اجتماعی

کمین مجرمان سایبری برای تلکه کاربران/ غفلتی که نتیجه اش خالی شدن جیب مردم می‌شود

خبرمهم: برخی از کاربران با عدم آگاهی نسبت به فضای مجازی راه را برای رسیدن مجرمان به اهداف شوم خود باز می‌کنند.

به گزارش بخش اجتماعی سایت خبرمهم، در حال حاضر اکثر شهروندان از بستر فضای مجازی در انجام امور روزمره زندگی خود استفاده می‌کنند و شبکه‌های اجتماعی جزو بستر‌های مهم زندگی امروزی است.از تحصیل، تجارت تا اطلاع پیدا کردن از وقایع و اخبار که همه سر از فضای مجازی درآورده و کاربران در این مسیر در حال حرکت هستند.
یکی از اقداماتی که در حال حاضر توسط کاربران انجام می‌شود، بحث خرید و فروش مایحتاج زندگی اعم از غذا، پوشاک و …؛ است که در این بین با راه اندازی کانال‌ها و صفحات تبلیغاتی فروش اقلام، دنیای متفاوتی در این رابطه در فضای مجازی ایجاد شده است.
اما در کنار هر پیشرفتی هستند افرادی که در پی سودجویی بوده و مترصد رسیدن به یک فرصت مناسب هستند تا اهداف و مقاصد شوم و مجرمانه خود را به مرحله اجرا دربیاورند.
بار‌ها در محافل مختلف با عناوین مختلف از قبیل فیشینگ، هک شدن حساب کاربری، سرقت‌های اینترنتی، برداشت غیرمجاز از حساب بانکی و … مواجه شدیم و این نام‌ها به گوش ما خورده است.
مجرمان سایبری با توجه به بستر‌هایی که در اختیار دارند سعی در کلاهبرداری از کاربران را دارند و کافیست تا یک غفلت از افراد سر بزند تا در این زمان حساب بانکی یا مجازی‌اش توسط سودجویان به فنا برود.
با این حال و با وجود فعالیت سارقان و مجرمان در فضای مجازی هم می‌توان یک گام از آن‌ها جلوتر حرکت کرد و دست این افراد را در پوست گردو گذاشت.
اگر دانش سایبری کاربران افزایش پیدا کند دیگر کمتر موردی کسف می‌شود که در آن کلاهبرداری مجازی رخ بدهد، افراد باید با توجه به فعالیتی که در فضای مجازی انجام می‌دهند دانش و اطلاعات خود را در آن زمینه ارتقاء بدهند تا گرفتار بساط چینین شیادان نشوند.
بسیاری از افراد برای جلوگیری از تردد بی مورد در سطح شهر و قرار گرفتن در شلوغی و سرو صدا اقدام به انجام خرید‌های اینترنتی می‌کنند.
طبیعی است که در این حوزه با توجه به نیاز روزانه خود اطلاعات افراد جامع و کامل باشد تا هم خریدی آسان داشته باشند وهم اینکه حساب‌های بانکی این افراد از شر مجرمان سایبری در امان باشد.

برای انجام یک خرید اینترنتی راحت و بدون دغدغه باید چه اقداماتی انجام دهیم؟

در زمان انجام خرید و فروش کالا و اقلام مورد نیازمان در سایت‌های آگهی آنلاین باید چند نکته را رعایت کرده و آن‌ها را جدی بگیریم.
در ابتدا به شماره‌های ناشناسی که برای تمدید آگهی و … لینکی را برای ما ارسال می‌شود اعتماد نکرده و به هیچ عنوان وارد این لینک‌ها نباید بشویم.
در برخی مواقع خریدار برای خرید کالا مبلغی سرقتی به حساب شما واریز می‌کند که آن می‌تواند برای شما دردسرساز باشد؛ پس قبل از اعزام به محل خرید کالا از خریدار درخواست کنید تا کارت شناسایی و اصل کارت بانکی را به محل خرید آورده و به شما نشان دهد تا مطمئن شوید که خریدار همان صاحب کارت بانکی است؛ همچنین از اصالت و سرقتی نبودن اجناس اطمینان پیدا کرده و به سادگی به خرید کالا‌های ارزان قیمت اعتماد نکنید.
در زمانی که از شما اجناسی خریداری می‌شود تا لحظه‌ای که از واریزی مبلغ به حسابتان مطمئن نشدید از دادن اجناس به خریدار خودداری کنید چرا که در برخی مواقع خریدار از نرم افزار‌های رسید ساز جعلی استفاده می‌کند و یک رسید واریزی جعلی به عنوان اصل رسید واریز به حسابتان به شما نشان می‌دهد، لذا حتما موجودی حساب خود را قبل از تحیول کالای فروشی بررسی کنید.
در سایت‌های آگهی آنلاین، پیش پرداخت یا ودیعه برای نگهداری کالا برای فروشنده واریز نکنید، چرا که اکثر ترفند‌های شیادان سایبری در این سایت‌ها درج آگهی با شماره‌های ناشناس است که اغلب این شماره‌ها سرقتی هستند و همچنین شماره حساب‌هایی که این افراد برای خریدار ارسال می‌کنند در اکثر مواقع صاحبان آن‌ها از موقعیت کارت بانکی خود بی اطلاع بوده که بنابه دلایلی آن هم می‌تواند سرقتی باشد.

سرقت وسایل منازل به بهانه ارائه خدمات با تبلیغات مجازی

به اشخاص ناشناسی که خود را تعمیرکار لوازم خانگی، قالیشویی و… معرفی می‌کنند اعتماد نکنید چرا که این یک ترفندی است برای بردن وسیله به بهانه تعمیر، شستن و … که پس از آن دیگر اثری از آن‌ها پیدا نمی‌کنید، لذا در این صورت قبل از تحیول اجناس خود به اینگونه شرکت‌ها در ابتدا با مراکز معتبر ارتباط برقرا کرده و قبل از تحویل اقلام خود از گیرندگان آن رسید تحویل معتبر و دارای نام و نشان شاخص دریافت کنید تادر صورت هرگونه مشکلی با افراد ارتباط داشته باشید.
مدارک خود را به هیچ عنوان برای اشتغال کار، ثبت نام در یک اداره یا … برای افراد ناشناس ارسال نکنید که این موضوع می‌تواند عواقب جبران ناپذیری را برای افراد در پی داشته باشد، چرا که ارائه مجوز به هر شرکتی برای فعالیت در فضای مجازی با وزارت صنعت، معدن و تجارت است و در غیر این صورت به صلاحیت واعتبار این گونه از شرکت‌هایی که تعدادشان در فضای مجازی هم کم نیست باید شکاک شد.
چند روز قبل بود که پلیس فتا از افزایش پرونده‌های تشکیل شده انتظامی با مضمون هک اینستاگرام خبر داد که این خود یک هشدار و تلنگر به کسانی است که به راحتی از برخی موارد امنیتی عبور می‌کنند و بستر را برای مجرمان سایبری برای اجرای نقشه هایشان فراهم می‌کنند.
این‌ها فقط نمونه‌هایی از مسائلی است که در دنیای فضای مجازی وجود دارد و با غفلت و سرسری گرفتن نکات سایبری و عدم داشتن دانش به راحتی ممکن است از طرف مجرمان ضربه‌های مالی جبران ناپذیر را متحمل شویم و کاممان از دنیای شیرین مجاز تلخ و گس شود. /YJC

جهت دریافت مهم‌ترین خبرها، ایمیل خود را وارد کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بخوانید:

دکمه بازگشت به بالا