته شده که وزارت نفت آن را تخصیص می دهد و برای صنایع نیز تاکنون محدودیتی ایجاد نشده است.